BUCAK’TA BABALAR, BABALAR GÜNÜNE YOGA YAPARAK GİRDİ

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 18.06.2023 - 12:25, Güncelleme: 18.06.2023 - 12:48
 

BUCAK’TA BABALAR, BABALAR GÜNÜNE YOGA YAPARAK GİRDİ

BURDUR’ un Bucak ilçesinde babalar, Babalar Günü’ne yoga yaparak girdi.
  Bucak ilçesinde Kaymakamlık ve belediye işbirliği ile yapılan Babalar Günü’nde farklı bir etkinlik ile güne başladı. İlçe stadyumunda yapılan Babalar Günü yoga etkinliğine Kaymakam Erol Tanrıkulu, Belediye Başkanı Oğuzhan Erdoğan ve babalar ve çocukları ile birlikte katıldı. Katılımcılar, Fizyoterapist, Yoga Eğitmeni İlknur Cansu Koplay’ın, Sağlık için doğru postür ve nefes teknikleri altında yapılan anlatımdan sonra babalar ve çocukları yoga yaptılar. Bucak Kaymakamı Erol Tanrıkulu, “yaşam hayat çok güzel, insanoğlu yaşadığı hayat içerisinde karşılaştığı zorluklar içerisinde öfkeleniyor, sinirleniyor, bu zorlukların üstesinden gelemediği zaman sonuçta hiç istemediğimiz boyutlara ulaşabiliyor. Toplum zaman zaman siyatik öfke içerisinde, bu öfkeyi kontrol edemediği zaman şiddete dönüşüyor. Öfke şiddete dönüştüğü zaman kadına olduğunda, kadına, çocuğa olduğunda çocuğa, sokakta trafikte olduğunda, trafikteki şiddet, çevreye olduğu zan çevreye şiddet diyoruz, hayvana olduğu zaman hayvana karışı şiddet diyoruz. Şiddeti ne şekilde tanımlarsak tanımlayalım şidet insanoğlunun hak etmediği, hiçbir zaman sonucunu istemediğimiz bir olay. Bundan dolayı ne olursa olsun öfkemizi, sinirimizi mutlaka tutmamız gerekiyor” dedi. Kaymakam Tanrıkulu Sezan Aksu’nun ‘sakin ol’ şarkısının sözlerini anlatarak toplum öfkesini kontrol edemediği zaman şiddet boyutu üst safhalara gelebiliyor. Halbuki bizim kültürümüzde denilir ki ‘öfkesine katlanamayan insan zararına katlanır’ denildiğini toplum birbirlerine hoşgörü içerisinde sevgi ve saygı göstermesi gerektiğini hatırlatan Kaymakam Erol Tanrıkulu “Babalar gününde babaları, çocukları bir araya getirerek toplumun huzurlu bir ortama nasıl kavuşabilir, insanlar hayatı nasıl sevecen karşılayabilir, daha iyi mutlu olabilir, yoga bir farkındalık çalışması oldu. Ayrıca 21 haziran dünya yoga günü, bu gün ile birlikte sakin kalmamız gerektiğini düşünüyorum” dedi. Yogaya katılanlar ise “Günümüzde bu kadar teknolojinin arttığı, kendimizden uzaklaştığımız bu zaman diliminde, kendimize zaman ayırmanın mutluluğunu yaşadık. Kendi bedenimiz ve düşüncelerimize zihnimizden geçenlere odaklanma gibi gün içerisinde yapabileceğimiz şeyler olmadığı için böyle bir etkinliğe katılmak çok iyi geldi” dediler. Babalar gününde katılımcılara ‘Sağlık için Doğru Postür ve Nefes Teknikleri’ Yoga yaptıran Fizyoterapist İlknur Cansu Koplay ise “ Kücük yaş gurubundan büyük yaş grubuna kadar bedensel farkındalıklarını yaşamak ve aynı zamanda içsel ruh ne demek, enerji bedeni keşfetmeyi küçükte olsa denimiş oldular. Amacı çok güzeldi babalar gününde babalar ile çocuklara hitap etmesi çok güzeldi” dedi. Babalar gününde babalar ve çocuklar yoga yaptıktan sonra hep birlikte havaltı yaptılar.
BURDUR’ un Bucak ilçesinde babalar, Babalar Günü’ne yoga yaparak girdi.

