Yerli ve milli radar ekranı 'ÇARE', Azerbaycan'da kullanılmaya başladı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 19.07.2023 - 13:46, Güncelleme: 19.07.2023 - 13:46
 

Yerli ve milli radar ekranı 'ÇARE', Azerbaycan'da kullanılmaya başladı

Yerli ve milli radar ekranı 'ÇARE', Azerbaycan'da kullanılmaya başladı
Enes GEYİK/ANKARA, (DHA)- DEVLET Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, hava trafik yönetimi alanında tamamen yerli ve milli olanaklarla geliştirilen Çok Amaçlı Radar Ekranı (ÇARE) sisteminin, Azerbaycan'da kullanılmaya başladığını duyurdu. DHMİ'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, gerçek zamanlı uçuş verilerini harita üzerinde sergileyen ÇARE sisteminin Türkiye'de 40'tan fazla havalimanında kullanıldığı belirtildi. Hava trafik kontrolörlerinin hava trafiğini etkin bir biçimde yönetmesine ve hava trafik emniyetinin en üst düzeyde sürdürmesine imkan tanıyan sistemin, Türkiye ile Azerbaycan arasında imzalanan iş birliği sözleşmesi kapsamında Bakü Haydar Aliyev, Gence ve Fuzuli havalimanlarına kurulduğu ifade edildi. Kullanıcılara eğitim verildikten sonra saha testleri başarıyla tamamlanan sistemin, Azerbaycan hava trafik kontrol hizmetlerinde kullanılmaya başladığı kaydedildi. (DHA) FOTOĞRAFLI
Yerli ve milli radar ekranı 'ÇARE', Azerbaycan'da kullanılmaya başladı

Enes GEYİK/ANKARA, (DHA)- DEVLET Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, hava trafik yönetimi alanında tamamen yerli ve milli olanaklarla geliştirilen Çok Amaçlı Radar Ekranı (ÇARE) sisteminin, Azerbaycan'da kullanılmaya başladığını duyurdu.
DHMİ'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, gerçek zamanlı uçuş verilerini harita üzerinde sergileyen ÇARE sisteminin Türkiye'de 40'tan fazla havalimanında kullanıldığı belirtildi. Hava trafik kontrolörlerinin hava trafiğini etkin bir biçimde yönetmesine ve hava trafik emniyetinin en üst düzeyde sürdürmesine imkan tanıyan sistemin, Türkiye ile Azerbaycan arasında imzalanan iş birliği sözleşmesi kapsamında Bakü Haydar Aliyev, Gence ve Fuzuli havalimanlarına kurulduğu ifade edildi. Kullanıcılara eğitim verildikten sonra saha testleri başarıyla tamamlanan sistemin, Azerbaycan hava trafik kontrol hizmetlerinde kullanılmaya başladığı kaydedildi. (DHA) FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.