CHP'li Sarıgül: TDP, CHP ile bütünleşmiştir

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 23.06.2023 - 13:52, Güncelleme: 23.06.2023 - 13:52
 

CHP'li Sarıgül: TDP, CHP ile bütünleşmiştir

CHP'li Sarıgül: TDP, CHP ile bütünleşmiştir
Elif ER-Canberk ÖZTÜRK/ ANKARA, (DHA)- CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, "Bugün itibarıyla aldığımız kararla Türkiye Değişim Partimiz (TDP), Cumhuriyet Halk Partimizle bütünleşmiştir" dedi. TDP genel merkezinde basın açıklaması yapan CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, kurucusu olduğu Türkiye Değişim Partisi'nin CHP ile birleşmesi kararını aldıklarını söyledi. Sarıgül, "Bugün itibarıyla aldığımız kararla Türkiye Değişim Partimiz, Cumhuriyet Halk Partimizle bütünleşmiştir. Ülkemize hayırlı ve uğurlu olsun. Türkiye Değişim Partisi, 'Önce ülkem' diyenlerin partisidir. Türkiye Değişim Partisi, çıkar hareketi değil, bir inanç hareketidir. Biz hiçbir makam ve mevki peşinde bugüne kadar koşmadık. Hep yapıcı ve uzlaşmacı bir siyaset yaptık. Hep sorunun parçası değil, çözümün parçası olduk. Bugünkü kararla da bunları bir kez daha teyit ettik. Benim arkadaşlarım kolay olanı değil, zor olanı seçti" dedi. 'DİRENCİN MİMARI KILIÇDAROĞLU' '28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nin, yönetim sistemine karşı kuvvetli bir direncin göstergesi olduğunu söyleyen Sarıgül, "Bu yönetim sistemini neredeyse Türkiye'nin yüzde 50'si kabul etmiyor. Bu direncin mimarı, Cumhuriyet Halk Partisi ve onun onurlu duruş gösteren Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Şimdi de görüyorum, CHP ve Sayın Kılıçdaroğlu, adeta bir hedef tahtası haline geldi. TDP olarak bu mücadeleye omuz vermek için, demokratik parlamenter sisteme geçmek için, tarafsız cumhurbaşkanı, güçlü parlamento, bağımsız yargı demek için CHP ile birleşiyoruz. Haklıyla haksız karşı karşıya gelmişse, bizim yerimiz her zaman haklının yanıdır ve her zaman Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanındadır" ifadelerini kullandı. 'ZAMAN, KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK VERME ZAMANI' Konuşması sırasında duygulanan Sarıgül, TDP'liler olarak, bu kararla, tarihin doğru tarafında yer aldıklarını belirterek, "Aldığımız bu kararla Türkiye Değişim Partimiz tarihe karışmamıştır, CHP tarihiyle bütünleşmiştir. Şimdi hepimiz için yeni bir dönem başlıyor. Zaman, Cumhuriyet Halk Partisi'ne ve Sayın Kılıçdaroğlu'na, karşılıksız, koşulsuz destek verme zamanı. Türkiye'nin, Cumhuriyet Halk Partisi'ne ve Sayın Kılıçdaroğlu'na inanın ki her zamankinden daha çok ihtiyacı var. Toplumsal mutabakatı temsil eden parti Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Türkiye'nin ortak aklı ve birleştirici gücü Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Devleti rayına oturtacak olan isim Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'dur" diye konuştu. Sarıgül, CHP'de değişim tartışmalarıyla ilgili soru üzerine, "CHP'de gerekli değişim zaten MYK'da yapılmıştır, kurultay süreci başlamıştır. Kurultayda aday olmak isteyen olabilir. CHP'nin ve Türkiye'nin her zamankinden çok Sayın Kılıçdaroğlu'na ihtiyacı var" dedi. (DHA) FOTOĞRAFLI
CHP'li Sarıgül: TDP, CHP ile bütünleşmiştir

Elif ER-Canberk ÖZTÜRK/ ANKARA, (DHA)- CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, "Bugün itibarıyla aldığımız kararla Türkiye Değişim Partimiz (TDP), Cumhuriyet Halk Partimizle bütünleşmiştir" dedi.
TDP genel merkezinde basın açıklaması yapan CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, kurucusu olduğu Türkiye Değişim Partisi'nin CHP ile birleşmesi kararını aldıklarını söyledi. Sarıgül, "Bugün itibarıyla aldığımız kararla Türkiye Değişim Partimiz, Cumhuriyet Halk Partimizle bütünleşmiştir. Ülkemize hayırlı ve uğurlu olsun. Türkiye Değişim Partisi, 'Önce ülkem' diyenlerin partisidir. Türkiye Değişim Partisi, çıkar hareketi değil, bir inanç hareketidir. Biz hiçbir makam ve mevki peşinde bugüne kadar koşmadık. Hep yapıcı ve uzlaşmacı bir siyaset yaptık. Hep sorunun parçası değil, çözümün parçası olduk. Bugünkü kararla da bunları bir kez daha teyit ettik. Benim arkadaşlarım kolay olanı değil, zor olanı seçti" dedi.
'DİRENCİN MİMARI KILIÇDAROĞLU'
'28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nin, yönetim sistemine karşı kuvvetli bir direncin göstergesi olduğunu söyleyen Sarıgül, "Bu yönetim sistemini neredeyse Türkiye'nin yüzde 50'si kabul etmiyor. Bu direncin mimarı, Cumhuriyet Halk Partisi ve onun onurlu duruş gösteren Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Şimdi de görüyorum, CHP ve Sayın Kılıçdaroğlu, adeta bir hedef tahtası haline geldi. TDP olarak bu mücadeleye omuz vermek için, demokratik parlamenter sisteme geçmek için, tarafsız cumhurbaşkanı, güçlü parlamento, bağımsız yargı demek için CHP ile birleşiyoruz. Haklıyla haksız karşı karşıya gelmişse, bizim yerimiz her zaman haklının yanıdır ve her zaman Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanındadır" ifadelerini kullandı.
'ZAMAN, KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK VERME ZAMANI'
Konuşması sırasında duygulanan Sarıgül, TDP'liler olarak, bu kararla, tarihin doğru tarafında yer aldıklarını belirterek, "Aldığımız bu kararla Türkiye Değişim Partimiz tarihe karışmamıştır, CHP tarihiyle bütünleşmiştir. Şimdi hepimiz için yeni bir dönem başlıyor. Zaman, Cumhuriyet Halk Partisi'ne ve Sayın Kılıçdaroğlu'na, karşılıksız, koşulsuz destek verme zamanı. Türkiye'nin, Cumhuriyet Halk Partisi'ne ve Sayın Kılıçdaroğlu'na inanın ki her zamankinden daha çok ihtiyacı var. Toplumsal mutabakatı temsil eden parti Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Türkiye'nin ortak aklı ve birleştirici gücü Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Devleti rayına oturtacak olan isim Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'dur" diye konuştu.
Sarıgül, CHP'de değişim tartışmalarıyla ilgili soru üzerine, "CHP'de gerekli değişim zaten MYK'da yapılmıştır, kurultay süreci başlamıştır. Kurultayda aday olmak isteyen olabilir. CHP'nin ve Türkiye'nin her zamankinden çok Sayın Kılıçdaroğlu'na ihtiyacı var" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.