Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi'nde aile fotoğrafı çekimine katıldı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 11.07.2023 - 14:45, Güncelleme: 11.07.2023 - 14:45
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi'nde aile fotoğrafı çekimine katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi'nde aile fotoğrafı çekimine katıldı
LİTVANYA, (DHA)- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta düzenlenen NATO Liderler Zirvesi kapsamında etkinlik alanında NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve Litvanya Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda tarafından karşılanmasının ardından aile fotoğrafı çekiminde yer aldı. Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta düzenlenen ve 2 gün sürecek NATO Liderler Zirvesi liderlerin zirve etkinlik alanına gelmesiyle bugün başladı. Liderleri, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ve Litvanya Cumhurbaşkanı Nauseda karşıladı. Resmi karşılama törenin ardından aile fotoğrafı çekimine geçildi. Öte yandan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ve ABD Başkanı Joe Biden, resmi karşılama töreni öncesinde birlikte basına kısa açıklamada bulundu. Stoltenberg, toplantıda verilecek mesajlara değinerek, “Başkan Biden, sevgili Joe, NATO Zirvesi'ne hoş geldiniz ve bu ittifakı bir arada, hatta daha güçlü hale getirmedeki güçlü liderliğiniz için çok ama çok teşekkürler. Bu Zirve şimdiden tarihi, çünkü dün yaptığımız anlaşma İsveç'i NATO'nun tam üyesi yapacak” ifadelerini kullandı. BİDEN: SİZE GÜVENİYORUZ Biden da Stoltenberg’in bir yıl daha Genel Sekreter olarak görevine devam etmesiyle ilgili olarak “Burada olmak güzel ve görevinize devam ettiğiniz için teşekkür ederiz. Ukrayna'daki bu kritik anda, NATO misyonunun tamamında, NATO'ya liderlik etmeye devam etmenizin gerçekten önemli olduğunu düşündüğümü belirtiyorum. Size güveniyoruz, karşı karşıya olduğumuz durumu sizden daha iyi kimse bilemez. Bu tarihi anda Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katılması çok önemli ve sizin liderliğiniz gerçekten çok önemli” ifadelerini kullandı.   FOTOĞRAFLI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi'nde aile fotoğrafı çekimine katıldı

LİTVANYA, (DHA)- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta düzenlenen NATO Liderler Zirvesi kapsamında etkinlik alanında NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve Litvanya Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda tarafından karşılanmasının ardından aile fotoğrafı çekiminde yer aldı.

Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta düzenlenen ve 2 gün sürecek NATO Liderler Zirvesi liderlerin zirve etkinlik alanına gelmesiyle bugün başladı. Liderleri, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ve Litvanya Cumhurbaşkanı Nauseda karşıladı. Resmi karşılama törenin ardından aile fotoğrafı çekimine geçildi.

Öte yandan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ve ABD Başkanı Joe Biden, resmi karşılama töreni öncesinde birlikte basına kısa açıklamada bulundu. Stoltenberg, toplantıda verilecek mesajlara değinerek, “Başkan Biden, sevgili Joe, NATO Zirvesi'ne hoş geldiniz ve bu ittifakı bir arada, hatta daha güçlü hale getirmedeki güçlü liderliğiniz için çok ama çok teşekkürler. Bu Zirve şimdiden tarihi, çünkü dün yaptığımız anlaşma İsveç'i NATO'nun tam üyesi yapacak” ifadelerini kullandı.

BİDEN: SİZE GÜVENİYORUZ

Biden da Stoltenberg’in bir yıl daha Genel Sekreter olarak görevine devam etmesiyle ilgili olarak “Burada olmak güzel ve görevinize devam ettiğiniz için teşekkür ederiz. Ukrayna'daki bu kritik anda, NATO misyonunun tamamında, NATO'ya liderlik etmeye devam etmenizin gerçekten önemli olduğunu düşündüğümü belirtiyorum. Size güveniyoruz, karşı karşıya olduğumuz durumu sizden daha iyi kimse bilemez. Bu tarihi anda Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katılması çok önemli ve sizin liderliğiniz gerçekten çok önemli” ifadelerini kullandı.

 

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.