Bakanlık, 500 bin genci sporda buluşturuyor

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 04.07.2023 - 17:19, Güncelleme: 04.07.2023 - 17:19
 

Bakanlık, 500 bin genci sporda buluşturuyor

Bakanlık, 500 bin genci sporda buluşturuyor
  ANTALYA,(DHA) - GENÇLİK ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Spor Okulları projesi ile birlikte Antalya'nın 19 ilçesinde, 40 farklı spor dalı, 518 uzman antrenör ile 500 bin Antalyalı çocuk ve genci spor ile buluşuyor. Antalya Spor Salonu'nda düzenlenen Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Okulları açılış törenine, Vali Vekili Yalçın Sezgin, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, Aile Ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Çalışkan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Candemir Zoroğlu, antrenörler, çocuklar ve aileler katıldı. YÜZ BİNLERCE ÇOCUK SPORLA BULUŞUŞOR Spora gönül verenlerle bir arada olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Vali Vekili Yalçın Sezgin, "Gençlik ve Spor Bakanlığımızın Spor Okulları çocuklarımız için altın bir fırsat. Açılan Spor Okulları ile çocuklarımız sporla buluşacak, bu da onların yaşam kalitesini geliştirerek sağlıklı bir bedene sahip olmalarını sağlayacaktır" dedi. Sporun birey için kaliteli yaşamın ana koşulu olduğuna dikkat çeken Vali Vekili Sezgin şöyle konuştu; "Spor, ayrıca bir ülkenin gelişmişlik ve kalkınmasında da çok önemli olan ön koşullardan bir tanesidir. Çünkü spor; insanları sevgide, mutlulukta ve sağlıkta buluşturur. Çocuklarımız artık sahalarda ve salonlarda olacak. Kıymetli antrenörlerimizle birlikte en azından bir branşta spor yapacaklar. Biz spor sevgisini ve alışkanlığını çocuklarımıza kazandırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bunu başarabilirsek yavrularımızın hayatı çok güzel bir şekilde ilerleyecek. Bu nedenle de Gençlik ve Spor Bakanlığımızın başlatmış olduğu projeyi; Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz ile birlikte daha da ileriye taşıyacağız. Antalya'da yüz binlerce çocuğumuzu sporla buluşturacağız. Biz Antalya Valiliği olarak sporu desteklemeye her zaman devam edeceğiz." Vali Vekili Sezgin, ASİST Projesi ile Antalyalı çocukları sporla buluşturduklarını ifade etti. Konuşmaların ardından gençler tarafından hazırlanan kaykay, bisiklet ve basketbol şovu izleyenlerin beğenisine sunuldu.(DHA) FOTOĞRAFLI  
Bakanlık, 500 bin genci sporda buluşturuyor

 

ANTALYA,(DHA) - GENÇLİK ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Spor Okulları projesi ile birlikte Antalya'nın 19 ilçesinde, 40 farklı spor dalı, 518 uzman antrenör ile 500 bin Antalyalı çocuk ve genci spor ile buluşuyor.

Antalya Spor Salonu'nda düzenlenen Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Okulları açılış törenine, Vali Vekili Yalçın Sezgin, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, Aile Ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Çalışkan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Candemir Zoroğlu, antrenörler, çocuklar ve aileler katıldı.

YÜZ BİNLERCE ÇOCUK SPORLA BULUŞUŞOR

Spora gönül verenlerle bir arada olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Vali Vekili Yalçın Sezgin, "Gençlik ve Spor Bakanlığımızın Spor Okulları çocuklarımız için altın bir fırsat. Açılan Spor Okulları ile çocuklarımız sporla buluşacak, bu da onların yaşam kalitesini geliştirerek sağlıklı bir bedene sahip olmalarını sağlayacaktır" dedi. Sporun birey için kaliteli yaşamın ana koşulu olduğuna dikkat çeken Vali Vekili Sezgin şöyle konuştu;

"Spor, ayrıca bir ülkenin gelişmişlik ve kalkınmasında da çok önemli olan ön koşullardan bir tanesidir. Çünkü spor; insanları sevgide, mutlulukta ve sağlıkta buluşturur. Çocuklarımız artık sahalarda ve salonlarda olacak. Kıymetli antrenörlerimizle birlikte en azından bir branşta spor yapacaklar. Biz spor sevgisini ve alışkanlığını çocuklarımıza kazandırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bunu başarabilirsek yavrularımızın hayatı çok güzel bir şekilde ilerleyecek. Bu nedenle de Gençlik ve Spor Bakanlığımızın başlatmış olduğu projeyi; Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz ile birlikte daha da ileriye taşıyacağız. Antalya'da yüz binlerce çocuğumuzu sporla buluşturacağız. Biz Antalya Valiliği olarak sporu desteklemeye her zaman devam edeceğiz."

Vali Vekili Sezgin, ASİST Projesi ile Antalyalı çocukları sporla buluşturduklarını ifade etti. Konuşmaların ardından gençler tarafından hazırlanan kaykay, bisiklet ve basketbol şovu izleyenlerin beğenisine sunuldu.(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.