Bucak’ta 850 dekarın üzerinde biçilmemiş hububat tarlası yandı

Asayiş (Akca Gazete) - Akca Gazete | 08.07.2023 - 19:22, Güncelleme: 08.07.2023 - 19:59
 

Bucak’ta 850 dekarın üzerinde biçilmemiş hububat tarlası yandı

BURDUR’ un Bucak ilçesine bağlı Üzümlübel ovasında biçilmemiş hububat tarlalarında çıkan yangın rüzgarın etkisi ile kısa sürede büyüyerek tüm ovayı kapladı
Bu gün saat 17:00 sıralarında Bucak ilçesinin Üzümlübel köyünde biçilmemiş ekin tarlasında başlayan yangın rüzgarın etkisi ile kısa sürede büyüyerek tüm ovaya sıçradı. Yangına Bucak Belediyesi itfaiye ekipleri, Bucak Orman İşletme Müdürlüğü yangın söndürme arazözleri müdahale etti. Biçilmemiş buğday, arpa tarlalarında kısa sürede büyüyen yangında 850 dekarın üzerinde hububat tarlaları yanarak kül oldu. Bucak Ziraat Odası Bakanı Bilal Özel yangını yine de ucuz atlattıklarını söylerken şöyle dedi “Bu gün Üzümlübel ovasında iddialara göre elektrik tellerinden çıktığı söylenen yangın rüzgarın etkisi ile Üzümlübel köyü ovasını alev topuna döndürdü. Yine rüzgarın etkisi ile 4-5 kola bölünen yangına her ne kadar itfaiyeler müdahale etse de kurumuş buğday ve arpa tarlalarının yanmasına engel olmadı. Yangının etkisini yeşil mısır tarlaları ve Devlet Su İşyeri (DSİ) kanalına kadar yanarak durdu. Yangını ucuz atlattık dedim. Çünkü eğer yangın Bucak Kikez ovasına, Kestel ve Karaaliler ovalarına sıçramış olsaydı yangını söndürmek mümkün olmayabilirdi” dedi.   Yaklaşık bir saatte 850 dekarın üzerinde biçilmemiş hububat tarlaları yanarak kül olurken, Bucak Belediyesi ve Bucak Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı itfaiye ve arazözler soğutma çalışmaları sürdürüyor.
BURDUR’ un Bucak ilçesine bağlı Üzümlübel ovasında biçilmemiş hububat tarlalarında çıkan yangın rüzgarın etkisi ile kısa sürede büyüyerek tüm ovayı kapladı

Bu gün saat 17:00 sıralarında Bucak ilçesinin Üzümlübel köyünde biçilmemiş ekin tarlasında başlayan yangın rüzgarın etkisi ile kısa sürede büyüyerek tüm ovaya sıçradı. Yangına Bucak Belediyesi itfaiye ekipleri, Bucak Orman İşletme Müdürlüğü yangın söndürme arazözleri müdahale etti. Biçilmemiş buğday, arpa tarlalarında kısa sürede büyüyen yangında 850 dekarın üzerinde hububat tarlaları yanarak kül oldu. Bucak Ziraat Odası Bakanı Bilal Özel yangını yine de ucuz atlattıklarını söylerken şöyle dedi “Bu gün Üzümlübel ovasında iddialara göre elektrik tellerinden çıktığı söylenen yangın rüzgarın etkisi ile Üzümlübel köyü ovasını alev topuna döndürdü. Yine rüzgarın etkisi ile 4-5 kola bölünen yangına her ne kadar itfaiyeler müdahale etse de kurumuş buğday ve arpa tarlalarının yanmasına engel olmadı. Yangının etkisini yeşil mısır tarlaları ve Devlet Su İşyeri (DSİ) kanalına kadar yanarak durdu. Yangını ucuz atlattık dedim. Çünkü eğer yangın Bucak Kikez ovasına, Kestel ve Karaaliler ovalarına sıçramış olsaydı yangını söndürmek mümkün olmayabilirdi” dedi.

 

Yaklaşık bir saatte 850 dekarın üzerinde biçilmemiş hububat tarlaları yanarak kül olurken, Bucak Belediyesi ve Bucak Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı itfaiye ve arazözler soğutma çalışmaları sürdürüyor.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Haberle İlişkili Video
Video Galeride Aç
Video albümüne giderek videoya yorum yazabilir yada videoyu sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.