Stoltenberg: Bu tarihi bir zirve

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 11.07.2023 - 12:43, Güncelleme: 11.07.2023 - 12:43
 

Stoltenberg: Bu tarihi bir zirve

Stoltenberg: Bu tarihi bir zirve
  Sibel DENİZ, (DHA)- NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Litvanya’da bugün başlayan NATO Zirvesi kapsamında geldiği zirve etkinlik alanında basına yaptığı kısa açıklamada, “Bu zirve tarihi bir zirve çünkü halihazırda İsveç'in ittifakın tam teşekküllü bir üyesi olmasını sağlayacak bir anlaşma yaptık. Bu İsveç için iyi bir şey. Türkiye için de iyi” dedi. Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta 2 gün sürecek NATO Liderler Zirvesi bugün başlıyor. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, zirve etkinlik alanına gelişinde basına kısa açıklamada bulundu. “TARİHİ BİR ZİRVE” Stoltenberg şu ifadeleri kullandı: “Bu zirve tarihi bir zirve çünkü halihazırda İsveç'in ittifakın tam teşekküllü bir üyesi olmasını sağlayacak bir anlaşma yaptık. Bu İsveç için iyi bir şey. Türkiye için de iyi. Tüm NATO ittifakı ve en önemlisi Baltık bölgesi, Litvanya ve bu bölgedeki diğer ülkeler de için iyi. Zirve'de ayrıca önemli kararlar alacaklarını, Ukrayna'ya ne kadar sürerse sürsün yanında olduğumuz yönünde net bir mesaj göndereceklerini ve müttefiklerin Ukrayna'ya daha fazla toprağı özgürleştirmesine yardımcı olmak üzere askeri destek sağlama taahhütlerini yinelemelerini bekleyeceğiz” “UKRAYNA'NIN ÜYELİK SÜRECİNİ İKİ AŞAMALI BİR SÜREÇTEN TEK AŞAMALI BİR SÜRECE DÖNÜŞTÜRECEK” “Üyelik konusunda da müttefiklerin Ukrayna'nın üyeliğine giden yolda net ve olumlu bir mesaj vermelerini bekliyorum. Ukrayna kuvvetleri ile NATO kuvvetleri arasında tam bir birlikte çalışabilirlik sağlamak üzere çok yıllı bir program ile daha fazla pratik destek içeren üç unsurdan oluşan bir paket önerdim. Bu Ukrayna'yı NATO'ya daha da yakınlaştıracaktır. NATO Ukrayna Konseyi'nin kurulmasıyla siyasi bağlarını güçlendirmek için yarın Başkan Zelenski ile açılış toplantısını yapacağız ve ardından Üyelik Eylem Planı şartını kaldıracağız. Bu da Ukrayna'nın üyelik sürecini iki aşamalı bir süreçten tek aşamalı bir sürece dönüştürecektir. Dolayısıyla tüm bunlar olumlu ve güçlü bir mesaj gönderecektir.” “MÜTTEFİKLERİN, SAVUNMA YATIRIM TAAHHÜDÜ ÜZERİNDE MUTABIK KALMALARINI BEKLİYORUM” “Ardından müttefikler de yeni savunma planları ve daha fazla hazır kuvvetle caydırıcılığımızı ve savunmamızı daha da güçlendirecek önemli kararlar alacaklardır. Ayrıca müttefiklerin, GSYH'nin asgari yüzde 2'sinin savunmaya ayrılacağı daha iddialı bir Savunma Yatırım Taahhüdü üzerinde mutabık kalmalarını bekliyorum.” “GÜVENLİĞİN BÖLGESEL DEĞİL KÜRESEL OLDUĞUNU GÖSTERECEKTİR” “Son olarak, Hint Pasifik ortaklarımızı da bu zirvede ağırlamayı dört gözle bekliyorum. Bu, güvenliğin bölgesel değil küresel olduğunu gösterecektir ve bu nedenle Avustralya, Yeni Zelanda, Güney Kore ve Japonya'dan gelen ortaklarımıza hoş geldiniz diyorum.”     FOTOĞRAFLI  
Stoltenberg: Bu tarihi bir zirve

