Korkuteli'de 'mermer ocağı' tepkisi

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 10.12.2021 - 13:51, Güncelleme: 10.12.2021 - 14:07
 

Korkuteli'de 'mermer ocağı' tepkisi

Korkuteli'de 'mermer ocağı' tepkisi
ANTALYA'nın Korkuteli ilçesine bağlı Kargalık mahallesinde kurulması planlanan mermer ocağı projesi kapsamında düzenlenen 'Halkın Katılımı Toplantısı' yöre halkının katılımının sağlanamaması nedeniyle gerçekleştirilmedi. Kargalık mahallesinde açılmak istenen mermer ocağı için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından verilen 'ÇED gerekli değildir', kararı sonrası bazı vatandaşlar ile Antalya Barosu tarafından Antalya 2. İdare Mahkemesi'ne dava açıldı. Mahkeme, 'ÇED gerekli değildir' kararını hukuka aykırı bularak kaldırdı. Mermer ocağı sahipleri 'ÇED olumlu' kararı almak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvurdu. Başvuru sonrası Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından 'Halkın Katılım Toplantısı' düzenlenmesine karar verildi. Yöre halkını mermer ocağı hakkında bilgilendirme amacıyla yapılan toplantıya katılım sağlanamadı. Mermer ocağının ilçeye ve yaşayanlara zarar vereceğini savunan yöre halkı, toplantının gerçekleştireceği salona girmedi. Toplantı salonunun dışındaki alanda bir araya gelen yöre halkı, mermer ocağını ve ocak hakkında bilgilendirme yapılmasını istemediklerini anlattı. Kargalık Mahalle Muhtarı Ramazan Yaşar da yetkililerle görüşüp yöre halkının maden ocağını istemediğini anlattı. Avukat Burak Tuncal ise yaptığı açıklamada, Halkın Katılımı Toplantısı'na yöre halkının katılmamasına rağmen yetkililerin 'Halk bilgilendirme yapılmasını istemedi. Ancak toplantı yapıldı' şeklinde tutanak düzenlendiğini söyledi. FOTOĞRAFLI  
Korkuteli'de 'mermer ocağı' tepkisi

ANTALYA'nın Korkuteli ilçesine bağlı Kargalık mahallesinde kurulması planlanan mermer ocağı projesi kapsamında düzenlenen 'Halkın Katılımı Toplantısı' yöre halkının katılımının sağlanamaması nedeniyle gerçekleştirilmedi.

Kargalık mahallesinde açılmak istenen mermer ocağı için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından verilen 'ÇED gerekli değildir', kararı sonrası bazı vatandaşlar ile Antalya Barosu tarafından Antalya 2. İdare Mahkemesi'ne dava açıldı. Mahkeme, 'ÇED gerekli değildir' kararını hukuka aykırı bularak kaldırdı. Mermer ocağı sahipleri 'ÇED olumlu' kararı almak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvurdu. Başvuru sonrası Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından 'Halkın Katılım Toplantısı' düzenlenmesine karar verildi. Yöre halkını mermer ocağı hakkında bilgilendirme amacıyla yapılan toplantıya katılım sağlanamadı. Mermer ocağının ilçeye ve yaşayanlara zarar vereceğini savunan yöre halkı, toplantının gerçekleştireceği salona girmedi.

Toplantı salonunun dışındaki alanda bir araya gelen yöre halkı, mermer ocağını ve ocak hakkında bilgilendirme yapılmasını istemediklerini anlattı. Kargalık Mahalle Muhtarı Ramazan Yaşar da yetkililerle görüşüp yöre halkının maden ocağını istemediğini anlattı. Avukat Burak Tuncal ise yaptığı açıklamada, Halkın Katılımı Toplantısı'na yöre halkının katılmamasına rağmen yetkililerin 'Halk bilgilendirme yapılmasını istemedi. Ancak toplantı yapıldı' şeklinde tutanak düzenlendiğini söyledi.

FOTOĞRAFLI

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.