Burdur Valisi Sayın Ali Arslantaş, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı

Mesajlar (Akca Gazete) - Akca Gazete | 17.03.2023 - 13:57, Güncelleme: 17.03.2023 - 13:59
 

Burdur Valisi Sayın Ali Arslantaş, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı

Vali Arslantaş mesajında şu görüşlere yer verdi;
“Çanakkale Deniz Zaferimizin 108. yıl dönümünde, tüm Çanakkale kahramanlarını, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyorum.   Kahraman ecdadımız bundan 108 yıl önce tarihten silinmeyecek bir destan yazdı. Her anı büyük fedakârlıklarla yazılan Çanakkale destanı, küllerimizden yeniden doğuşumuzun, vatanını canı pahasına korumak isteyen ecdadımızın yeniden diriliş destanı olmuştur. Bu vatanın hamiyetli çocuklarının emperyalist güçlere karşı gösterdiği kahramanlık, ortaya koydukları vatan sevgisi, asırlar geçse de zihinlerden asla silinmeyecektir.   Bugünlere ulaşmamızın önemli mihenk taşlarından bir olan Çanakkale Zaferi, kutsal değerlerini muhafaza etme uğruna canı pahasına mücadele eden Aziz Milletimizin, düşman kuvvetlerine ve tüm dünyaya ‘Çanakkale Geçilmez’ dedirterek vatanına ve bayrağına sahip çıktığı en önemli zaferlerden bir tanesidir.   Çanakkale “inananların” zaferidir. Hakk’a inanan, milletine güvenen, istiklaline düşkün bir milletin,  dünyanın en gelişmiş silahları karşısında, bizi tankla, topla, silahla sindiremez, yok edemezsiniz mesajının tüm dünyaya verildiği yerdir. Koca Seyit'in yalnız bir top mermisini değil, bir milleti sırtlandığı yerdir Çanakkale.   Bugün bizlere düşen görev, Çanakkale Zaferi’ni sadece bir tarihi olay diye algılamayıp Çanakkale ruhunu özümsemek olmalıdır. Öyleyse daha çok çalışıp, birlik beraberlik içerisinde ortak bir gelecek inşa etmek için mücadele etmeliyiz. Özveri olmadan, fedakârlık olmadan kahraman olamazsınız. Bugün bir asır önce Çanakkale’de anadan, yardan vazgeçen, vatanı için pek çok zorluğa göğüs gererek destan yazan işte bu ruha sahip olan kahramanlarımızdır.   Bu duygu ve düşünceler içerisinde, mayasında kardeşliğimizin ve ilelebet birlikte yaşama azmimizin iradesi olan Çanakkale Zaferi’ni tekrar gururla kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bizlere bu cennet vatanı bırakan ecdadımızı minnetle şükranla yâd ediyorum. Tüm şehitlerimizi, isimsiz kahraman evlatlarını rahmetle, şükranla ve minnetle anıyorum.” dedi.
Vali Arslantaş mesajında şu görüşlere yer verdi;

“Çanakkale Deniz Zaferimizin 108. yıl dönümünde, tüm Çanakkale kahramanlarını, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyorum.

 

Kahraman ecdadımız bundan 108 yıl önce tarihten silinmeyecek bir destan yazdı. Her anı büyük fedakârlıklarla yazılan Çanakkale destanı, küllerimizden yeniden doğuşumuzun, vatanını canı pahasına korumak isteyen ecdadımızın yeniden diriliş destanı olmuştur. Bu vatanın hamiyetli çocuklarının emperyalist güçlere karşı gösterdiği kahramanlık, ortaya koydukları vatan sevgisi, asırlar geçse de zihinlerden asla silinmeyecektir.

 

Bugünlere ulaşmamızın önemli mihenk taşlarından bir olan Çanakkale Zaferi, kutsal değerlerini muhafaza etme uğruna canı pahasına mücadele eden Aziz Milletimizin, düşman kuvvetlerine ve tüm dünyaya ‘Çanakkale Geçilmez’ dedirterek vatanına ve bayrağına sahip çıktığı en önemli zaferlerden bir tanesidir.

 

Çanakkale “inananların” zaferidir. Hakk’a inanan, milletine güvenen, istiklaline düşkün bir milletin,  dünyanın en gelişmiş silahları karşısında, bizi tankla, topla, silahla sindiremez, yok edemezsiniz mesajının tüm dünyaya verildiği yerdir. Koca Seyit'in yalnız bir top mermisini değil, bir milleti sırtlandığı yerdir Çanakkale.

 

Bugün bizlere düşen görev, Çanakkale Zaferi’ni sadece bir tarihi olay diye algılamayıp Çanakkale ruhunu özümsemek olmalıdır. Öyleyse daha çok çalışıp, birlik beraberlik içerisinde ortak bir gelecek inşa etmek için mücadele etmeliyiz. Özveri olmadan, fedakârlık olmadan kahraman olamazsınız. Bugün bir asır önce Çanakkale’de anadan, yardan vazgeçen, vatanı için pek çok zorluğa göğüs gererek destan yazan işte bu ruha sahip olan kahramanlarımızdır.

 

Bu duygu ve düşünceler içerisinde, mayasında kardeşliğimizin ve ilelebet birlikte yaşama azmimizin iradesi olan Çanakkale Zaferi’ni tekrar gururla kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bizlere bu cennet vatanı bırakan ecdadımızı minnetle şükranla yâd ediyorum. Tüm şehitlerimizi, isimsiz kahraman evlatlarını rahmetle, şükranla ve minnetle anıyorum.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.