Isparta'da mezbahalara denetim

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 05.04.2023 - 09:55, Güncelleme: 05.04.2023 - 09:55
 

Isparta'da mezbahalara denetim

Isparta'da mezbahalara denetim
  Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA il genelinde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onay belgesi verilen mezbahaların denetimleri sürdürüldü. Halkın sağlıklı ve kaliteli et ihtiyacının karşılanması, güvenli gıdaya erişiminin güvence altına alınması için, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu çerçevesinde il genelinde Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan onay belgesi alarak faaliyetini sürdüren mezbahaların denetimleri İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılıyor. Mezbahalarda görevli resmi veteriner hekimler ve mezbaha sorumlusu veteriner hekimler ile birlikte gerçekleştirilen denetimler kapsamında; teknik ve hijyenik koşulları, kasaplık hayvanların mezbahaya geliş evrakları, işletme padokları, kesim salonu, sakatat bölümleri, soğuk depolarda incelemeler yapılarak, işletmede tutulması gereken evraklar kontrol edildi. Ayrıca denetimlerde mezbaha sorumlularına genel hijyen, özel hijyen gereklilikleri, ekipman ile ilgili hususlar, personel hijyeni hakkında bilgilendirmeler yapıldı. (DHA) FOTOĞRAFLI  
Isparta'da mezbahalara denetim

 

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA il genelinde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onay belgesi verilen mezbahaların denetimleri sürdürüldü.

Halkın sağlıklı ve kaliteli et ihtiyacının karşılanması, güvenli gıdaya erişiminin güvence altına alınması için, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu çerçevesinde il genelinde Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan onay belgesi alarak faaliyetini sürdüren mezbahaların denetimleri İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılıyor. Mezbahalarda görevli resmi veteriner hekimler ve mezbaha sorumlusu veteriner hekimler ile birlikte gerçekleştirilen denetimler kapsamında; teknik ve hijyenik koşulları, kasaplık hayvanların mezbahaya geliş evrakları, işletme padokları, kesim salonu, sakatat bölümleri, soğuk depolarda incelemeler yapılarak, işletmede tutulması gereken evraklar kontrol edildi. Ayrıca denetimlerde mezbaha sorumlularına genel hijyen, özel hijyen gereklilikleri, ekipman ile ilgili hususlar, personel hijyeni hakkında bilgilendirmeler yapıldı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.