Patates ekimi Niğde'de geçen yıla oranla yüzde 10 arttı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 24.04.2023 - 17:21, Güncelleme: 24.04.2023 - 17:21
 

Patates ekimi Niğde'de geçen yıla oranla yüzde 10 arttı

Patates ekimi Niğde'de geçen yıla oranla yüzde 10 arttı
Adnan ÇELEBİ/NİĞDE (DHA)-NİĞDE Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, patates ekiminde geçen yıla oranla yüzde 10 oranında artış olduğunu kaydetti. Türkiye'nin patates ihtiyacının yaklaşık yüzde 20'sini karşılayan kentte yeni sezon patates ekimi başladı. Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, geçtiğimiz yıla oranla patates ekiminde yüzde 10 oranında bir artış olduğunu belirtti. Niğde patatesinin meşhur olduğunu dile getiren Kenar, "Nisan ayının sonu itibariyle ilimizde patates ekimi başlamış durumda. Geçtiğimiz yıllarda 235 bin dekar alanda patates ekimleri yapılırken bu yıl da yaptığımız araştırmalara göre, yüzde 10 oranında bir atış ile patates ekimlerinin yapılacağını görüyoruz. Geçtiğimiz yıllarda patatesin fiyatlarının iyi olmasından dolayı patates ekimine biraz rağbet olacağını düşünüyoruz” dedi. Bahar ayında etkili olan yağışların çiftçilerin yüzünü güldürdüğünü dile getiren Kenar, “İlimizde şu ana kadar yağış anlamında bakarsak kış yağışı dediğimiz yağışlar olmadı, kurak geçirdik ama bahar ayının gelmesiyle birlikte nisan ayında yağışlardan çok memnunuz. İnşallah bir afete uğramadan çiftçilerimiz hasatlarını yapar. Yaz içerisinde çiftçilerimiz sularını idareli kullanmaları konusunda uyarılarımızı yapıyoruz. Bilindiği üzere kışın fazla yağış olmamasından dolayı yeraltı sularında düşüş olacağını düşünüyoruz. Bundan dolayı da ekim yapacak çiftçilerimiz az su isteyen ürün kullanmalarını istiyoruz" diye konuştu. (DHA) FOTOĞRAFLI
Patates ekimi Niğde'de geçen yıla oranla yüzde 10 arttı

Adnan ÇELEBİ/NİĞDE (DHA)-NİĞDE Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, patates ekiminde geçen yıla oranla yüzde 10 oranında artış olduğunu kaydetti.
Türkiye'nin patates ihtiyacının yaklaşık yüzde 20'sini karşılayan kentte yeni sezon patates ekimi başladı. Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, geçtiğimiz yıla oranla patates ekiminde yüzde 10 oranında bir artış olduğunu belirtti. Niğde patatesinin meşhur olduğunu dile getiren Kenar, "Nisan ayının sonu itibariyle ilimizde patates ekimi başlamış durumda. Geçtiğimiz yıllarda 235 bin dekar alanda patates ekimleri yapılırken bu yıl da yaptığımız araştırmalara göre, yüzde 10 oranında bir atış ile patates ekimlerinin yapılacağını görüyoruz. Geçtiğimiz yıllarda patatesin fiyatlarının iyi olmasından dolayı patates ekimine biraz rağbet olacağını düşünüyoruz” dedi.
Bahar ayında etkili olan yağışların çiftçilerin yüzünü güldürdüğünü dile getiren Kenar, “İlimizde şu ana kadar yağış anlamında bakarsak kış yağışı dediğimiz yağışlar olmadı, kurak geçirdik ama bahar ayının gelmesiyle birlikte nisan ayında yağışlardan çok memnunuz. İnşallah bir afete uğramadan çiftçilerimiz hasatlarını yapar. Yaz içerisinde çiftçilerimiz sularını idareli kullanmaları konusunda uyarılarımızı yapıyoruz. Bilindiği üzere kışın fazla yağış olmamasından dolayı yeraltı sularında düşüş olacağını düşünüyoruz. Bundan dolayı da ekim yapacak çiftçilerimiz az su isteyen ürün kullanmalarını istiyoruz" diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.