Minik eller çamurla buluştu

Dünya (Akca Gazete) - Akca Gazete | 17.07.2023 - 08:40, Güncelleme: 17.07.2023 - 08:40
 

Minik eller çamurla buluştu

Burdur Belediyesi ‘Minik Eller Seramikle Buluşuyor’ eğitim programının açılış töreni El Sanatları Merkezi’nde yapıldı.
Burdur Belediyesi’nce düzenlenen ‘Minik Eller Seramikle Buluşuyor’ Projesi, gerçekleştirilen açılış töreni ile bu yazda faaliyet gösterecek. Bu yıl 4. düzenlenen kursta çocuklar hem seramik yapımını öğrenirken yeteneklerini keşfedecek, hem de öğrenirken eğlenecek.   Burdur Belediyesi El Sanatları Merkezinde düzenlenen ‘Minik Eller Seramikle Buluşuyor’ Projesi açılış törenine Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Başkan Yardımcısı Hülya Ersaslan, Belediye İş Burdur Şube Başkanı Ferit Çelikbaş ve aileler ve öğrenciler katıldı.   Açılış programında konuşan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz “Her yıl olduğu gibi bu yılda minik elleri bir araya getirmeye çalışıyoruz. Tabii ki burada çocuklarımızı istekte arzulu olmalarının yanı sıra ailelerin de verdiği destek inanılmaz. Şimdi bu topraklarda biz bu coğrafyada milattan önce 6.000 7.000 yıllara uzanan bir çamur geçmişiniz var. Bu çamur geçmişimiz bence önce hamur geçmişine dayanıyor. İnsanlar bir yere yerleşmiş bizden çok çok yıllar bir önce suya yakın bir yerlere yerleşmişler ve yerleşik hayata başlamışlar. Yerleşik hayatla birlikte yerleşik hayatın enstrümanlar oluşmaya başlamış ve bu birikmiş birikmiş birikmiş ihtiyaçlar karşılandıktan sonra da bunlar artık bir sanat enstrümanını dönüşmeye başlamış. Biz bugün bugünler itibaren bu eğitim süreci içerisinde çocuklarımızın hem hoşça vakit geçirmesini hem de hakikaten onların el becerisinin geliştirilerek en azından bir şeyler yapabileceğini görmesini istiyoruz. İnşallah ayın sonunda da yani bir ayın sonunda da bir sergi yapıyoruz bu sergiyi de böyle inanılmaz güzel eserler çıkıyor. Onlar o minik elleriyle o kadar güzel şeyler yapıyor ki siz de inanamayacaksınız bir ayın sonunda ben başarılar diliyorum iyi eğlenceler diliyorum çocuklarımıza sizlere de tekrar teşekkür ediyorum aileler olarak bu etkinlikte çocuklarınızın bizlerle beraber olmasına verdiğiniz katkıdan ötürü çocuklar hepinize iyi eğlenceler diliyorum” dedi.
Burdur Belediyesi ‘Minik Eller Seramikle Buluşuyor’ eğitim programının açılış töreni El Sanatları Merkezi’nde yapıldı.

Burdur Belediyesi’nce düzenlenen ‘Minik Eller Seramikle Buluşuyor’ Projesi, gerçekleştirilen açılış töreni ile bu yazda faaliyet gösterecek. Bu yıl 4. düzenlenen kursta çocuklar hem seramik yapımını öğrenirken yeteneklerini keşfedecek, hem de öğrenirken eğlenecek.

 

Burdur Belediyesi El Sanatları Merkezinde düzenlenen ‘Minik Eller Seramikle Buluşuyor’ Projesi açılış törenine Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Başkan Yardımcısı Hülya Ersaslan, Belediye İş Burdur Şube Başkanı Ferit Çelikbaş ve aileler ve öğrenciler katıldı.

 

Açılış programında konuşan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz “Her yıl olduğu gibi bu yılda minik elleri bir araya getirmeye çalışıyoruz. Tabii ki burada çocuklarımızı istekte arzulu olmalarının yanı sıra ailelerin de verdiği destek inanılmaz. Şimdi bu topraklarda biz bu coğrafyada milattan önce 6.000 7.000 yıllara uzanan bir çamur geçmişiniz var. Bu çamur geçmişimiz bence önce hamur geçmişine dayanıyor. İnsanlar bir yere yerleşmiş bizden çok çok yıllar bir önce suya yakın bir yerlere yerleşmişler ve yerleşik hayata başlamışlar. Yerleşik hayatla birlikte yerleşik hayatın enstrümanlar oluşmaya başlamış ve bu birikmiş birikmiş birikmiş ihtiyaçlar karşılandıktan sonra da bunlar artık bir sanat enstrümanını dönüşmeye başlamış. Biz bugün bugünler itibaren bu eğitim süreci içerisinde çocuklarımızın hem hoşça vakit geçirmesini hem de hakikaten onların el becerisinin geliştirilerek en azından bir şeyler yapabileceğini görmesini istiyoruz. İnşallah ayın sonunda da yani bir ayın sonunda da bir sergi yapıyoruz bu sergiyi de böyle inanılmaz güzel eserler çıkıyor. Onlar o minik elleriyle o kadar güzel şeyler yapıyor ki siz de inanamayacaksınız bir ayın sonunda ben başarılar diliyorum iyi eğlenceler diliyorum çocuklarımıza sizlere de tekrar teşekkür ediyorum aileler olarak bu etkinlikte çocuklarınızın bizlerle beraber olmasına verdiğiniz katkıdan ötürü çocuklar hepinize iyi eğlenceler diliyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.