Giresun'da fabrikada göçük altında kalan işçiyle iletişim kesildi

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 11.07.2023 - 11:08, Güncelleme: 11.07.2023 - 11:08
 

Giresun'da fabrikada göçük altında kalan işçiyle iletişim kesildi

Giresun'da fabrikada göçük altında kalan işçiyle iletişim kesildi
Barış TÜYSÜZ/YAĞLIDERE (Giresun), (DHA)- GİRESUN’un Yağlıdere ilçesinde sağanak sonrası su fabrikasının bakım atölyesindeki menfezde meydana gelen ve 2 işçinin yaralı kurtarıldığı enkazda, ekiplerce başlatılan ve gece boyu süren kurtarma çalışmasında işçi Şinasi Özdemir’le (46) kurulan sesli iletişim kesildi. Ekipler, Özdemir’e ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor. Olay, dün saat 21.45 sıralarında meydana geldi. Bölgede etkili olan sağanak sonrasında ilçenin Üçtepe beldesindeki su fabrikasının makine araç bakım atölyesindeki menfezde çökme meydana geldi. Beton zemininde çökme sonucu forkliftle çalışma yapan 3 işçi, toprak altında kaldı. İhbarla bölgeye AFAD, AKUT, DSİ, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. İş makinesi destekli ekiplerin çalışması sonucu, toprak altında kalan işçilerden Ali C. ile Şenol K. yaralı olarak kurtarıldı. Yaralı işçiler olay yerinde bekleyen sağlık görevlilerince yapılan ilk müdahalenin ardından kentteki hastanelere sevk edildi. Göçük altında kalıp, yaşam belirtisi alınan Şinasi Özdemir için ekipler, arama kurtarma çalışması başlattı. Oluşan 5 metrelik çukura gömülen forklifte sıkıştığı belirlenen Özdemir'i kurtarmak için demir aksamı oksijen kaynağı ile kesmeye çalışan ekipler, bir yandan da elden ele kovalarla toprak yığınlarını kaldırarak, zamana karşı mücadele sürdürdü. Yeni göçük riskine karşı gece boyu süren titiz çalışmalarda, ekiplerin Özdemir'den aldığı ses sabah saatlerinde kesildi. Yumuşayan toprak kütlesinde kaybolduğu değerlendirilenÖzdemir’i arama çalışmaları sürüyor. (DHA) FOTOĞRAFLI
Giresun'da fabrikada göçük altında kalan işçiyle iletişim kesildi

Barış TÜYSÜZ/YAĞLIDERE (Giresun), (DHA)- GİRESUN’un Yağlıdere ilçesinde sağanak sonrası su fabrikasının bakım atölyesindeki menfezde meydana gelen ve 2 işçinin yaralı kurtarıldığı enkazda, ekiplerce başlatılan ve gece boyu süren kurtarma çalışmasında işçi Şinasi Özdemir’le (46) kurulan sesli iletişim kesildi. Ekipler, Özdemir’e ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor.
Olay, dün saat 21.45 sıralarında meydana geldi. Bölgede etkili olan sağanak sonrasında ilçenin Üçtepe beldesindeki su fabrikasının makine araç bakım atölyesindeki menfezde çökme meydana geldi. Beton zemininde çökme sonucu forkliftle çalışma yapan 3 işçi, toprak altında kaldı. İhbarla bölgeye AFAD, AKUT, DSİ, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. İş makinesi destekli ekiplerin çalışması sonucu, toprak altında kalan işçilerden Ali C. ile Şenol K. yaralı olarak kurtarıldı. Yaralı işçiler olay yerinde bekleyen sağlık görevlilerince yapılan ilk müdahalenin ardından kentteki hastanelere sevk edildi.
Göçük altında kalıp, yaşam belirtisi alınan Şinasi Özdemir için ekipler, arama kurtarma çalışması başlattı. Oluşan 5 metrelik çukura gömülen forklifte sıkıştığı belirlenen Özdemir'i kurtarmak için demir aksamı oksijen kaynağı ile kesmeye çalışan ekipler, bir yandan da elden ele kovalarla toprak yığınlarını kaldırarak, zamana karşı mücadele sürdürdü. Yeni göçük riskine karşı gece boyu süren titiz çalışmalarda, ekiplerin Özdemir'den aldığı ses sabah saatlerinde kesildi. Yumuşayan toprak kütlesinde kaybolduğu değerlendirilenÖzdemir’i arama çalışmaları sürüyor. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.