Manavgat'ta tarihi eser operasyonu

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 23.05.2023 - 14:11, Güncelleme: 23.05.2023 - 14:11
 

Manavgat'ta tarihi eser operasyonu

Manavgat'ta tarihi eser operasyonu
Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA) - ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde jandarma tarafından gerçekleştirilen operasyonda Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen 5 kafa ve bir insan figüründen oluşan 6 heykel ele geçirildi. Manavgat'ta bazı kişilerin tarihi eser kaçakçılığı yaptığı ve ellerinde bulunan bazı eserleri satmaya çalıştığı bilgisi üzerine çalışma başlatıldı. Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda gerçekleştirilen araştırmada Antalya İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından 4 şüpheli tespit edildi. Yapılan teknik ve fiziki takip sonucunda şüphelilerin ellerinde bulunan bazı eserleri satmak için alıcı aradıkları tespit edildi.  Jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda şüpheliler gözaltına alındı. Şüphelilerin bulunduğu otomobilde yapılan aramada, bir çanta içerisinde 5 insan kafa figürü ile bir insan figüründen oluşan Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen 6 heykel ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerle ilgili 'tarihi eser kaçakçılığı' suçundan adli işlem başlatıldı. (DHA) FOTOĞRAFLI
Manavgat'ta tarihi eser operasyonu

Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA) - ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde jandarma tarafından gerçekleştirilen operasyonda Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen 5 kafa ve bir insan figüründen oluşan 6 heykel ele geçirildi.
Manavgat'ta bazı kişilerin tarihi eser kaçakçılığı yaptığı ve ellerinde bulunan bazı eserleri satmaya çalıştığı bilgisi üzerine çalışma başlatıldı. Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda gerçekleştirilen araştırmada Antalya İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından 4 şüpheli tespit edildi. Yapılan teknik ve fiziki takip sonucunda şüphelilerin ellerinde bulunan bazı eserleri satmak için alıcı aradıkları tespit edildi. 
Jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda şüpheliler gözaltına alındı. Şüphelilerin bulunduğu otomobilde yapılan aramada, bir çanta içerisinde 5 insan kafa figürü ile bir insan figüründen oluşan Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen 6 heykel ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerle ilgili 'tarihi eser kaçakçılığı' suçundan adli işlem başlatıldı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.