Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'in 15 Temmuzu Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı

Dünya (Akca Gazete) - Akca Gazete | 14.07.2023 - 16:42, Güncelleme: 14.07.2023 - 16:42
 

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'in 15 Temmuzu Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı

Türkiye Cumhuriyeti temelinde Atatürk ilke ve devrimleri olan, halkın hür iradesi ile yönetilen, demokrasi ve özgürlükleri ile birçok dünya devletine örnek bir ülkedir.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti çok büyük bir devlet; Türk Milleti çok büyük bir millettir. Binlerce yıldır üzerinde yaşadığımız bu topraklarda; inançlarımızı suiistimal ederek kendi çıkarlarına alet eden FETÖ, demokrasimize kast etmiş; birliğimizi, dirliğimizi ve berberliğimizi yok etmeye çalışmıştır. Cumhuriyetimizi, demokrasimizi ve hürriyetimizi elimizden almak istemiştir.   Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ sözünü adeta ruhuna işleyen Türk Milleti; şanlı tarihine yeni bir başarı daha ekleyerek; hainlerin karşısında yer alacağını, egemenliğinden, özgürlüğünden, demokrasiden vazgeçmeyeceğini bir kez daha tüm dünyaya haykırmıştır.    Bugün, 15 Temmuz 2016 tarihinde Aziz Milletimizin iradesine yönelik Fethullahçı Terör Örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilen hain silahlı darbe girişiminin bozguna uğratılmasının ve dolayısıyla tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birisinin yıldönümündür.   “Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır” sözleriyle neredeyse tam 100 yıl önce Ulu Önder Atatürk’ün uyarılarına rağmen, Cumhuriyet tarihinin en kanlı eylemlerini gerçekleştirmek üzere olan bu hain örgüt, devletin tüm kadrolarına sızmış ve süreç içerisinde devleti ele geçirmeye çalışmış ve bunun için gözünü kırpmadan milletimize kurşun sıkabilmiştir.   Ele geçirilen hainler hesap vermeye başladığı gibi; bu hainlerle birlikte hareket edenler, kol kanat gerenler, gerek imtiyaz gerekse kaynak sağlayanlar Türk Milletine ve Türk Adaletine eninde sonunda mutlaka hesap vereceklerdir.   Devletin; şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar ile yönetilemeyeceğini söyleyen Gazi Mustafa Atatürk’ün her sözünde olduğu gibi bu sözünde de ne kadar haklı olduğunu görüp, devletin yönetiminin cumhuriyet olduğunu “hakimiyet bila kaydü şart milletin” “Hakimiyet, kayıtsız şartsız milletindir.” diyerek, milletten daha yüce idare olmadığına bir kere daha tanıklık etmiş olduk.   Hiç kimsenin kuşkusu olmasın ki; adı ne olursa olsun; hangi gerekçeyle yapılırsa yapılsın ve kim tarafından yapılırsa yapılsın hep karşısında olduk ve karşısında da olmaya devam edeceğiz.   Bizler Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirlerinin ve devrimlerinin izinden gitmeye devam edecek; Cumhuriyet’i ilelebet payidar kılmak için kanımızın son damlasına kadar mücadele etmeye devam edeceğiz.   15 Temmuz 2016’da yaşanan ve Türk Milleti’nin “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” cesareti ve duruşu ile karşı koyduğu darbe girişiminde kaybettiğimiz 251 canımızı ve bu hain terör örgütü nedeni ile yaşamını yitiren tüm vatan evlatlarını saygıyla anıyor, darbe girişiminde yaralanan kahraman gazilerimize minnetlerimi sunuyorum.  
Türkiye Cumhuriyeti temelinde Atatürk ilke ve devrimleri olan, halkın hür iradesi ile yönetilen, demokrasi ve özgürlükleri ile birçok dünya devletine örnek bir ülkedir.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti çok büyük bir devlet; Türk Milleti çok büyük bir millettir. Binlerce yıldır üzerinde yaşadığımız bu topraklarda; inançlarımızı suiistimal ederek kendi çıkarlarına alet eden FETÖ, demokrasimize kast etmiş; birliğimizi, dirliğimizi ve berberliğimizi yok etmeye çalışmıştır. Cumhuriyetimizi, demokrasimizi ve hürriyetimizi elimizden almak istemiştir.

 

Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ sözünü adeta ruhuna işleyen Türk Milleti; şanlı tarihine yeni bir başarı daha ekleyerek; hainlerin karşısında yer alacağını, egemenliğinden, özgürlüğünden, demokrasiden vazgeçmeyeceğini bir kez daha tüm dünyaya haykırmıştır. 

 

Bugün, 15 Temmuz 2016 tarihinde Aziz Milletimizin iradesine yönelik Fethullahçı Terör Örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilen hain silahlı darbe girişiminin bozguna uğratılmasının ve dolayısıyla tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birisinin yıldönümündür.

 

“Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır” sözleriyle neredeyse tam 100 yıl önce Ulu Önder Atatürk’ün uyarılarına rağmen, Cumhuriyet tarihinin en kanlı eylemlerini gerçekleştirmek üzere olan bu hain örgüt, devletin tüm kadrolarına sızmış ve süreç içerisinde devleti ele geçirmeye çalışmış ve bunun için gözünü kırpmadan milletimize kurşun sıkabilmiştir.

 

Ele geçirilen hainler hesap vermeye başladığı gibi; bu hainlerle birlikte hareket edenler, kol kanat gerenler, gerek imtiyaz gerekse kaynak sağlayanlar Türk Milletine ve Türk Adaletine eninde sonunda mutlaka hesap vereceklerdir.

 

Devletin; şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar ile yönetilemeyeceğini söyleyen Gazi

Mustafa Atatürk’ün her sözünde olduğu gibi bu sözünde de ne kadar haklı olduğunu görüp, devletin yönetiminin cumhuriyet olduğunu “hakimiyet bila kaydü şart milletin” “Hakimiyet, kayıtsız şartsız milletindir.” diyerek, milletten daha yüce idare olmadığına bir kere daha tanıklık etmiş olduk.

 

Hiç kimsenin kuşkusu olmasın ki; adı ne olursa olsun; hangi gerekçeyle yapılırsa yapılsın ve kim tarafından yapılırsa yapılsın hep karşısında olduk ve karşısında da olmaya devam edeceğiz.

 

Bizler Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirlerinin ve devrimlerinin izinden gitmeye devam edecek; Cumhuriyet’i ilelebet payidar kılmak için kanımızın son damlasına kadar mücadele etmeye devam edeceğiz.

 

15 Temmuz 2016’da yaşanan ve Türk Milleti’nin “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” cesareti ve duruşu ile karşı koyduğu darbe girişiminde kaybettiğimiz 251 canımızı ve bu hain terör örgütü nedeni ile yaşamını yitiren tüm vatan evlatlarını saygıyla anıyor, darbe girişiminde yaralanan kahraman gazilerimize minnetlerimi sunuyorum.

 

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.