Kırkpınar’ın başpehlivanı Zeybek’e coşkulu karşılama

Spor (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 10.07.2023 - 08:42, Güncelleme: 10.07.2023 - 08:42
 

Kırkpınar’ın başpehlivanı Zeybek’e coşkulu karşılama

Kırkpınar’ın başpehlivanı Zeybek’e coşkulu karşılama
Umut IŞIK / EDİRNE, (DHA)-  Edirne'deki 662’nci Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde başpehlivan olan Yusuf Can Zeybek, kent merkezinde vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılandı. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne final müsabakasında İsmail Balaban’ı yenerek başpehlivan olan Yusuf Can Zeybek,  Kırkpınar’ın geleneklerini yerine getirdi. Zeybek, boynundaki altın kemer ile kent merkezinde kendisini karşılan vatandaşları selamladı. Vatandaşların sevgi gösterisinde bulunduğu Zeybek, taraftarlarının omzunda bir süre taşındı. Zeybek, selamlamanın ardından başpehlivanların geleneği olan hamama da gitti. Tarihi Saray Hamamı’na giden Zeybek, hamam girişinde imam tarafından Kuran’ı kerim ile karşılandı. Kuran’ı kerimi alan Zeybek ile beraberindekiler daha sonra dua okudu. GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Başpehlivanın kent merkezinde karşılanması -Vatandaşların sevgi gösterileri -Başpehlivanın omuzlara alınması -Sevgi gösterileri -Başpehlivanın hamama gitmesi -İmamın Kuran ile karşılaması -Dua edilmesi -Detaylar FOTOĞRAFLI
Kırkpınar’ın başpehlivanı Zeybek’e coşkulu karşılama

Umut IŞIK / EDİRNE, (DHA)-  Edirne'deki 662’nci Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde başpehlivan olan Yusuf Can Zeybek, kent merkezinde vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılandı.
Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne final müsabakasında İsmail Balaban’ı yenerek başpehlivan olan Yusuf Can Zeybek,  Kırkpınar’ın geleneklerini yerine getirdi. Zeybek, boynundaki altın kemer ile kent merkezinde kendisini karşılan vatandaşları selamladı. Vatandaşların sevgi gösterisinde bulunduğu Zeybek, taraftarlarının omzunda bir süre taşındı. Zeybek, selamlamanın ardından başpehlivanların geleneği olan hamama da gitti.
Tarihi Saray Hamamı’na giden Zeybek, hamam girişinde imam tarafından Kuran’ı kerim ile karşılandı. Kuran’ı kerimi alan Zeybek ile beraberindekiler daha sonra dua okudu.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Başpehlivanın kent merkezinde karşılanması
-Vatandaşların sevgi gösterileri
-Başpehlivanın omuzlara alınması
-Sevgi gösterileri
-Başpehlivanın hamama gitmesi
-İmamın Kuran ile karşılaması
-Dua edilmesi
-Detaylar
FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.