Çiftçilere yüzde 70 hibeli motorlu çapa makinesi desteği

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 06.07.2023 - 16:06, Güncelleme: 06.07.2023 - 16:06
 

Çiftçilere yüzde 70 hibeli motorlu çapa makinesi desteği

Çiftçilere yüzde 70 hibeli motorlu çapa makinesi desteği
İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) -OSMANİYE’de üreticilere yüzde 70 hibeli motorlu çapa makinesi dağıtımları başladı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) kapsamında Hasanbeyli ilçesinde 4, merkez ilçeden de 2 çiftçi için hibe destekli motorlu çapa makinesi alımları tamamlandı. Temin edilen makinalarının çiftçilere dağıtımının yapıldığını ifade eden İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa İlmeç, “Motorlu çapa makineleri yabancı otlarda mücadelede, tohum yatağı hazırlamada, toprak yüzeyindeki kısa boylu organik maddelerin (yeşil ot bitki arıkları) parçalanması, kapatılması ve toprağa karıştırılmasında etkin rol oynamaktadır. Proje bölgesindeki sebze, çilek, ceviz, kiraz, erik, badem, defne, Trabzon hurması, üzüm ve yem bitkileri yetiştiriciliği yapan çiftçilerimizin üretim yaparken toprak işleme, gübreleme, ekim ve dikim öncesi hazırlık işlerini daha kolay yapabilmelerini ve yabancı otlarla mücadele etmek amacıyla motorlu çapa makinesi hibe programı ile desteklenmesi sağlanmaktadır" dedi. (DHA) FOTOĞRAFLI  
Çiftçilere yüzde 70 hibeli motorlu çapa makinesi desteği

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) -OSMANİYE’de üreticilere yüzde 70 hibeli motorlu çapa makinesi dağıtımları başladı.
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) kapsamında Hasanbeyli ilçesinde 4, merkez ilçeden de 2 çiftçi için hibe destekli motorlu çapa makinesi alımları tamamlandı.
Temin edilen makinalarının çiftçilere dağıtımının yapıldığını ifade eden İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa İlmeç, “Motorlu çapa makineleri yabancı otlarda mücadelede, tohum yatağı hazırlamada, toprak yüzeyindeki kısa boylu organik maddelerin (yeşil ot bitki arıkları) parçalanması, kapatılması ve toprağa karıştırılmasında etkin rol oynamaktadır. Proje bölgesindeki sebze, çilek, ceviz, kiraz, erik, badem, defne, Trabzon hurması, üzüm ve yem bitkileri yetiştiriciliği yapan çiftçilerimizin üretim yaparken toprak işleme, gübreleme, ekim ve dikim öncesi hazırlık işlerini daha kolay yapabilmelerini ve yabancı otlarla mücadele etmek amacıyla motorlu çapa makinesi hibe programı ile desteklenmesi sağlanmaktadır" dedi. (DHA)


FOTOĞRAFLI

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.