Deprem bölgesindeki öğretmenlerin isteğe bağlı yer değişikliği başvuruları 5 Temmuz'da başlayacak

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 04.07.2023 - 09:14, Güncelleme: 04.07.2023 - 09:14
 

Deprem bölgesindeki öğretmenlerin isteğe bağlı yer değişikliği başvuruları 5 Temmuz'da başlayacak

Deprem bölgesindeki öğretmenlerin isteğe bağlı yer değişikliği başvuruları 5 Temmuz'da başlayacak
Barış TAŞKIRAN/ ANKARA, (DHA)- MİLLİ Eğitim Bakanlığı, depremden ağır etkilenen illerdeki öğretmenlerin iller arası isteğe bağlı yer değişikliği başvurularının 5 Temmuz'da başlayacağını duyurdu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından paylaşılan duyuruya göre; Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde öğretmen kadrosunda görev yapanların iller arası isteğe bağlı yer değiştirme işlemi için başvurular 5-7 Temmuz 2023 tarihleri arasında yapılabilecek. Atamaların ise 10 Temmuz tarihinde gerçekleştirilecek. Bu kapsamda, iller arası yer değişikliği talebinde bulunmak isteyen öğretmenler; İstanbul, Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Iğdır, Kahramanmaraş, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Şırnak, Şanlıurfa ve Van olmak üzere 22 ilde yer alan eğitim kurumlarını tercih edebilecekler. Sözleşmeli öğretmen olarak görev yaparken 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ya da 7433 sayılı Kanun ile öğretmen kadrosuna atananlardan bu duyuru çerçevesinde başvuruda bulunacaklar için ilgili mevzuatta öngörülen 4 yıllık çalışma süresi şartı aranmayacak. Söz konusu yer değişikliği işlemine ilişkin başvuru hakkında, bulundukları ilde herhangi bir süre görev yapma şartı aranmadan bütün öğretmenler faydalanabilecek. (DHA)
Deprem bölgesindeki öğretmenlerin isteğe bağlı yer değişikliği başvuruları 5 Temmuz'da başlayacak

Barış TAŞKIRAN/ ANKARA, (DHA)- MİLLİ Eğitim Bakanlığı, depremden ağır etkilenen illerdeki öğretmenlerin iller arası isteğe bağlı yer değişikliği başvurularının 5 Temmuz'da başlayacağını duyurdu.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından paylaşılan duyuruya göre; Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde öğretmen kadrosunda görev yapanların iller arası isteğe bağlı yer değiştirme işlemi için başvurular 5-7 Temmuz 2023 tarihleri arasında yapılabilecek. Atamaların ise 10 Temmuz tarihinde gerçekleştirilecek.
Bu kapsamda, iller arası yer değişikliği talebinde bulunmak isteyen öğretmenler; İstanbul, Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Iğdır, Kahramanmaraş, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Şırnak, Şanlıurfa ve Van olmak üzere 22 ilde yer alan eğitim kurumlarını tercih edebilecekler.
Sözleşmeli öğretmen olarak görev yaparken 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ya da 7433 sayılı Kanun ile öğretmen kadrosuna atananlardan bu duyuru çerçevesinde başvuruda bulunacaklar için ilgili mevzuatta öngörülen 4 yıllık çalışma süresi şartı aranmayacak. Söz konusu yer değişikliği işlemine ilişkin başvuru hakkında, bulundukları ilde herhangi bir süre görev yapma şartı aranmadan bütün öğretmenler faydalanabilecek. (DHA)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.