Şehit Er Sarıkaya için evinin önünde helallik alındı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 12.07.2023 - 16:41, Güncelleme: 12.07.2023 - 16:41
 

Şehit Er Sarıkaya için evinin önünde helallik alındı

Şehit Er Sarıkaya için evinin önünde helallik alındı
Tolga TAHÇI/İZMİR,(DHA)- VAN'ın Gürpınar ilçesinde geçirdiği trafik kazasında şehit olan Piyade Er Ramazan Sarıkaya'nın (22) cenazesi helallik için İzmir'deki babaevine getirildi. Şehidin annesi Gülsüm Sarıkaya ve babası Rıza Sarıkaya ayakta durmakta güçlük çekerken, kardeşi Resul Sarıkaya (15) ağabeyinin askeri üniformasını giydi. Şehidin beslediği muhabbet kuşu da evin önüne getirildi. Sarıkaya'nın cenazesi helallik alınmasının ardından toprağa verileceği memleketi Balıkesir'in Sındırgı ilçesine gönderildi. Hakkari'de görev yapan Piyade Er Ramazan Sarıkaya, Van'ın Gürpınar ilçesinde geçirdiği trafik kazasında ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Sarıkaya, doktorların müdahalesine rağmen dün şehit oldu. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Van'ın Gürpınar ilçesinde, 11 Temmuz 2023 tarihinde, meydana gelen trafik kazası sonucu kahraman silah arkadaşımız Piyade Sözleşmeli Er Ramazan Sarıkaya ağır yaralanmış, personelimiz derhal hastaneye sevk edilmiş, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" denildi. EVİNE TÜRK BAYRAĞI ASILDI Sarıkaya'nın cenazesi bugün uçakla Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'na getirildi. Burada düzenlenen törenin ardından şehidin cenazesi helallik için Karşıyaka ilçesindeki ailesiyle birlikte yaşadığı eve getirildi. İki kardeşin büyüğü olduğu öğrenilen Sarıkaya'nın evine Türk bayrağı asıldı. Şehit için evinin önünde Kuran-ı Kerim okutulurken, beslediği muhabbet kuşu 'Gıcık' da evin önüne getirildi. Şehidin babası Rıza Sarıkaya ve annesi Gülsüm Sarıkaya oğulları için gözyaşı döktü. Şehidin kardeşi Resul Sarıkaya da şehit ağabeyinin askeri üniformasını giydi.  Okunan duaların ve alınan helalliğin ardından şehidin cenazesi toprağa verileceği memleketi Balıkesir'in Sındırgı ilçesine gönderildi.(DHA) FOTOĞRAFLI
Şehit Er Sarıkaya için evinin önünde helallik alındı

Tolga TAHÇI/İZMİR,(DHA)- VAN'ın Gürpınar ilçesinde geçirdiği trafik kazasında şehit olan Piyade Er Ramazan Sarıkaya'nın (22) cenazesi helallik için İzmir'deki babaevine getirildi. Şehidin annesi Gülsüm Sarıkaya ve babası Rıza Sarıkaya ayakta durmakta güçlük çekerken, kardeşi Resul Sarıkaya (15) ağabeyinin askeri üniformasını giydi. Şehidin beslediği muhabbet kuşu da evin önüne getirildi. Sarıkaya'nın cenazesi helallik alınmasının ardından toprağa verileceği memleketi Balıkesir'in Sındırgı ilçesine gönderildi.
Hakkari'de görev yapan Piyade Er Ramazan Sarıkaya, Van'ın Gürpınar ilçesinde geçirdiği trafik kazasında ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Sarıkaya, doktorların müdahalesine rağmen dün şehit oldu. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Van'ın Gürpınar ilçesinde, 11 Temmuz 2023 tarihinde, meydana gelen trafik kazası sonucu kahraman silah arkadaşımız Piyade Sözleşmeli Er Ramazan Sarıkaya ağır yaralanmış, personelimiz derhal hastaneye sevk edilmiş, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" denildi.
EVİNE TÜRK BAYRAĞI ASILDI
Sarıkaya'nın cenazesi bugün uçakla Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'na getirildi. Burada düzenlenen törenin ardından şehidin cenazesi helallik için Karşıyaka ilçesindeki ailesiyle birlikte yaşadığı eve getirildi. İki kardeşin büyüğü olduğu öğrenilen Sarıkaya'nın evine Türk bayrağı asıldı. Şehit için evinin önünde Kuran-ı Kerim okutulurken, beslediği muhabbet kuşu 'Gıcık' da evin önüne getirildi. Şehidin babası Rıza Sarıkaya ve annesi Gülsüm Sarıkaya oğulları için gözyaşı döktü. Şehidin kardeşi Resul Sarıkaya da şehit ağabeyinin askeri üniformasını giydi.  Okunan duaların ve alınan helalliğin ardından şehidin cenazesi toprağa verileceği memleketi Balıkesir'in Sındırgı ilçesine gönderildi.(DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.