Serik'te buğday hasadı gecikmeli başladı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 20.06.2023 - 15:16, Güncelleme: 20.06.2023 - 15:16
 

Serik'te buğday hasadı gecikmeli başladı

Serik'te buğday hasadı gecikmeli başladı
  Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)- ANTALYA'nın Serik ilçesinde buğday hasadı aralıklı yağışlara bağlı olarak bu yıl geç başladı. Antalya'nın önemli buğday üretim merkezlerinden olan Serik'te hasat başladı. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Çömezoğlu, buğday hasadının meteorolojik durumlar nedeniyle aralıklı olarak devam ettiğini söyledi. Çömezoğlu, "Buğday kuruyan ve nem oranı düşük olarak hasat edilmesi gereken bir ürün olduğu için bölgenin bu sezon aralıklı yağış almasına bağlı olarak hasat gecikti. Serik ilçesinde yaklaşık 115 bin dekar alanda buğday, 3 bin dekar alanda ise arpa üretimi yapılmaktadır. Serik ilçesinde hasat devam etmektedir. Yaklaşık 55 bin tonun üzerinde ürün rekoltesi bekliyoruz. Şu anda bir taraftan hasat yapılıyor bir taraftan da önemli hayvan yemlemesinde kullanılan balyalama çalışmaları devam ediyor" dedi. Hasat edilen ürünlerin Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından Manavgat ve Aksu ilçesinde alındığını aktaran Çömezoğlu, "Burada çiftçimizin dikkat etmesi gereken konuların başında Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı olması, ürün bilgilerinin bulunması nem ve rutubet oranlarının da yüzde 14 ün altında olması gerekmektedir. Bu yıl yağmurlar nedeniyle ciddi bir verim düşmesi gibi bir durumla karşılaşmadık. Geçen yılki ortalamalarımızla benzer ortalamalarda ürün hasadı yapıldığını gözlemliyoruz. Ekiplerimiz bunların takibini yapıyor ve gözlemliyor. Şu ana kadar ciddi bir sıkıntı görmedik. Tüm üreticilerimize bereketli ve bol kazançlı olmasını diliyorum" diye konuştu. (DHA) FOTOĞRAFLI
Serik'te buğday hasadı gecikmeli başladı

 

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)- ANTALYA'nın Serik ilçesinde buğday hasadı aralıklı yağışlara bağlı olarak bu yıl geç başladı.

Antalya'nın önemli buğday üretim merkezlerinden olan Serik'te hasat başladı. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Çömezoğlu, buğday hasadının meteorolojik durumlar nedeniyle aralıklı olarak devam ettiğini söyledi. Çömezoğlu, "Buğday kuruyan ve nem oranı düşük olarak hasat edilmesi gereken bir ürün olduğu için bölgenin bu sezon aralıklı yağış almasına bağlı olarak hasat gecikti. Serik ilçesinde yaklaşık 115 bin dekar alanda buğday, 3 bin dekar alanda ise arpa üretimi yapılmaktadır. Serik ilçesinde hasat devam etmektedir. Yaklaşık 55 bin tonun üzerinde ürün rekoltesi bekliyoruz. Şu anda bir taraftan hasat yapılıyor bir taraftan da önemli hayvan yemlemesinde kullanılan balyalama çalışmaları devam ediyor" dedi.

Hasat edilen ürünlerin Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından Manavgat ve Aksu ilçesinde alındığını aktaran Çömezoğlu, "Burada çiftçimizin dikkat etmesi gereken konuların başında Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı olması, ürün bilgilerinin bulunması nem ve rutubet oranlarının da yüzde 14 ün altında olması gerekmektedir. Bu yıl yağmurlar nedeniyle ciddi bir verim düşmesi gibi bir durumla karşılaşmadık. Geçen yılki ortalamalarımızla benzer ortalamalarda ürün hasadı yapıldığını gözlemliyoruz. Ekiplerimiz bunların takibini yapıyor ve gözlemliyor. Şu ana kadar ciddi bir sıkıntı görmedik. Tüm üreticilerimize bereketli ve bol kazançlı olmasını diliyorum" diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.