Bucak’ta iki ayrı yangında 60 dekar hububat tarlası yandı

Asayiş (Akca Gazete) - Akca Gazete | 09.07.2023 - 20:04, Güncelleme: 09.07.2023 - 20:04
 

Bucak’ta iki ayrı yangında 60 dekar hububat tarlası yandı

BURDUR’ un Bucak içesinde iki ayrı hububat tarlasında 60 dekar saha yanarak kül oldu. Yangında 10 arı kovanı ve meyve bahçeleri yandı.
Bucak’ta ilk yangın 17:30 sıralarında Karapınar köyünde biçilmemiş bir ekin tarlasında başladı. Yangın rüzgarın etkisi ile kısa sürede büyüyerek biçilmemiş buğday, arpa tarlalarına sıçradı. Hububat tarlaları dibinde bulunan meyve bahçelerine sıçrayan yangına Bucak Belediyesi İtfaiye ekipleri müdahale etti. Yangın söndürme ekiplerinin çalışmaları sonucu söndürülen yangında 40 dekar biçilmiş ve biçilmemiş anız tarlaları, meyve bahçeleri ve 10 tane arı kovanı yandı. İkinci yangın ise saat 17: 45 sıralarında Bucak ilçesinin Mekcik mevkiinde çıktı. Yangına Bucak Belediyesi İtfaiye ekiplerinin müdahalesi soncu söndürülürken yaklaşık 20 dekar biçilmemiş buğday, arpa ve anız tarlası yanarak kül oldu. BUCAK ZİRAAT ODASI BAŞKANI BİLAL ÖZEL UYARDI Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel, Bucak’ta  iki gün içerisinde 3 yangında Bin dekarın üzerinde biçilmemiş buğday, arpa, anız ve meyve bahçelerinin yandığı dikkati çekerek mahsül zamanı ovaların pimi çekilmiş bir bomba gibi olduğunu ovalara giren çıkan herkesi uyardı. Bilal Özel “İki günde 3 farklı yerde çıkan yangın hasat yapılması beklenirken, bin dekarın üzerinde buğday, arpa tarlalarımız yanarak kül oldu. Bölgemizde bulunan tüm ovalarda ya hasat yapılıyor, yada başlamak üzere. Ovaya her ne amaç ile giren çıkan herkes çok dikkat etmeli. Hububat tarlaları küçük bir kıvılcım ile binlerce dekar sahalarımızın kül olmasına sebep olabiliriz. Ovalar adeta pimi çekilmiş bir el bombası gibi. Her kim olursa olsun kesinlikle ve kesinlikle sigara dahil olmak üzere hiçbir ateş kullanılmamalıdır. Bir izmarit ve dikkatsizlik ile milyonlarca değerindeki alın terimiz boşa gidebilir” dedi.   
BURDUR’ un Bucak içesinde iki ayrı hububat tarlasında 60 dekar saha yanarak kül oldu. Yangında 10 arı kovanı ve meyve bahçeleri yandı.

Bucak’ta ilk yangın 17:30 sıralarında Karapınar köyünde biçilmemiş bir ekin tarlasında başladı. Yangın rüzgarın etkisi ile kısa sürede büyüyerek biçilmemiş buğday, arpa tarlalarına sıçradı. Hububat tarlaları dibinde bulunan meyve bahçelerine sıçrayan yangına Bucak Belediyesi İtfaiye ekipleri müdahale etti. Yangın söndürme ekiplerinin çalışmaları sonucu söndürülen yangında 40 dekar biçilmiş ve biçilmemiş anız tarlaları, meyve bahçeleri ve 10 tane arı kovanı yandı. İkinci yangın ise saat 17: 45 sıralarında Bucak ilçesinin Mekcik mevkiinde çıktı. Yangına Bucak Belediyesi İtfaiye ekiplerinin müdahalesi soncu söndürülürken yaklaşık 20 dekar biçilmemiş buğday, arpa ve anız tarlası yanarak kül oldu.

BUCAK ZİRAAT ODASI BAŞKANI BİLAL ÖZEL UYARDI

Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel, Bucak’ta  iki gün içerisinde 3 yangında Bin dekarın üzerinde biçilmemiş buğday, arpa, anız ve meyve bahçelerinin yandığı dikkati çekerek mahsül zamanı ovaların pimi çekilmiş bir bomba gibi olduğunu ovalara giren çıkan herkesi uyardı. Bilal Özel “İki günde 3 farklı yerde çıkan yangın hasat yapılması beklenirken, bin dekarın üzerinde buğday, arpa tarlalarımız yanarak kül oldu. Bölgemizde bulunan tüm ovalarda ya hasat yapılıyor, yada başlamak üzere. Ovaya her ne amaç ile giren çıkan herkes çok dikkat etmeli. Hububat tarlaları küçük bir kıvılcım ile binlerce dekar sahalarımızın kül olmasına sebep olabiliriz. Ovalar adeta pimi çekilmiş bir el bombası gibi. Her kim olursa olsun kesinlikle ve kesinlikle sigara dahil olmak üzere hiçbir ateş kullanılmamalıdır. Bir izmarit ve dikkatsizlik ile milyonlarca değerindeki alın terimiz boşa gidebilir” dedi.   

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.