 

Bucak ilçesinde Kaymakamlık ve belediye işbirliği ile yapılan Babalar Günü’nde farklı bir etkinlik ile güne başladı. İlçe stadyumunda yapılan Babalar Günü yoga etkinliğine Kaymakam Erol Tanrıkulu, Belediye Başkanı Oğuzhan Erdoğan ve babalar ve çocukları ile birlikte katıldı. Katılımcılar, Fizyoterapist, Yoga Eğitmeni İlknur Cansu Koplay’ın, Sağlık için doğru postür ve nefes teknikleri altında yapılan anlatımdan sonra babalar ve çocukları yoga yaptılar. Bucak Kaymakamı Erol Tanrıkulu, “yaşam hayat çok güzel, insanoğlu yaşadığı hayat içerisinde karşılaştığı zorluklar içerisinde öfkeleniyor, sinirleniyor, bu zorlukların üstesinden gelemediği zaman sonuçta hiç istemediğimiz boyutlara ulaşabiliyor. Toplum zaman zaman siyatik öfke içerisinde, bu öfkeyi kontrol edemediği zaman şiddete dönüşüyor. Öfke şiddete dönüştüğü zaman kadına olduğunda, kadına, çocuğa olduğunda çocuğa, sokakta trafikte olduğunda, trafikteki şiddet, çevreye olduğu zan çevreye şiddet diyoruz, hayvana olduğu zaman hayvana karışı şiddet diyoruz. Şiddeti ne şekilde tanımlarsak tanımlayalım şidet insanoğlunun hak etmediği, hiçbir zaman sonucunu istemediğimiz bir olay. Bundan dolayı ne olursa olsun öfkemizi, sinirimizi mutlaka tutmamız gerekiyor” dedi. Kaymakam Tanrıkulu Sezan Aksu’nun ‘sakin ol’ şarkısının sözlerini anlatarak toplum öfkesini kontrol edemediği zaman şiddet boyutu üst safhalara gelebiliyor. Halbuki bizim kültürümüzde denilir ki ‘öfkesine katlanamayan insan zararına katlanır’ denildiğini toplum birbirlerine hoşgörü içerisinde sevgi ve saygı göstermesi gerektiğini hatırlatan Kaymakam Erol Tanrıkulu “Babalar gününde babaları, çocukları bir araya getirerek toplumun huzurlu bir ortama nasıl kavuşabilir, insanlar hayatı nasıl sevecen karşılayabilir, daha iyi mutlu olabilir, yoga bir farkındalık çalışması oldu. Ayrıca 21 haziran dünya yoga günü, bu gün ile birlikte sakin kalmamız gerektiğini düşünüyorum” dedi. Yogaya katılanlar ise “Günümüzde bu kadar teknolojinin arttığı, kendimizden uzaklaştığımız bu zaman diliminde, kendimize zaman ayırmanın mutluluğunu yaşadık. Kendi bedenimiz ve düşüncelerimize zihnimizden geçenlere odaklanma gibi gün içerisinde yapabileceğimiz şeyler olmadığı için böyle bir etkinliğe katılmak çok iyi geldi” dediler. Babalar gününde katılımcılara ‘Sağlık için Doğru Postür ve Nefes Teknikleri’ Yoga yaptıran Fizyoterapist İlknur Cansu Koplay ise “ Kücük yaş gurubundan büyük yaş grubuna kadar bedensel farkındalıklarını yaşamak ve aynı zamanda içsel ruh ne demek, enerji bedeni keşfetmeyi küçükte olsa denimiş oldular. Amacı çok güzeldi babalar gününde babalar ile çocuklara hitap etmesi çok güzeldi” dedi.

Babalar gününde babalar ve çocuklar yoga yaptıktan sonra hep birlikte havaltı yaptılar.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Haberle İlişkili Video
Video Galeride Aç
Video albümüne giderek videoya yorum yazabilir yada videoyu sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.