Rektör Vekili Acar Diş Hastanesini Ziyaret Etti ve Hemşireler Haftasını Kutladı

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 13.05.2023 - 14:24, Güncelleme: 13.05.2023 - 14:33
 

Rektör Vekili Acar Diş Hastanesini Ziyaret Etti ve Hemşireler Haftasını Kutladı

Her yıl 12-18 Mayıs tarihlerinde kutlanan Hemşirelik Haftası kapsamında MAKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Durmuş Acar bugün hasta kabulüne başlayan Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde görev yapan hemşireleri ziyaret ederek günlerini kutladı.
Geçtiğimiz ay Sağlık Bakanlığından ruhsatlandırma işlemi tamamlanan ve Sosyal Güvenlik Kurumu ile imzalanan protokol sonrası bugün hasta kabulüne başlayan MAKÜ Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesini ziyaret eden Rektör Vekili Prof. Dr. Durmuş Acar hastanede incelemelerde bulundu. Rektör Vekili Acar’a ziyaretinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Tekşen, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alp Ali Sağlam ve Genel Sekreter Ali Nihat Gündüzalp de eşlik etti. MAKÜ Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde görev yapan hemşireleri de ziyaret ederek günlerini kutlayan Rektör Vekili Prof. Dr. Durmuş Acar tüm zamanlarda olduğu gibi son yıllarda küresel ve ulusal düzeyde yaşanan afetler ve felaketlerde her yerde ve her koşulda en önce ve kesintisiz sürdürülmesi gereken hizmetlerin başında sağlık hizmetleri geldiğini ifade ederek, “Sağlık hizmetlerinin en büyük uygulayıcısı hemşirelerdir. Halkın hak ettiği sağlık bakımını alabilmesinin garantisi hemşirelerdir. Küresel sağlık sorunlarının üstesinden gelmede, küresel sağlığa erişme ve geliştirmede, daha sağlıklı toplumlar, gelişen ekonomi ve güçlü uluslar için kilit sağlık çalışanları hemşirelerdir. Burdur’umuza yeni kazandırdığımız MAKÜ Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde bugün ilk görevlerinizi yaptınız. Sizler için böylesi özel bir günde hasta kabulüne başlayan hastanemizde çok iyi çalışmalara imza atacağınıza eminim. Sizlerin nezdinde Hemşirelik Haftası vesileyle deprem nedeniyle hayatını kaybeden meslektaşlarınızın, geleceğin hemşiresi olan öğrencilerimizin ve tüm hemşirelerimizin Hemşireler Haftasını kutluyorum” dedi. Daha sonra MAKÜ Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde görev yapan hemşirelerle birlikte günün anısına pasta kesimi gerçekleştirildi.
Her yıl 12-18 Mayıs tarihlerinde kutlanan Hemşirelik Haftası kapsamında MAKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Durmuş Acar bugün hasta kabulüne başlayan Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde görev yapan hemşireleri ziyaret ederek günlerini kutladı.

Geçtiğimiz ay Sağlık Bakanlığından ruhsatlandırma işlemi tamamlanan ve Sosyal Güvenlik Kurumu ile imzalanan protokol sonrası bugün hasta kabulüne başlayan MAKÜ Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesini ziyaret eden Rektör Vekili Prof. Dr. Durmuş Acar hastanede incelemelerde bulundu. Rektör Vekili Acar’a ziyaretinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Tekşen, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alp Ali Sağlam ve Genel Sekreter Ali Nihat Gündüzalp de eşlik etti.

MAKÜ Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde görev yapan hemşireleri de ziyaret ederek günlerini kutlayan Rektör Vekili Prof. Dr. Durmuş Acar tüm zamanlarda olduğu gibi son yıllarda küresel ve ulusal düzeyde yaşanan afetler ve felaketlerde her yerde ve her koşulda en önce ve kesintisiz sürdürülmesi gereken hizmetlerin başında sağlık hizmetleri geldiğini ifade ederek, “Sağlık hizmetlerinin en büyük uygulayıcısı hemşirelerdir. Halkın hak ettiği sağlık bakımını alabilmesinin garantisi hemşirelerdir. Küresel sağlık sorunlarının üstesinden gelmede, küresel sağlığa erişme ve geliştirmede, daha sağlıklı toplumlar, gelişen ekonomi ve güçlü uluslar için kilit sağlık çalışanları hemşirelerdir. Burdur’umuza yeni kazandırdığımız MAKÜ Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde bugün ilk görevlerinizi yaptınız. Sizler için böylesi özel bir günde hasta kabulüne başlayan hastanemizde çok iyi çalışmalara imza atacağınıza eminim. Sizlerin nezdinde Hemşirelik Haftası vesileyle deprem nedeniyle hayatını kaybeden meslektaşlarınızın, geleceğin hemşiresi olan öğrencilerimizin ve tüm hemşirelerimizin Hemşireler Haftasını kutluyorum” dedi.

Daha sonra MAKÜ Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde görev yapan hemşirelerle birlikte günün anısına pasta kesimi gerçekleştirildi.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.