TBMM Başkanı Kurtulmuş, CHP heyetini kabul etti

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 21.06.2023 - 17:27, Güncelleme: 21.06.2023 - 17:27
 

TBMM Başkanı Kurtulmuş, CHP heyetini kabul etti

TBMM Başkanı Kurtulmuş, CHP heyetini kabul etti
Besti KARALAR/ANKARA, (DHA)- TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP Grup Başkanı Özgür Özel ile Grup Başkanvekillikleri Burcu Köksal, Ali Mahir Başarır ve Gökhan Günaydın'ı kabul etti. CHP Grup Başkanı Özgür Özel ile Grup Başkanvekillikleri Burcu Köksal, Ali Mahir Başarır ve Gökhan Günaydın, TBMM Başkanlığı'na seçilen Numan Kurtulmuş'u ziyaret ederek, tebriklerini iletti. Kurtulmuş da ziyaretleri için CHP heyetine teşekkür etti. Yeni dönemde, başta yeni anayasa olmak üzere verimli bir yasama dönemi dileyen Kurtulmuş, "Milli iradenin tecelligahı olan TBMM'de fikir farklılıklarımızla ama karşılıklı anlayış içerisinde milletin beklentilerine uygun bir yasama dönemi geçireceğimizi umuyorum. Bu süreçte bazı yasa teklifleri var. Biri sivil, demokrat, kapsayıcı, çağdaş bir anayasa yapılması zorunluluğudur. Siyasetteki birçok sorunun temelinde de bu ihtiyaç mevcuttur. Bir partinin anayasası olmaz; milletin anayasası olur. Mümkün olan en geniş mutabakat ile hep birlikte bu iklimi oluşturarak bu sürece katkıda bulunacağımıza inanıyorum. Bir diğer önemli konu da yeni bir Meclis içtüzüğü gerekliliği. Bu konuda gerekirse ortak bir çalışma ile hareket ederek ve ekim ayında Meclis'e getireceğimizi umuyorum. Bu konularda başkanlık görevinin bana verdiği hak ve sorumlulukları bilerek, siyasi partilerin çalışmalarında tarafsız bir çalışma gerçekleştireceğim" dedi. CHP Grup Başkanı Özgür Özel de yasama faaliyetleri sırasında hem grubu bulunan partilerin hem de grubu bulunmayan milletvekillerinin haklarının korunması konusunda Meclis Başkanının desteğini beklediklerini söyledi. (DHA) FOTOĞRAFLI
TBMM Başkanı Kurtulmuş, CHP heyetini kabul etti

Besti KARALAR/ANKARA, (DHA)- TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP Grup Başkanı Özgür Özel ile Grup Başkanvekillikleri Burcu Köksal, Ali Mahir Başarır ve Gökhan Günaydın'ı kabul etti.
CHP Grup Başkanı Özgür Özel ile Grup Başkanvekillikleri Burcu Köksal, Ali Mahir Başarır ve Gökhan Günaydın, TBMM Başkanlığı'na seçilen Numan Kurtulmuş'u ziyaret ederek, tebriklerini iletti. Kurtulmuş da ziyaretleri için CHP heyetine teşekkür etti.
Yeni dönemde, başta yeni anayasa olmak üzere verimli bir yasama dönemi dileyen Kurtulmuş, "Milli iradenin tecelligahı olan TBMM'de fikir farklılıklarımızla ama karşılıklı anlayış içerisinde milletin beklentilerine uygun bir yasama dönemi geçireceğimizi umuyorum. Bu süreçte bazı yasa teklifleri var. Biri sivil, demokrat, kapsayıcı, çağdaş bir anayasa yapılması zorunluluğudur. Siyasetteki birçok sorunun temelinde de bu ihtiyaç mevcuttur. Bir partinin anayasası olmaz; milletin anayasası olur. Mümkün olan en geniş mutabakat ile hep birlikte bu iklimi oluşturarak bu sürece katkıda bulunacağımıza inanıyorum. Bir diğer önemli konu da yeni bir Meclis içtüzüğü gerekliliği. Bu konuda gerekirse ortak bir çalışma ile hareket ederek ve ekim ayında Meclis'e getireceğimizi umuyorum. Bu konularda başkanlık görevinin bana verdiği hak ve sorumlulukları bilerek, siyasi partilerin çalışmalarında tarafsız bir çalışma gerçekleştireceğim" dedi.
CHP Grup Başkanı Özgür Özel de yasama faaliyetleri sırasında hem grubu bulunan partilerin hem de grubu bulunmayan milletvekillerinin haklarının korunması konusunda Meclis Başkanının desteğini beklediklerini söyledi. (DHA)
FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.