YANGIN UÇAKLARI KARACAÖREN BARAJINDA TATBİKAT YAPTI

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 22.06.2023 - 12:35, Güncelleme: 22.06.2023 - 13:00
 

YANGIN UÇAKLARI KARACAÖREN BARAJINDA TATBİKAT YAPTI

BURDUR’ un Bucak ilçesinde bulunan Karacaören Baraj gölünden yangın uçukları olası yangınlara erken müdahale amacıyla su alma tatbikatı yaptı.
Ülke genelinde bu yıl bahar aylarının yağışlı gitmesi ile orman içi otlanmanın oldukça yüskek seviyelere ulaştı. Otların yaz sıcakları ile kuruması olası orman yangınlarına karşı daha riskli duruma getirdi. Olası yangınlara erken müdahale etmek için Orman Genel Müdürlüğü tarafından çeşitli illere konuşlandırılan yangın uçakları ve helikopterleri, bölgeyi tanımak ve bölgedeki su kaynaklarından yararlanabilmek için su alma tatbikatları yapıyorlar. Bucak ilçesinde bulunan karacaören 1 baraj gölünden su alan yangın uçakları önce yürekleri hoplattırken, daha sonra bunun eğitim uçuşları oludğu öğrenildi. Karacaören Baraj gölünde yaklaşık yarım saat boyunca defalarca su alarak boşaltan yangın uçakları olası yangınlarda baraj gölünden su alebilmek için defalarca iniş yaparak eğitim uçuşu yaptı.   Video : İsa Gürdal
BURDUR’ un Bucak ilçesinde bulunan Karacaören Baraj gölünden yangın uçukları olası yangınlara erken müdahale amacıyla su alma tatbikatı yaptı.

Ülke genelinde bu yıl bahar aylarının yağışlı gitmesi ile orman içi otlanmanın oldukça yüskek seviyelere ulaştı. Otların yaz sıcakları ile kuruması olası orman yangınlarına karşı daha riskli duruma getirdi. Olası yangınlara erken müdahale etmek için Orman Genel Müdürlüğü tarafından çeşitli illere konuşlandırılan yangın uçakları ve helikopterleri, bölgeyi tanımak ve bölgedeki su kaynaklarından yararlanabilmek için su alma tatbikatları yapıyorlar. Bucak ilçesinde bulunan karacaören 1 baraj gölünden su alan yangın uçakları önce yürekleri hoplattırken, daha sonra bunun eğitim uçuşları oludğu öğrenildi.

Karacaören Baraj gölünde yaklaşık yarım saat boyunca defalarca su alarak boşaltan yangın uçakları olası yangınlarda baraj gölünden su alebilmek için defalarca iniş yaparak eğitim uçuşu yaptı.

 

Video : İsa Gürdal

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.