Depremzedeler Sivas'ta toplu taşımadan ücretsiz faydalanacak

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 03.03.2023 - 16:45, Güncelleme: 03.03.2023 - 16:45
 

Depremzedeler Sivas'ta toplu taşımadan ücretsiz faydalanacak

Depremzedeler Sivas'ta toplu taşımadan ücretsiz faydalanacak
SİVAS,(DHA) - KAHRAMANMARAŞ merkezli meydana gelen iki büyük depremin ardından Sİvas'a gelen depremzedeler toplu taşımadan ücretsiz yararlanabilecek. Sivas Belediyesi Mart ayı meclis toplantısı birinci birleşimi Belediye Başkanı Hilmi Bilgin başkanlığında gerçekleştirildi. Başkan Bilgin meclis toplantısında kentte depremzedelere yönelik alınan kararları açıkladı. Bilgin, "Asrın felaketini yaşadığımız 6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ilimizle büyük bir coğrafyayı etkileyen deprem felaketi nedeniyle hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa, ülkemize ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Aslında yaşadığımı felakete deprem demek olayın boyutunu küçültüyor. Küçük kıyameti yaşadık rabbim inşallah bir daha bizi bu acılarla sınav etmez. Depremin olduğu ilk andan itibaren devletimiz tüm kurum ve kuruluşlarıyla, milletimiz tüm desteğiyle, sivil toplum örgütlerimizle birlikte bölgeye intikal etmiştir. Bizde Sivas olarak AFAD başkanlığının yönlendirmesiyle önce ekiplerimizi Maraş’a sevk ettik. Sayın Valimiz ve diğer yetkililerle birlikte de Doğanşehir ilçesine hareket ettik. Malatya'daki hemşerilerimizin yanında olmak, onların yaralarını sarmak, o bölgeyi hızlı bir şekilde normale döndürmek adına görevimizi sürdürüyoruz. Malatya ve Maraş’ta hemşerilerimizin ciddi bir desteğini gördük. Vatandaşlarımızın ne tür bir ihtiyacı varsa hiçbir hesap yapmadan hemşerilerimiz bölgeye yardım aktardılar. Yurtlarımızda 10 bin kişi, kamu misafirhanelerinde yaklaşık 2 bin kişi, yaklaşık 13 bin kişiyi mahallelerimizde evlerde misafir ediyoruz. Mahallelerde yaşayan depremzedelerimizin toplu taşımadan belediyemiz desteğiyle ücretsiz bir şekilde faydalanacaklar" dedi. Destekler kapsamında ayrıca depremzedelere Ramazan ayı öncesi belediye sosyal yardımlarda da bulunacak. (DHA) FOTOĞRAFLI
Depremzedeler Sivas'ta toplu taşımadan ücretsiz faydalanacak

SİVAS,(DHA) - KAHRAMANMARAŞ merkezli meydana gelen iki büyük depremin ardından Sİvas'a gelen depremzedeler toplu taşımadan ücretsiz yararlanabilecek.
Sivas Belediyesi Mart ayı meclis toplantısı birinci birleşimi Belediye Başkanı Hilmi Bilgin başkanlığında gerçekleştirildi. Başkan Bilgin meclis toplantısında kentte depremzedelere yönelik alınan kararları açıkladı.
Bilgin, "Asrın felaketini yaşadığımız 6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ilimizle büyük bir coğrafyayı etkileyen deprem felaketi nedeniyle hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa, ülkemize ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Aslında yaşadığımı felakete deprem demek olayın boyutunu küçültüyor. Küçük kıyameti yaşadık rabbim inşallah bir daha bizi bu acılarla sınav etmez. Depremin olduğu ilk andan itibaren devletimiz tüm kurum ve kuruluşlarıyla, milletimiz tüm desteğiyle, sivil toplum örgütlerimizle birlikte bölgeye intikal etmiştir. Bizde Sivas olarak AFAD başkanlığının yönlendirmesiyle önce ekiplerimizi Maraş’a sevk ettik. Sayın Valimiz ve diğer yetkililerle birlikte de Doğanşehir ilçesine hareket ettik. Malatya'daki hemşerilerimizin yanında olmak, onların yaralarını sarmak, o bölgeyi hızlı bir şekilde normale döndürmek adına görevimizi sürdürüyoruz. Malatya ve Maraş’ta hemşerilerimizin ciddi bir desteğini gördük. Vatandaşlarımızın ne tür bir ihtiyacı varsa hiçbir hesap yapmadan hemşerilerimiz bölgeye yardım aktardılar. Yurtlarımızda 10 bin kişi, kamu misafirhanelerinde yaklaşık 2 bin kişi, yaklaşık 13 bin kişiyi mahallelerimizde evlerde misafir ediyoruz. Mahallelerde yaşayan depremzedelerimizin toplu taşımadan belediyemiz desteğiyle ücretsiz bir şekilde faydalanacaklar" dedi.
Destekler kapsamında ayrıca depremzedelere Ramazan ayı öncesi belediye sosyal yardımlarda da bulunacak. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.