Gazipaşa'ya 100 milyon liralık Atıksu Derin Deniz Deşarj Hattı yapılacak

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 13.07.2023 - 11:48, Güncelleme: 13.07.2023 - 11:48
 

Gazipaşa'ya 100 milyon liralık Atıksu Derin Deniz Deşarj Hattı yapılacak

Gazipaşa'ya 100 milyon liralık Atıksu Derin Deniz Deşarj Hattı yapılacak
  ANTALYA,(DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Gazipaşa Atıksu Arıtma Tesisi Derin Deniz Deşarj Hattı Yapım İşi sözleşmesini imzaladı. Başkan Böcek, 100 milyon TL maliyetle hayata geçirilecek projenin 2050 yılına yetecek şekilde planlandığını söyledi. Planlı, kurallı, kimlikli kent hedefiyle çalışmalarını sürdüren Antalya Büyükşehir Belediyesi, denizlerin temiz kalması için arıtmaların yanı sıra deniz deşarj hatlarına da büyük önem veriyor. Büyükşehir Belediyesi, Gazipaşa'nın geleceği için büyük önem taşıyan Gazipaşa Atıksu Arıtma Tesisi Derin Deniz Deşarj Hattı yapım işini hayata geçiriyor. Projeye ilişkin sözleşme Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ASAT Genel Müdürü İbrahim Kurt ve yüklenici firma arasında imzalandı. 100 MİLYON TL'YE MAL OLACAK Gazipaşa Atıksu Arıtma Tesisi Derin Deniz Deşarj Hattı yapım işi 100 milyon lira maliyetle hayata geçirilecek. Projenin hat uzunluğu karada 1352 metre, denizde 1222 metre, toplam da 2.6 kilometre olacak. Deşarj derinliği 40 metre olacak projede 70 santimetre çapında 10 bar basınca dayanımlı yüksek yoğunluklu polietilen boru kullanılacak. 2050 yılına yetecek düzeyde deşarj hattı planlanan proje günlük 40 bin metreküp kapasite ile çalışacak. 40 BİN METREKÜP KAPASİTELİ Antalya'nın denizine önem verdiklerini söyleyen Başkan Muhittin Böcek, “Günü kurtaran değil Antalya'nın geleceğini kurtaran projelere imza atıyoruz. Gazipaşa Atıksu Arıtma Tesisi Derin Deniz Deşarj Hattı Yapım İşi de 2050 yılı nüfus projeksiyonuna göre planlandı. Günlük 40 bin metreküp kapasiteye sahip bir tesis olacak. Gazipaşa'mızın önemli bir eksiğini giderecek ve ihtiyaca cevap verecek. Yüklenici firmamıza teşekkür ediyoruz. Yaklaşık 10 ay gibi bir sürede inşallah çalışmayı tamamlayıp gelecek sezona yetiştirmeyi planlıyoruz" dedi.(DHA) FOTOĞRAFLI    
Gazipaşa'ya 100 milyon liralık Atıksu Derin Deniz Deşarj Hattı yapılacak

 

ANTALYA,(DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Gazipaşa Atıksu Arıtma Tesisi Derin Deniz Deşarj Hattı Yapım İşi sözleşmesini imzaladı. Başkan Böcek, 100 milyon TL maliyetle hayata geçirilecek projenin 2050 yılına yetecek şekilde planlandığını söyledi.
Planlı, kurallı, kimlikli kent hedefiyle çalışmalarını sürdüren Antalya Büyükşehir Belediyesi, denizlerin temiz kalması için arıtmaların yanı sıra deniz deşarj hatlarına da büyük önem veriyor. Büyükşehir Belediyesi, Gazipaşa'nın geleceği için büyük önem taşıyan Gazipaşa Atıksu Arıtma Tesisi Derin Deniz Deşarj Hattı yapım işini hayata geçiriyor. Projeye ilişkin sözleşme Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ASAT Genel Müdürü İbrahim Kurt ve yüklenici firma arasında imzalandı.
100 MİLYON TL'YE MAL OLACAK
Gazipaşa Atıksu Arıtma Tesisi Derin Deniz Deşarj Hattı yapım işi 100 milyon lira
maliyetle hayata geçirilecek. Projenin hat uzunluğu karada 1352 metre, denizde 1222
metre, toplam da 2.6 kilometre olacak. Deşarj derinliği 40 metre olacak projede 70 santimetre çapında 10 bar basınca dayanımlı yüksek yoğunluklu polietilen boru kullanılacak. 2050 yılına yetecek düzeyde deşarj hattı planlanan proje günlük 40 bin metreküp kapasite ile çalışacak.
40 BİN METREKÜP KAPASİTELİ
Antalya'nın denizine önem verdiklerini söyleyen Başkan Muhittin Böcek, “Günü kurtaran değil Antalya'nın geleceğini kurtaran projelere imza atıyoruz. Gazipaşa Atıksu Arıtma Tesisi Derin Deniz Deşarj Hattı Yapım İşi de 2050 yılı nüfus projeksiyonuna göre planlandı. Günlük 40 bin metreküp kapasiteye sahip bir tesis olacak. Gazipaşa'mızın önemli bir eksiğini giderecek ve ihtiyaca cevap verecek. Yüklenici firmamıza teşekkür ediyoruz. Yaklaşık 10 ay gibi bir sürede inşallah çalışmayı tamamlayıp gelecek sezona yetiştirmeyi planlıyoruz" dedi.(DHA)

FOTOĞRAFLI


 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.