CHP'de MYK üyelerinin tamamı istifa etti

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 01.06.2023 - 22:28, Güncelleme: 01.06.2023 - 22:28
 

CHP'de MYK üyelerinin tamamı istifa etti

CHP'de MYK üyelerinin tamamı istifa etti
Elif ER/ ANKARA, (DHA)- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) sona erdi. Toplantının ardından, MYK üyelerinin tamamının sözlü olarak istifa ettiği ve Kılıçdaroğlu'nun istifaları kabul ettiği öğrenildi. CHP Genel Merkezi'nde düzenlenen, Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında toplanan MYK basına kapalı olarak gerçekleşti. MYK 4,5 saat sürdü. Toplantıda, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin sonuçları değerlendirildi ve CHP'nin bundan sonra yürüyeceği yol haritası masaya yatırıldı. Parti yetkililerince, MYK üyelerinin sözlü olarak Kemal Kılıçdaroğlu'na istifalarını beyan ettiği, Kılıçdaroğlu'nun ise MYK üyelerinin talebine olumlu yaklaştığı ifade edildi. CHP'li kurmaylardan alınan bilgiye göre; Kılıçdaroğlu'nun önümüzdeki günlerde yeni MYK'yı açıklayacağı öğrenildi. Yarın ise kesin kararın CHP tarafından yazılı ya da sözlü olarak kamuoyuna duyurulması bekleniyor. Öte yandan Parti Meclisi ise 3 Haziran Cumartesi günü saat 10.00'da seçim sonuçlarının değerlendirilmesi gündem maddesini görüşmek üzere toplanacak.  İstifa eden 17 MYK üyesinin isimleri ise şöyle: Ahmet Akın, Ali Öztunç, Bülent Kuşoğlu, Bülent Tezcan, Devrim Barış Çelik, Faik Öztrak, Fethi Açıkel, Gamze Akkuş İlgezdi, Gökçe Gökçen, Gülizar Biçer Karaca, Lale Karabıyık, Muharrem Erkek, Oğuz Kaan Salıcı, Selin Sayek Böke, Seyit Torun, Veli Ağbaba, Yüksel Taşkın. SELİN SAYEK BÖKE, İSTİFALARI DUYURDU CHP'li Selin Sayek Böke, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda MYK üyelerinin istifa ettiğini belirterek, "Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu olarak Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na istifalarımızı sunduk. Yeni oluşacak Merkez Yönetim Kurulu'nda bir görev almamakla birlikte Sayın Genel Başkanımız ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin emekçileriyle, eşit ve özgür bir Türkiye için verdiğimiz mücadeleyi Parti Meclisi üyesi olarak sürdüreceğim. Ülkemizde demokrasiye ve adalete güçlü bir şekilde sarılmaktan asla vazgeçmeyen on milyonlar olduğu sürece mücadele ve umut hiç bitmeyecek. Kuşkusuz bu mücadele ve umudun sürükleyicisi 100 yıllık Cumhuriyet tarihimizde olduğu gibi bugün de kuruluşun ve kurtuluşun partisi Cumhuriyet Halk Partisi olacak. Bu çetin mücadelede on milyonların umutlarına ses ve güç olmuş Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na, partimizin emektar örgütüne, belediye başkanlarımıza, değerli yol arkadaşlarımıza ve bizleri bu zorlu mücadele sürecinde hiç yalnız bırakmamış tüm halkımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bitmedi daha sürüyor o kavga ve sürecek, yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek" ifadelerinde bulundu. (DHA) FOTOĞRAFLI
CHP'de MYK üyelerinin tamamı istifa etti

Elif ER/ ANKARA, (DHA)- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) sona erdi. Toplantının ardından, MYK üyelerinin tamamının sözlü olarak istifa ettiği ve Kılıçdaroğlu'nun istifaları kabul ettiği öğrenildi.
CHP Genel Merkezi'nde düzenlenen, Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında toplanan MYK basına kapalı olarak gerçekleşti. MYK 4,5 saat sürdü. Toplantıda, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin sonuçları değerlendirildi ve CHP'nin bundan sonra yürüyeceği yol haritası masaya yatırıldı. Parti yetkililerince, MYK üyelerinin sözlü olarak Kemal Kılıçdaroğlu'na istifalarını beyan ettiği, Kılıçdaroğlu'nun ise MYK üyelerinin talebine olumlu yaklaştığı ifade edildi. CHP'li kurmaylardan alınan bilgiye göre; Kılıçdaroğlu'nun önümüzdeki günlerde yeni MYK'yı açıklayacağı öğrenildi. Yarın ise kesin kararın CHP tarafından yazılı ya da sözlü olarak kamuoyuna duyurulması bekleniyor. Öte yandan Parti Meclisi ise 3 Haziran Cumartesi günü saat 10.00'da seçim sonuçlarının değerlendirilmesi gündem maddesini görüşmek üzere toplanacak. 
İstifa eden 17 MYK üyesinin isimleri ise şöyle:
Ahmet Akın, Ali Öztunç, Bülent Kuşoğlu, Bülent Tezcan, Devrim Barış Çelik, Faik Öztrak, Fethi Açıkel, Gamze Akkuş İlgezdi, Gökçe Gökçen, Gülizar Biçer Karaca, Lale Karabıyık, Muharrem Erkek, Oğuz Kaan Salıcı, Selin Sayek Böke, Seyit Torun, Veli Ağbaba, Yüksel Taşkın.
SELİN SAYEK BÖKE, İSTİFALARI DUYURDU
CHP'li Selin Sayek Böke, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda MYK üyelerinin istifa ettiğini belirterek, "Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu olarak Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na istifalarımızı sunduk. Yeni oluşacak Merkez Yönetim Kurulu'nda bir görev almamakla birlikte Sayın Genel Başkanımız ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin emekçileriyle, eşit ve özgür bir Türkiye için verdiğimiz mücadeleyi Parti Meclisi üyesi olarak sürdüreceğim. Ülkemizde demokrasiye ve adalete güçlü bir şekilde sarılmaktan asla vazgeçmeyen on milyonlar olduğu sürece mücadele ve umut hiç bitmeyecek. Kuşkusuz bu mücadele ve umudun sürükleyicisi 100 yıllık Cumhuriyet tarihimizde olduğu gibi bugün de kuruluşun ve kurtuluşun partisi Cumhuriyet Halk Partisi olacak. Bu çetin mücadelede on milyonların umutlarına ses ve güç olmuş Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na, partimizin emektar örgütüne, belediye başkanlarımıza, değerli yol arkadaşlarımıza ve bizleri bu zorlu mücadele sürecinde hiç yalnız bırakmamış tüm halkımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bitmedi daha sürüyor o kavga ve sürecek, yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek" ifadelerinde bulundu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.