ÖZEL İDAREYE DERS GİBİ, VATANDAŞ KENDİ YOLUNU KENDİ TAMİR EDİYOR

Dünya 25.07.2023 - 10:26, Güncelleme: 25.07.2023 - 10:41
 

ÖZEL İDAREYE DERS GİBİ, VATANDAŞ KENDİ YOLUNU KENDİ TAMİR EDİYOR

Kestel Köyü aynı zamanda Bucak’ın bir aynası. Çünkü, Dini ve milli bayramlarda, hafta sonlarında Kestel Köyüne Bucak’tan olduğu gibi çevre il ve ilçeler yanı sıra en büyük Antalya’dan gelen ziyaretçileri ağırlıyor.
Artan sıcaklar karşısında, hafta içi yorgunluğunu hafta sonu atabilmek için kilometrelerce uzaktan gelen misafirler Kestel Köyünde toz deryasında kayboluyor. Kestel’den Dutderesi mahallesine giden aynı zamanda restoranlarında ulaşımını sağlayan bu yol yılın 7 ayı çamur, 5 ayı toz deryası. Özel idare yılda bir, iki kez bozuk bölgelere birkaç kamyon çakıl, kum yerine toprak dolgusu yapıyor. Bu dolgu da kışın çamura yazın ise toza dönüşüyor. Üstelik yaz aylarında yoğun trafiğin yaşandığı, hububat döneminde tarım aletlerinin çalıştığı yol dağ yoluna dönüşürken. Vicdanı sızlayan köylü bir kepçeci bozulan yollara kendi imkanları ile derelerden kum toplayarak bozulan yolları doldurup tamirat yaparak Özel idareye ders verdi. Allah aşkına Bu ilin valisi, bu ilin kaymakamını yada Özel İdare yeklilerini Kestel Dutderesi yolu üzerinde çok değil 15-20 dakika oturmaya davet ediyorum. Tabiri caiz ise değirmenci gibi bembeyaz toz olacağından eminim. Sağlık açısından size siz karar verin.  Yine Kestel köy içindeki bazı mahalle yolları yukarıda yazdığım gibi iki kamyon beyaz toprağı yola ser göze o gün için hoş gözüksün ilk yağmurda çamur, ilk güneşte toz deryası. Burdur’un çoğu köy yolları sıcak asfalta kavuştu, hatta en ücra yerler bile kilit parka taşı döşendi. Nedense Kestel köyünde köy içi mahalleleri kilit parkeye hasret. Çamur ve toza devam, yaklaşık 12 yıldır toz deryası olan 4-5 tane restoranında ulaşımını sağlayan topu topuna 1,5 – 2 kilometrelik Dutderisi yolu Allaha emanet. Bildiğim kadarı ile bu yıl Dutderesi yolu ve Kestel Köyü köy içerisindeki mahallelere kilit parke yada asfalt türü bir proje yok. Ben ilimizin valisine, ilçemizin kaymakamına ve özel idareye sesleniyorum. Bucak’ın aynası olan Kestel köyüne restoranlara gelen misafirlerin Kestel’i toz deryası olarak değil, yeşili ve suyu ile hatırlamalarını sağlayalım. 12 yıldır birkaç kamyon dolgu malzemesi ile bozulan yollar ilk yağmur ile çamur, güneş ile toza dönüşmemesi için çözüme kavuşmasını istiyorum.         
Kestel Köyü aynı zamanda Bucak’ın bir aynası. Çünkü, Dini ve milli bayramlarda, hafta sonlarında Kestel Köyüne Bucak’tan olduğu gibi çevre il ve ilçeler yanı sıra en büyük Antalya’dan gelen ziyaretçileri ağırlıyor.

Artan sıcaklar karşısında, hafta içi yorgunluğunu hafta sonu atabilmek için kilometrelerce uzaktan gelen misafirler Kestel Köyünde toz deryasında kayboluyor.

Kestel’den Dutderesi mahallesine giden aynı zamanda restoranlarında ulaşımını sağlayan bu yol yılın 7 ayı çamur, 5 ayı toz deryası. Özel idare yılda bir, iki kez bozuk bölgelere birkaç kamyon çakıl, kum yerine toprak dolgusu yapıyor. Bu dolgu da kışın çamura yazın ise toza dönüşüyor. Üstelik yaz aylarında yoğun trafiğin yaşandığı, hububat döneminde tarım aletlerinin çalıştığı yol dağ yoluna dönüşürken. Vicdanı sızlayan köylü bir kepçeci bozulan yollara kendi imkanları ile derelerden kum toplayarak bozulan yolları doldurup tamirat yaparak Özel idareye ders verdi.

Allah aşkına Bu ilin valisi, bu ilin kaymakamını yada Özel İdare yeklilerini Kestel Dutderesi yolu üzerinde çok değil 15-20 dakika oturmaya davet ediyorum. Tabiri caiz ise değirmenci gibi bembeyaz toz olacağından eminim. Sağlık açısından size siz karar verin.  Yine Kestel köy içindeki bazı mahalle yolları yukarıda yazdığım gibi iki kamyon beyaz toprağı yola ser göze o gün için hoş gözüksün ilk yağmurda çamur, ilk güneşte toz deryası.

Burdur’un çoğu köy yolları sıcak asfalta kavuştu, hatta en ücra yerler bile kilit parka taşı döşendi. Nedense Kestel köyünde köy içi mahalleleri kilit parkeye hasret. Çamur ve toza devam, yaklaşık 12 yıldır toz deryası olan 4-5 tane restoranında ulaşımını sağlayan topu topuna 1,5 – 2 kilometrelik Dutderisi yolu Allaha emanet.

Bildiğim kadarı ile bu yıl Dutderesi yolu ve Kestel Köyü köy içerisindeki mahallelere kilit parke yada asfalt türü bir proje yok.

Ben ilimizin valisine, ilçemizin kaymakamına ve özel idareye sesleniyorum. Bucak’ın aynası olan Kestel köyüne restoranlara gelen misafirlerin Kestel’i toz deryası olarak değil, yeşili ve suyu ile hatırlamalarını sağlayalım. 12 yıldır birkaç kamyon dolgu malzemesi ile bozulan yollar ilk yağmur ile çamur, güneş ile toza dönüşmemesi için çözüme kavuşmasını istiyorum.         

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.