Türkiye'de Satranç ligleri heyecanı başlıyor

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 08.07.2023 - 15:15, Güncelleme: 08.07.2023 - 15:15
 

Türkiye'de Satranç ligleri heyecanı başlıyor

Türkiye'de Satranç ligleri heyecanı başlıyor
ANKARA, (DHA) - Ankara, temmuz ayında dünyanın en prestijli satranç ligleri arasında gösterilen Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi’ne ev sahipliği yapacak. Satranç Süper Ligi’nde 12 takım 11 tur boyunca şampiyonluk mücadelesi verecek. Ankara’da 9-20 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek Süper Lig’de, aralarında 33’ü Büyükusta (Grandmaster-GM) olan 88’i unvanlı satranç sporcusu olmak üzere toplamda 149 sporcu mücadele edecek.  Ankara’da Satranç Süper Lig heyecanı yaşanırken Türkiye Satranç Birinci Ligi 8-15 Temmuz tarihleri arasında Denizli'de bir otelde düzenlenecek. Birinci Lig’e Türkiye’nin 12 ilinden, 19 takım, 11 farklı ülkeden 18’i yabancı ve 57’si unvanlı olmak üzere toplamda 258 sporcu katılacak. Türkiye Satranç Birinci Ligi açılış töreni 9 Temmuz Pazar günü saat 16.00’da gerçekleştirilecek.  Sekiz farklı ülkeden sporcunun katılacağı Türkiye Satranç İkinci Ligi de yine aynı tarihlerde Denizli’de gerçekleştirilecek. Denizli GSİM Pamukkale Satranç Salonu’nda düzenlenecek İkinci Lig’de Türkiye’nin 23 ilinden 32 takım şampiyonluk için mücadele edecek. İkinci Lig’de 23’ü uluslararası satranç sporcusu olmak üzere toplamda 371 sporcu hamle yapacak. Türkiye Satranç İkinci Ligi Açılış Töreni 9 Temmuz Pazar günü saat 16.45’da Denizli GSİM Pamukkale Satranç Salonu’nda gerçekleşecek. Türkiye Satranç Birinci ve İkinci Ligi’nin hemen ardından yaklaşık 70 kulüp 15-22 Temmuz tarihleri arasında Denizli’de Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası’na katılacak. Dokuz 9 tur sürecek şampiyonluk yarışının ardından ilk 6 takım 2024 yılında düzenlenecek Türkiye Satranç İkinci Ligi’ne katılma hakkı kazanacak. Kulüpler Şampiyonası'nda Türkiye’nin 32 ilinden ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden toplamda 56 takım 642 satranç sporcusu mücadele edecek.  TÜLAY: ÜLKEMİZDE SATRANÇ RÜZGARI ESİYOR  Liglerin ardından Kulüpler Şampiyonası ve Türkiye Kupası’nda hamle yapacak tüm sporculara başarılar dileyen Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, “Türkiye’de artık bir satranç kültürü oluşturduk, ülkemizde satranç rüzgarı esiyor. Dünyadan yabancı satranç sporcuları liglerimize ilgi gösteriyor. Bu atmosferin oluşmasını birlikte başardık.  Temmuz ayında sportif faaliyet takvimimizde yer alan en önemli organizyasonlarımızı hayata geçiriyoruz. Yoğun fakat heyecanlı bir dönem. Tüm bu süreçte yanımızda olan, destek veren Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Osman Aşkın Bak’a ve Bakanlığımıza, ana sponsorumuza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. FOTOĞRAFLI
Türkiye'de Satranç ligleri heyecanı başlıyor

ANKARA, (DHA) - Ankara, temmuz ayında dünyanın en prestijli satranç ligleri arasında gösterilen Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi’ne ev sahipliği yapacak. Satranç Süper Ligi’nde 12 takım 11 tur boyunca şampiyonluk mücadelesi verecek.
Ankara’da 9-20 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek Süper Lig’de, aralarında 33’ü Büyükusta (Grandmaster-GM) olan 88’i unvanlı satranç sporcusu olmak üzere toplamda 149 sporcu mücadele edecek. 
Ankara’da Satranç Süper Lig heyecanı yaşanırken Türkiye Satranç Birinci Ligi 8-15 Temmuz tarihleri arasında Denizli'de bir otelde düzenlenecek. Birinci Lig’e Türkiye’nin 12 ilinden, 19 takım, 11 farklı ülkeden 18’i yabancı ve 57’si unvanlı olmak üzere toplamda 258 sporcu katılacak. Türkiye Satranç Birinci Ligi açılış töreni 9 Temmuz Pazar günü saat 16.00’da gerçekleştirilecek. 
Sekiz farklı ülkeden sporcunun katılacağı Türkiye Satranç İkinci Ligi de yine aynı tarihlerde Denizli’de gerçekleştirilecek. Denizli GSİM Pamukkale Satranç Salonu’nda düzenlenecek İkinci Lig’de Türkiye’nin 23 ilinden 32 takım şampiyonluk için mücadele edecek. İkinci Lig’de 23’ü uluslararası satranç sporcusu olmak üzere toplamda 371 sporcu hamle yapacak. Türkiye Satranç İkinci Ligi Açılış Töreni 9 Temmuz Pazar günü saat 16.45’da Denizli GSİM Pamukkale Satranç Salonu’nda gerçekleşecek.
Türkiye Satranç Birinci ve İkinci Ligi’nin hemen ardından yaklaşık 70 kulüp 15-22 Temmuz tarihleri arasında Denizli’de Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası’na katılacak. Dokuz 9 tur sürecek şampiyonluk yarışının ardından ilk 6 takım 2024 yılında düzenlenecek Türkiye Satranç İkinci Ligi’ne katılma hakkı kazanacak. Kulüpler Şampiyonası'nda Türkiye’nin 32 ilinden ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden toplamda 56 takım 642 satranç sporcusu mücadele edecek. 
TÜLAY: ÜLKEMİZDE SATRANÇ RÜZGARI ESİYOR 
Liglerin ardından Kulüpler Şampiyonası ve Türkiye Kupası’nda hamle yapacak tüm sporculara başarılar dileyen Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, “Türkiye’de artık bir satranç kültürü oluşturduk, ülkemizde satranç rüzgarı esiyor. Dünyadan yabancı satranç sporcuları liglerimize ilgi gösteriyor. Bu atmosferin oluşmasını birlikte başardık.  Temmuz ayında sportif faaliyet takvimimizde yer alan en önemli organizyasonlarımızı hayata geçiriyoruz. Yoğun fakat heyecanlı bir dönem. Tüm bu süreçte yanımızda olan, destek veren Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Osman Aşkın Bak’a ve Bakanlığımıza, ana sponsorumuza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.