Türkiye ve Yunanistan'da 'baklava kimin' araştırması: Türkler kendinden emin

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 22.06.2023 - 18:12, Güncelleme: 22.06.2023 - 18:12
 

Türkiye ve Yunanistan'da 'baklava kimin' araştırması: Türkler kendinden emin

Türkiye ve Yunanistan'da 'baklava kimin' araştırması: Türkler kendinden emin
İSTANBUL, (DHA)- Türkiye ile Yunanistan arasında uzun zamandır devam eden baklava tartışmasına yönelik iki ülkede eş zamanlı araştırma yapıldı. Araştırmaya göre, Yunanların yüzde 62,7’si baklavanın kendilerine ait olduğunu düşünüyor. Türklerde ise bu rakam yüzde 95,4 olarak göze çarpıyor. Areda Survey tarafından 14-16 Haziran tarihleri arasında Yunanistan ve Türkiye’de gerçekleştirilen araştırmaya göre Yunanların yüzde 37,3’ü baklavanın Türklere ait olduğunu kabul ederken geri kalan yüzde 62,7’si ise baklavanın kendilerine ait olduğunu savunuyor. Araştırmanın Türkiye ayağında ise yüzde 95,4 oranıyla Türkler kendilerine ait olduğunu düşünüyor. YUNANLAR CEVİZLİ, TÜRKLER FISTIKLI BAKLAVAYI TERCİH EDİYOR Araştırma iki kültürün baklava tercihlerinde önceliklerinin farklı olduğunu gösterdi. Yunanların yüzde 56,9’u cevizli baklavayı tercih ederken, Türklerin yüzde 56,5’i fıstıklı baklavayı tercih ediyor. ARAŞTIRMAYA BİN 848 KİŞİ KATILDI Araştırmanın, Türkiye ve Yunanistan geneli bin 848 kişinin katılımıyla 14-16 Haziran 2023 tarihleri arasında kantitatif araştırma yönteminde CAWI tekniği ile ‘Areda Survey’in Profil Bazlı Dijital Paneli’ kullanılarak gerçekleştirildiği belirtildi.
Türkiye ve Yunanistan'da 'baklava kimin' araştırması: Türkler kendinden emin

İSTANBUL, (DHA)- Türkiye ile Yunanistan arasında uzun zamandır devam eden baklava tartışmasına yönelik iki ülkede eş zamanlı araştırma yapıldı. Araştırmaya göre, Yunanların yüzde 62,7’si baklavanın kendilerine ait olduğunu düşünüyor. Türklerde ise bu rakam yüzde 95,4 olarak göze çarpıyor.

Areda Survey tarafından 14-16 Haziran tarihleri arasında Yunanistan ve Türkiye’de gerçekleştirilen araştırmaya göre Yunanların yüzde 37,3’ü baklavanın Türklere ait olduğunu kabul ederken geri kalan yüzde 62,7’si ise baklavanın kendilerine ait olduğunu savunuyor. Araştırmanın Türkiye ayağında ise yüzde 95,4 oranıyla Türkler kendilerine ait olduğunu düşünüyor.

YUNANLAR CEVİZLİ, TÜRKLER FISTIKLI BAKLAVAYI TERCİH EDİYOR

Araştırma iki kültürün baklava tercihlerinde önceliklerinin farklı olduğunu gösterdi. Yunanların yüzde 56,9’u cevizli baklavayı tercih ederken, Türklerin yüzde 56,5’i fıstıklı baklavayı tercih ediyor.

ARAŞTIRMAYA BİN 848 KİŞİ KATILDI

Araştırmanın, Türkiye ve Yunanistan geneli bin 848 kişinin katılımıyla 14-16 Haziran 2023 tarihleri arasında kantitatif araştırma yönteminde CAWI tekniği ile ‘Areda Survey’in Profil Bazlı Dijital Paneli’ kullanılarak gerçekleştirildiği belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.