Orman yangınlarına polisten atlı birlik ve özel harekatlı önlem

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 20.07.2023 - 10:36, Güncelleme: 20.07.2023 - 10:36
 

Orman yangınlarına polisten atlı birlik ve özel harekatlı önlem

Orman yangınlarına polisten atlı birlik ve özel harekatlı önlem
Denizhan KARAHANCI- Mehmet İNAN/BURSA, (DHA)- BURSA'da, 30 Haziran-30 Eylül 2023 tarihleri arasında ormanlara giriş ve çıkışlar yasaklanırken, tedbirler de artırıldı. İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı atlı birlikler, 'Papatya', 'Canberk', Ogeda' ve 'Sancak' isimli özel eğitimli atlarla ormanlarda devriye gezerken, özel harekat polisleri de Uludağ'ın eteklerinde dronla havadan denetim yaptı. Bursa'da, İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda, İl Orman Yangınlarını Söndürme ve Mücadele Komisyonu tarafından, 30 Haziran ile 30 Eylül 2023 tarihleri arasında ormanlara giriş ve çıkışlar yasaklandı. Bursa Valiliği’nden dün yapılan açıklamada, “Ülkemizin güney ve batı bölgelerinde devam eden büyük orman yangınları ile meteorolojiden alınan son bilgiler çerçevesinde, ilimizi de etkisi altına alan yüksek sıcaklık ve kuvvetli rüzgarların orman yangınları riskini arttıracağı değerlendirilerek, ilave tedbirlerin alınmasına karar verilmiştir. Bursa ili genelinde bulunan bütün orman alanlarına giriş ve çıkışlar ile Uludağ Milli Parkı da dahil bütün orman parklarında (resmi tescilli piknik-mesire alanları) mangal vb. ateşli piknik yapılması 20.07.2023 tarihinden itibaren 30 Eylül 2023 tarihine kadar yasaklanmıştır” ifadesine yer verildi. Valiliğin kararıyla birlikte İl Emniyet Müdürlüğü, Uludağ'ın etekleri ile kent merkezinde piknik yapılan orman sahasında aldığı önlemleri artırdı. İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne bağlı Atlı Birlik Grup Amirliği ekipleri, 'Papatya', 'Canberk', Ogeda' ve 'Sancak' isimli özel eğitimli atlarla merkez Nilüfer ilçesinde bulunan Atatürk Kent Ormanı’nda devriye gezip, piknik alanlarında piknik yapanları, ateş yakmamaları konusunda uyardı. Vatandaşlardan şüpheli durumlarda, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aramaları da istendi. ÖZEL HAREKAT TİMLERİ DRONLA DENETİM YAPTI Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri de Uludağ'ın eteklerinde dronla havadan denetim yaptı. Ormanda devriye gezen ekipler, dürbünle de kontrol gerçekleştirdi. Ormana yürüyüş, kamp ve piknik için gelenler ise ekipler tarafından geri çevrildi ve 30 Eylül’e kadar ormanlara giremeyecekleri konusunda uyarıldı. Ekipler, yangın riski bitene kadar sahadaki denetimlerini sürdürecek. Kurallara uymayan kişiler hakkında ‘Kabahatler Kanunu’na Muhalefet' suçundan işlem yapılacak. (DHA) FOTOĞRAFLI
Orman yangınlarına polisten atlı birlik ve özel harekatlı önlem

Denizhan KARAHANCI- Mehmet İNAN/BURSA, (DHA)- BURSA'da, 30 Haziran-30 Eylül 2023 tarihleri arasında ormanlara giriş ve çıkışlar yasaklanırken, tedbirler de artırıldı. İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı atlı birlikler, 'Papatya', 'Canberk', Ogeda' ve 'Sancak' isimli özel eğitimli atlarla ormanlarda devriye gezerken, özel harekat polisleri de Uludağ'ın eteklerinde dronla havadan denetim yaptı.
Bursa'da, İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda, İl Orman Yangınlarını Söndürme ve Mücadele Komisyonu tarafından, 30 Haziran ile 30 Eylül 2023 tarihleri arasında ormanlara giriş ve çıkışlar yasaklandı. Bursa Valiliği’nden dün yapılan açıklamada, “Ülkemizin güney ve batı bölgelerinde devam eden büyük orman yangınları ile meteorolojiden alınan son bilgiler çerçevesinde, ilimizi de etkisi altına alan yüksek sıcaklık ve kuvvetli rüzgarların orman yangınları riskini arttıracağı değerlendirilerek, ilave tedbirlerin alınmasına karar verilmiştir. Bursa ili genelinde bulunan bütün orman alanlarına giriş ve çıkışlar ile Uludağ Milli Parkı da dahil bütün orman parklarında (resmi tescilli piknik-mesire alanları) mangal vb. ateşli piknik yapılması 20.07.2023 tarihinden itibaren 30 Eylül 2023 tarihine kadar yasaklanmıştır” ifadesine yer verildi.
Valiliğin kararıyla birlikte İl Emniyet Müdürlüğü, Uludağ'ın etekleri ile kent merkezinde piknik yapılan orman sahasında aldığı önlemleri artırdı. İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne bağlı Atlı Birlik Grup Amirliği ekipleri, 'Papatya', 'Canberk', Ogeda' ve 'Sancak' isimli özel eğitimli atlarla merkez Nilüfer ilçesinde bulunan Atatürk Kent Ormanı’nda devriye gezip, piknik alanlarında piknik yapanları, ateş yakmamaları konusunda uyardı. Vatandaşlardan şüpheli durumlarda, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aramaları da istendi.
ÖZEL HAREKAT TİMLERİ DRONLA DENETİM YAPTI
Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri de Uludağ'ın eteklerinde dronla havadan denetim yaptı. Ormanda devriye gezen ekipler, dürbünle de kontrol gerçekleştirdi. Ormana yürüyüş, kamp ve piknik için gelenler ise ekipler tarafından geri çevrildi ve 30 Eylül’e kadar ormanlara giremeyecekleri konusunda uyarıldı. Ekipler, yangın riski bitene kadar sahadaki denetimlerini sürdürecek. Kurallara uymayan kişiler hakkında ‘Kabahatler Kanunu’na Muhalefet' suçundan işlem yapılacak. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.