Antalya'da taksi fiyatı zamlandı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 22.06.2023 - 17:03, Güncelleme: 22.06.2023 - 17:03
 

Antalya'da taksi fiyatı zamlandı

Antalya'da taksi fiyatı zamlandı
  Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)- ANTALYA'da taksi ücretlerine zam yapıldı. 4 Temmuz'dan itibaren 5 merkez ilçede taksimetre açılış fiyatı 14 lira, kilometre ücreti 18 lira ve kısa mesafe ücreti ise 50 lira olacak. 14 ilçede ise yarından itibaren belirlenen yeni tarife uygulanmaya başlanacak. Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı UKOME Şube Müdürlüğü'nün sekretaryasını yürüttüğü Ulaşım Koordinasyon Merkezi Başkanlığı (UKOME) Genel Kurulu toplantısı yapıldı. Toplantıda birçok kurum ve kuruluş temsilcisi yer aldı. Toplantıda ulaşım esnafının yaşamış olduğu sorunlar ve zam teklifleri ile talepleri görüşüldü. Toplantının sonunda taksi fiyatlarına zam yapıldı. Yeni tarifeye göre Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı, Döşemealtı ve Aksu olmak üzere toplam 5 merkez ilçede, taksimetre açılış fiyatı 14 lira, kilometre ücreti 18 lira, saat ücreti 72 lira, birim metre (100m) 1.80 lira, birim zamanı (1 dakika) 1.20 lira ve kısa mesafe ücreti ise 50 lira olarak belirlendi. 14 İLÇEYE FARKLI TARİFE Merkez dışındaki 14 ilçede ise taksimetre açılış fiyatı 14 lira, kilometre ücreti 20 lira, saat ücreti 72 lira, birim metre (100m) 2.00 lira, birim zamanı (1 dakika) 1,20 lira ve kısa mesafe ücreti 65 lira oldu. Yeni fiyatların 14 ilçede yarından itibaren, 5 merkez ilçede ise 4 Temmuz'dan itibaren geçerli olacağı öğrenildi. 'ARTIŞ KAÇINILMAZ OLDU' Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan, artan fiyatlar nedeniyle taksi fiyatlarında güncelleme yaptıklarını anlattı. Başkan Alkan, “Biz zam yapmak istemiyorduk ama özellikle ilçe odalarımızdaki esnaflarımızda sıkıntı var. Biz de zam yapmak zorunda kaldık. Vatandaşı da düşünmek zorundayız ama sigorta, kasko, yedek parça, tamir, bakım ücretlerine ve Bağ-Kur primlerinin hepsine zam gelince artış kaçınılmaz oldu. Merkezde 4 Temmuz itibariyle yeni tarife uygulanacak. İlçelerde ise yarından itibaren güncel fiyat devreye girecek" dedi. (DHA) FOTOĞRAFLI  
Antalya'da taksi fiyatı zamlandı

 

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)- ANTALYA'da taksi ücretlerine zam yapıldı. 4 Temmuz'dan itibaren 5 merkez ilçede taksimetre açılış fiyatı 14 lira, kilometre ücreti 18 lira ve kısa mesafe ücreti ise 50 lira olacak. 14 ilçede ise yarından itibaren belirlenen yeni tarife uygulanmaya başlanacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı UKOME Şube Müdürlüğü'nün sekretaryasını yürüttüğü Ulaşım Koordinasyon Merkezi Başkanlığı (UKOME) Genel Kurulu toplantısı yapıldı. Toplantıda birçok kurum ve kuruluş temsilcisi yer aldı. Toplantıda ulaşım esnafının yaşamış olduğu sorunlar ve zam teklifleri ile talepleri görüşüldü. Toplantının sonunda taksi fiyatlarına zam yapıldı. Yeni tarifeye göre Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı, Döşemealtı ve Aksu olmak üzere toplam 5 merkez ilçede, taksimetre açılış fiyatı 14 lira, kilometre ücreti 18 lira, saat ücreti 72 lira, birim metre (100m) 1.80 lira, birim zamanı (1 dakika) 1.20 lira ve kısa mesafe ücreti ise 50 lira olarak belirlendi.

14 İLÇEYE FARKLI TARİFE

Merkez dışındaki 14 ilçede ise taksimetre açılış fiyatı 14 lira, kilometre ücreti 20 lira, saat ücreti 72 lira, birim metre (100m) 2.00 lira, birim zamanı (1 dakika) 1,20 lira ve kısa mesafe ücreti 65 lira oldu. Yeni fiyatların 14 ilçede yarından itibaren, 5 merkez ilçede ise 4 Temmuz'dan itibaren geçerli olacağı öğrenildi.

'ARTIŞ KAÇINILMAZ OLDU'

Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan, artan fiyatlar nedeniyle taksi fiyatlarında güncelleme yaptıklarını anlattı. Başkan Alkan, “Biz zam yapmak istemiyorduk ama özellikle ilçe odalarımızdaki esnaflarımızda sıkıntı var. Biz de zam yapmak zorunda kaldık. Vatandaşı da düşünmek zorundayız ama sigorta, kasko, yedek parça, tamir, bakım ücretlerine ve Bağ-Kur primlerinin hepsine zam gelince artış kaçınılmaz oldu. Merkezde 4 Temmuz itibariyle yeni tarife uygulanacak. İlçelerde ise yarından itibaren güncel fiyat devreye girecek" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.