 

Sibel DENİZ, (DHA)- NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Litvanya’da bugün başlayan NATO Zirvesi kapsamında geldiği zirve etkinlik alanında basına yaptığı kısa açıklamada, “Bu zirve tarihi bir zirve çünkü halihazırda İsveç'in ittifakın tam teşekküllü bir üyesi olmasını sağlayacak bir anlaşma yaptık. Bu İsveç için iyi bir şey. Türkiye için de iyi” dedi.
Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta 2 gün sürecek NATO Liderler Zirvesi bugün başlıyor. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, zirve etkinlik alanına gelişinde basına kısa açıklamada bulundu.
“TARİHİ BİR ZİRVE”
Stoltenberg şu ifadeleri kullandı:
“Bu zirve tarihi bir zirve çünkü halihazırda İsveç'in ittifakın tam teşekküllü bir üyesi olmasını sağlayacak bir anlaşma yaptık. Bu İsveç için iyi bir şey. Türkiye için de iyi. Tüm NATO ittifakı ve en önemlisi Baltık bölgesi, Litvanya ve bu bölgedeki diğer ülkeler de için iyi. Zirve'de ayrıca önemli kararlar alacaklarını, Ukrayna'ya ne kadar sürerse sürsün yanında olduğumuz yönünde net bir mesaj göndereceklerini ve müttefiklerin Ukrayna'ya daha fazla toprağı özgürleştirmesine yardımcı olmak üzere askeri destek sağlama taahhütlerini yinelemelerini bekleyeceğiz”
“UKRAYNA'NIN ÜYELİK SÜRECİNİ İKİ AŞAMALI BİR SÜREÇTEN TEK AŞAMALI BİR SÜRECE DÖNÜŞTÜRECEK”
“Üyelik konusunda da müttefiklerin Ukrayna'nın üyeliğine giden yolda net ve olumlu bir mesaj vermelerini bekliyorum. Ukrayna kuvvetleri ile NATO kuvvetleri arasında tam bir birlikte çalışabilirlik sağlamak üzere çok yıllı bir program ile daha fazla pratik destek içeren üç unsurdan oluşan bir paket önerdim. Bu Ukrayna'yı NATO'ya daha da yakınlaştıracaktır. NATO Ukrayna Konseyi'nin kurulmasıyla siyasi bağlarını güçlendirmek için yarın Başkan Zelenski ile açılış toplantısını yapacağız ve ardından Üyelik Eylem Planı şartını kaldıracağız. Bu da Ukrayna'nın üyelik sürecini iki aşamalı bir süreçten tek aşamalı bir sürece dönüştürecektir. Dolayısıyla tüm bunlar olumlu ve güçlü bir mesaj gönderecektir.”
“MÜTTEFİKLERİN, SAVUNMA YATIRIM TAAHHÜDÜ ÜZERİNDE MUTABIK KALMALARINI BEKLİYORUM”
“Ardından müttefikler de yeni savunma planları ve daha fazla hazır kuvvetle caydırıcılığımızı ve savunmamızı daha da güçlendirecek önemli kararlar alacaklardır. Ayrıca müttefiklerin, GSYH'nin asgari yüzde 2'sinin savunmaya ayrılacağı daha iddialı bir Savunma Yatırım Taahhüdü üzerinde mutabık kalmalarını bekliyorum.”
“GÜVENLİĞİN BÖLGESEL DEĞİL KÜRESEL OLDUĞUNU GÖSTERECEKTİR”
“Son olarak, Hint Pasifik ortaklarımızı da bu zirvede ağırlamayı dört gözle bekliyorum. Bu, güvenliğin bölgesel değil küresel olduğunu gösterecektir ve bu nedenle Avustralya, Yeni Zelanda, Güney Kore ve Japonya'dan gelen ortaklarımıza hoş geldiniz diyorum.”

 

 

FOTOĞRAFLI

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.