Kızılay’dan afetzedelere yönelik psikososyal destek

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 07.03.2023 - 16:35, Güncelleme: 07.03.2023 - 16:35
 

Kızılay’dan afetzedelere yönelik psikososyal destek

Kızılay’dan afetzedelere yönelik psikososyal destek
İSTANBUL, (DHA) - Kahramanmaraş depreminin ardından Kızılay, 7 ilde toplam 55 bin 813 afetzedeye psikososyal destek sağladığını duyurdu. Kızılay, sahada çalışan 5 bine yakın profesyonel ve gönüllüleri arasında yer alan psikolog, psikolojik danışmanlık ve rehberlik uzmanları ile sosyal hizmet uzmanlarından oluşturduğu ekiplerle afet bölgesinde çalışmalarını sürdürdüğünü açıkladı. 12 PSİKOSOSYAL DESTEK ÇADIRI Adıyaman’da 3, Gaziantep’te 2, Hatay’da 1, İskenderun’da 1, Kahramanmaraş’ta 3, Malatya’da 1 ve Osmaniye’de 1 olmak üzere 12 psikososyal destek çadırı oluşturan Kızılay, afetzedelerle psikolojik ilk yardım görüşmeleri, gerçekleştiriyor 2 mobil destek çadırını da Hatay ve İskenderun’a konumlandıran Kızılay, 2 mobil çocuk dostu alanı da Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta afetzedelerin hizmetine sundu. Kızılay’ın Psikososyal destek ekipleri mobil ve sabit noktalarda afetzedelere yönelik grup çalışmaları, ihtiyaç halinde uzman klinik görüşmeleri ve psikolojik ilk yardım görüşmeleri, gerçekleştiriyor.   
Kızılay’dan afetzedelere yönelik psikososyal destek

İSTANBUL, (DHA) - Kahramanmaraş depreminin ardından Kızılay, 7 ilde toplam 55 bin 813 afetzedeye psikososyal destek sağladığını duyurdu.

Kızılay, sahada çalışan 5 bine yakın profesyonel ve gönüllüleri arasında yer alan psikolog, psikolojik danışmanlık ve rehberlik uzmanları ile sosyal hizmet uzmanlarından oluşturduğu ekiplerle afet bölgesinde çalışmalarını sürdürdüğünü açıkladı.

12 PSİKOSOSYAL DESTEK ÇADIRI

Adıyaman’da 3, Gaziantep’te 2, Hatay’da 1, İskenderun’da 1, Kahramanmaraş’ta 3, Malatya’da 1 ve Osmaniye’de 1 olmak üzere 12 psikososyal destek çadırı oluşturan Kızılay, afetzedelerle psikolojik ilk yardım görüşmeleri, gerçekleştiriyor

2 mobil destek çadırını da Hatay ve İskenderun’a konumlandıran Kızılay, 2 mobil çocuk dostu alanı da Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta afetzedelerin hizmetine sundu.

Kızılay’ın Psikososyal destek ekipleri mobil ve sabit noktalarda afetzedelere yönelik grup çalışmaları, ihtiyaç halinde uzman klinik görüşmeleri ve psikolojik ilk yardım görüşmeleri, gerçekleştiriyor. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.