BUCAK BELEDİYESİ’NDEN 1.8 MEGAWATT'LIK DEV GÜNEJ ENERJİSİ YATIRIMI

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 10.07.2023 - 14:35, Güncelleme: 10.07.2023 - 14:35
 

BUCAK BELEDİYESİ’NDEN 1.8 MEGAWATT'LIK DEV GÜNEJ ENERJİSİ YATIRIMI

Bucak Belediyesinin Güneş Enerji Santrali Yatırımında Yer Teslimi Yapıldı, Çalışmalara Başlandı.
Bucak’ın her alanda gelişmesi için birbirinden farklı projelere imza atan Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, belediyeye gelir getirecek yenilebilir enerji kaynakları arasında yer alan Güneş Enerji Santraliyle önemli bir projeyi şehre kazandırıyor. Bucak Belediyesi elektrik ihtiyacını karşılamak için 1.8 bin kWsaat’lik dev güneş enerjisi santrali kuruyor. Yapım İhalesini kazanan firmaya yer teslimi yapıldı. Çalışmalara başlandı. Tüm dünyanın artık yenilenebilir enerji kaynaklarına yöneldiğini ve bu kaynaklardan birinin de güneş enerjisi olduğunu aktaran Başkan Ünal, güneş enerjisinden elektrik elde etme ve yenilenebilir bir enerji kaynağı oluşturma noktasında Bucak’ın önemli bir potansiyeli elinde bulundurduğunu açıkladı. Bucak’ta günlük ortalama güneşlenme süresinin yüksek olması sayesinde tesisin etkin ve verimli bir şekilde üretim yapacağını belirten Başkan Ünal yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Bucak Belediyesine gelir getirici yatırımlarımıza bir yenisini eklemek için önemli bir adım attık. Bucak Belediyesi sazak mevkii şebeke bağlantılı fotovoltaik güneş enerji santrali ve enerji nakil hattı yapım işi ihalesini 9 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirmiştik. İhaleyi kazanan firma Sektörel Elektrik Proje Mühendislik İnşaat Taşımacılık Tarım ve Hayvancılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ne yer teslimini yaptık. Yüklenici firma zaman kaybetmeden çalışmalara başlayacak. Santralimizi bir an önce faaliyete geçirmeyi hedefliyoruz. Kurulacak santralin üretim kapasitesi 1.8 bin kWsaat olup yılda yaklaşık 4 milyon kW elektrik üretimi sağlayacak. Üretilen enerji Bucak Belediyesi bünyesinde kullanılacak. Gerçekten çok önemli bir proje. Bu enerji santrali ile bir yılda ihtiyaç duyduğumuz enerjinin aylık kullanımının %40’lık kısmını karşılayacağız ayda 270.000 kW üretim sağlayacağız.  Bu projemizden TL bazında ayda değişken olmak kaydıyla 1 milyon TL ve üzeri kazanç elde etmeyi hedefliyoruz. Amacımız ilerleyen dönemde ihtiyacımızın daha fazla bölümünü karşılayabilecek tesisler inşa etmek.”dedi.
Bucak Belediyesinin Güneş Enerji Santrali Yatırımında Yer Teslimi Yapıldı, Çalışmalara Başlandı.

Bucak’ın her alanda gelişmesi için birbirinden farklı projelere imza atan Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, belediyeye gelir getirecek yenilebilir enerji kaynakları arasında yer alan Güneş Enerji Santraliyle önemli bir projeyi şehre kazandırıyor. Bucak Belediyesi elektrik ihtiyacını karşılamak için 1.8 bin kWsaat’lik dev güneş enerjisi santrali kuruyor. Yapım İhalesini kazanan firmaya yer teslimi yapıldı. Çalışmalara başlandı.

Tüm dünyanın artık yenilenebilir enerji kaynaklarına yöneldiğini ve bu kaynaklardan birinin de güneş enerjisi olduğunu aktaran Başkan Ünal, güneş enerjisinden elektrik elde etme ve yenilenebilir bir enerji kaynağı oluşturma noktasında Bucak’ın önemli bir potansiyeli elinde bulundurduğunu açıkladı.

Bucak’ta günlük ortalama güneşlenme süresinin yüksek olması sayesinde tesisin etkin ve verimli bir şekilde üretim yapacağını belirten Başkan Ünal yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “ Bucak Belediyesine gelir getirici yatırımlarımıza bir yenisini eklemek için önemli bir adım attık. Bucak Belediyesi sazak mevkii şebeke bağlantılı fotovoltaik güneş enerji santrali ve enerji nakil hattı yapım işi ihalesini 9 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirmiştik. İhaleyi kazanan firma Sektörel Elektrik Proje Mühendislik İnşaat Taşımacılık Tarım ve Hayvancılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ne yer teslimini yaptık. Yüklenici firma zaman kaybetmeden çalışmalara başlayacak. Santralimizi bir an önce faaliyete geçirmeyi hedefliyoruz. Kurulacak santralin üretim kapasitesi 1.8 bin kWsaat olup yılda yaklaşık 4 milyon kW elektrik üretimi sağlayacak. Üretilen enerji Bucak Belediyesi bünyesinde kullanılacak. Gerçekten çok önemli bir proje. Bu enerji santrali ile bir yılda ihtiyaç duyduğumuz enerjinin aylık kullanımının %40’lık kısmını karşılayacağız ayda 270.000 kW üretim sağlayacağız.  Bu projemizden TL bazında ayda değişken olmak kaydıyla 1 milyon TL ve üzeri kazanç elde etmeyi hedefliyoruz. Amacımız ilerleyen dönemde ihtiyacımızın daha fazla bölümünü karşılayabilecek tesisler inşa etmek.”dedi.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.