Bakan Özhaseki: Vatandaşlarımızı yuvalarına kavuşturmak için çalışıyoruz

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 11.07.2023 - 11:56, Güncelleme: 11.07.2023 - 11:56
 

Bakan Özhaseki: Vatandaşlarımızı yuvalarına kavuşturmak için çalışıyoruz

Bakan Özhaseki: Vatandaşlarımızı yuvalarına kavuşturmak için çalışıyoruz
Enes GEYİK/ ANKARA, (DHA)- ÇEVRE, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Depremden etkilenen şehirlerimizde kaybedecek vaktimiz yok. Vatandaşlarımızı sağlam ve güvenli yuvalarına bir an evvel kavuşturmak için büyük bir gayretle çalışıyoruz" dedi. Bakan Özhaseki, Twitter hesabından Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden Malatya'da yapımına başlanan kalıcı konutlara ilişkin video mesaj yayımladı. Özhaseki paylaşımında, "Depremden etkilenen şehirlerimizde kaybedecek vaktimiz yok. Vatandaşlarımızı sağlam ve güvenli yuvalarına bir an evvel kavuşturmak için büyük bir gayretle çalışıyoruz. Malatya'mızda afetlere dayanıklı ve yatay mimariye uygun 103 bin 19 konut yapacağız. Şu an sahada 14 bin 338 yuvamızın inşasını hızla sürdürüyoruz" dedi.  Bakanlıktan yapılan açıklamada ise Malatya'da inşa edilecek konutlardan 14 bin 338'inin ihalesinin yapıldığı, kırsal kesimde yaşayan depremzede köy halkı için 25 bin 302 köy evi yapılacağı, bu köy evlerinden 7 bin 550'inin ise yapım sürecinin başladığı belirtildi. Ayrıca hayatın normale dönmesi ve ticari hayatın canlanması için Malatya merkezde 25 metrekareden oluşan 338 adet geçici ticaret alanının kurularak, faaliyete geçtiği bildirildi. (DHA) FOTOĞRAFLI
Bakan Özhaseki: Vatandaşlarımızı yuvalarına kavuşturmak için çalışıyoruz

Enes GEYİK/ ANKARA, (DHA)- ÇEVRE, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Depremden etkilenen şehirlerimizde kaybedecek vaktimiz yok. Vatandaşlarımızı sağlam ve güvenli yuvalarına bir an evvel kavuşturmak için büyük bir gayretle çalışıyoruz" dedi.
Bakan Özhaseki, Twitter hesabından Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden Malatya'da yapımına başlanan kalıcı konutlara ilişkin video mesaj yayımladı. Özhaseki paylaşımında, "Depremden etkilenen şehirlerimizde kaybedecek vaktimiz yok. Vatandaşlarımızı sağlam ve güvenli yuvalarına bir an evvel kavuşturmak için büyük bir gayretle çalışıyoruz. Malatya'mızda afetlere dayanıklı ve yatay mimariye uygun 103 bin 19 konut yapacağız. Şu an sahada 14 bin 338 yuvamızın inşasını hızla sürdürüyoruz" dedi. 
Bakanlıktan yapılan açıklamada ise Malatya'da inşa edilecek konutlardan 14 bin 338'inin ihalesinin yapıldığı, kırsal kesimde yaşayan depremzede köy halkı için 25 bin 302 köy evi yapılacağı, bu köy evlerinden 7 bin 550'inin ise yapım sürecinin başladığı belirtildi. Ayrıca hayatın normale dönmesi ve ticari hayatın canlanması için Malatya merkezde 25 metrekareden oluşan 338 adet geçici ticaret alanının kurularak, faaliyete geçtiği bildirildi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.