Hattat Kayışzade Hafız Osman Efendi panelle anıldı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 28.03.2023 - 13:55, Güncelleme: 28.03.2023 - 13:55
 

Hattat Kayışzade Hafız Osman Efendi panelle anıldı

BURDURLU Hattat Kayışzade Hafız Osman Nuri Efendi, 129'uncu ölüm yıl dönümünde memleketinde anıldı.
Burdur İl Müftülüğü'nün düzenlediği Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Konferans ve Sergi Salonu'ndaki panelin moderatörlüğünü Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafız Osman Şahin yaptı. Panele, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Özkafa, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhammed Abay, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Araştırma Görevlisi Naci Demirci, Türkiye Yazman Eserler Kurumu Beyazıt Yazma Eser Kütüphanesi Müdürü Mehmet Arif Vural ile Burdur İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Osman Koçibay konuşmacı olarak katıldı.   Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda dini musiki dinletisi sunuldu. Panelistler Kayışzade Hafız Osman Efendi'nin hayatı ve hat sanatı hakkında bilgiler verdi. Kayışzade Hafız Osman'ın yazdığı mushafların halen daha basıldığı ve bunda sanatının önemli bir yeri olduğu, sadece Türkiye değil İslâm dünyasının değişik yerlerinde Kayışzade Osman Efendi'nin yazdığı mushafların bulunduğu vurgulandı. Konferans salonunda Hafız Osman Efendi'nin el yazması Kur'an-ı Kerim'lerinin birebir nüshaları sergilendi. (DHA)
BURDURLU Hattat Kayışzade Hafız Osman Nuri Efendi, 129'uncu ölüm yıl dönümünde memleketinde anıldı.

Burdur İl Müftülüğü'nün düzenlediği Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Konferans ve Sergi Salonu'ndaki panelin moderatörlüğünü Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafız Osman Şahin yaptı. Panele, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Özkafa, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhammed Abay, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Araştırma Görevlisi Naci Demirci, Türkiye Yazman Eserler Kurumu Beyazıt Yazma Eser Kütüphanesi Müdürü Mehmet Arif Vural ile Burdur İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Osman Koçibay konuşmacı olarak katıldı.


 

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda dini musiki dinletisi sunuldu. Panelistler Kayışzade Hafız Osman Efendi'nin hayatı ve hat sanatı hakkında bilgiler verdi. Kayışzade Hafız Osman'ın yazdığı mushafların halen daha basıldığı ve bunda sanatının önemli bir yeri olduğu, sadece Türkiye değil İslâm dünyasının değişik yerlerinde Kayışzade Osman Efendi'nin yazdığı mushafların bulunduğu vurgulandı. Konferans salonunda Hafız Osman Efendi'nin el yazması Kur'an-ı Kerim'lerinin birebir nüshaları sergilendi. (DHA)

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.