BUCAK’TA TARİHİ ONAÇ KÖPRÜSÜNDE RESTORASYON ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 29.03.2023 - 11:48, Güncelleme: 29.03.2023 - 11:48
 

BUCAK’TA TARİHİ ONAÇ KÖPRÜSÜNDE RESTORASYON ÇALIŞMALARI BAŞLADI

BURDUR’ un Bucak ilçesinde bulunan Selçuklular döneminden kalma tarihi Onaç Köprüsünde restorasyon çalışmaları başladı.
Mülkiyete Karayolları Genel Müdürlüğüne ait olan Selçuklular dönemi yapılarından olan, Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından 2008 yılında tescil edilerek, Karayolları 13’ncü Bölge Müdürlüğünce hazırlanan restorasyon projesi kapsamında Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu onayı ile ihale yapılan tarihi Onaç Köprüsünde restorasyon çalışmaları başladı. Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, ilçemize yıkılmaya yüz tutmuş tarihi bir eserin daha restore edilerek kazandırılmasından büyük mutluluk duyduğunu belirterek şöyle dedi. “70 evler Mahallesinde Onaç Çayı üzerine yapılan, Selçuklular dönemi yapılarından yıkılmaya yüz tutmuş tarihi Onaç Köprüsünün restorasyon çalışmalarından sonra turizme kazandırılmış olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.       
BURDUR’ un Bucak ilçesinde bulunan Selçuklular döneminden kalma tarihi Onaç Köprüsünde restorasyon çalışmaları başladı.

Mülkiyete Karayolları Genel Müdürlüğüne ait olan Selçuklular dönemi yapılarından olan, Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından 2008 yılında tescil edilerek, Karayolları 13’ncü Bölge Müdürlüğünce hazırlanan restorasyon projesi kapsamında Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu onayı ile ihale yapılan tarihi Onaç Köprüsünde restorasyon çalışmaları başladı.

Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, ilçemize yıkılmaya yüz tutmuş tarihi bir eserin daha restore edilerek kazandırılmasından büyük mutluluk duyduğunu belirterek şöyle dedi. “70 evler Mahallesinde Onaç Çayı üzerine yapılan, Selçuklular dönemi yapılarından yıkılmaya yüz tutmuş tarihi Onaç Köprüsünün restorasyon çalışmalarından sonra turizme kazandırılmış olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.       

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.