Atölyesinin kirası artınca, sokak ressamı oldu

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 09.06.2023 - 14:53, Güncelleme: 09.06.2023 - 14:53
 

Atölyesinin kirası artınca, sokak ressamı oldu

Atölyesinin kirası artınca, sokak ressamı oldu
  Tunahan KIR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Kaleiçi'ndeki küçük atölyesinde resim yapan Ömer Güngör (74), dükkân sahibinin mülkünü satması üzerine yüksek kirayı ödeyemeyince sokaklarda resim yapmaya başladı. Kaleiçi sokaklarında resim yapan Ömer Güngör, 2000 yılından bu yana ürettiği resimleri yerli ve yabancı turistlere satarak geçimini sağladığını söyledi. Mülk sahibinin dükkânı satması üzerine resim atölyesini boşaltmak zorunda kaldığını aktaran Güngör, 1998 yılında Antalya'ya geldiğini, bir arkadaşının desteği ile Kaleiçi sokaklarında karikatür çizerek sanat hayatına başladığını anlattı. O dönemde zabıtalar tarafından şövalesine el konulmasının hevesini kırdığını kaydeden Güngör, sonrasında karikatüre bir süre ara verdiğini belirtti. Fransa'da 1999 yılında bir gazetede karikatürlerinin yayımlandığını belirten Güngör, böylelikle sanat hayatına yeniden başladığını aktardı. FOTOĞRAFLI
Atölyesinin kirası artınca, sokak ressamı oldu

 

Tunahan KIR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Kaleiçi'ndeki küçük atölyesinde resim yapan Ömer Güngör (74), dükkân sahibinin mülkünü satması üzerine yüksek kirayı ödeyemeyince sokaklarda resim yapmaya başladı.

Kaleiçi sokaklarında resim yapan Ömer Güngör, 2000 yılından bu yana ürettiği resimleri yerli ve yabancı turistlere satarak geçimini sağladığını söyledi. Mülk sahibinin dükkânı satması üzerine resim atölyesini boşaltmak zorunda kaldığını aktaran Güngör, 1998 yılında Antalya'ya geldiğini, bir arkadaşının desteği ile Kaleiçi sokaklarında karikatür çizerek sanat hayatına başladığını anlattı. O dönemde zabıtalar tarafından şövalesine el konulmasının hevesini kırdığını kaydeden Güngör, sonrasında karikatüre bir süre ara verdiğini belirtti. Fransa'da 1999 yılında bir gazetede karikatürlerinin yayımlandığını belirten Güngör, böylelikle sanat hayatına yeniden başladığını aktardı.

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.