BUCAK BELEDİYESİ ÖRNEK OLMAYA DEVAM EDİYOR: BUCAK’TA 4 YILDA 113 İHALE “ELEKTRONİK” OLARAK YAPILDI

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 28.07.2023 - 11:21, Güncelleme: 28.07.2023 - 11:50
 

BUCAK BELEDİYESİ ÖRNEK OLMAYA DEVAM EDİYOR: BUCAK’TA 4 YILDA 113 İHALE “ELEKTRONİK” OLARAK YAPILDI

Belediyenin iş ve işlemlerinde şeffaf bir yönetim politikası uygulayan Bucak Belediyesi, Başkan Emrullah Ünal’ın demokratik yönetim anlayışı çerçevesinde göreve geldikten kısa bir süre sonra Ekim 2019 tarihinde ihalelerin elektronik ortam yapılması talimatını vererek, görev süresi boyunca 4 yılda 113 ihaleyi elektronik ortamda gerçekleştirdi.
Belediyenin iş ve işlemlerinde şeffaf bir yönetim politikası uygulayan Bucak Belediyesi son 4 yılda 113 ihaleyi elektronik ortamda gerçekleştirdi. İhaleye giren firmaların birbirini görmediği, tekliflerin internet üzerinden alındığı ihaleler sayesinde firmalar arasında rekabet ve adalet ortamı da sağlanmış oldu. Başkan Emrullah Ünal “Demokratik yönetim anlayışımız gereği, göreve geldiğimizde tüm ihalelerimizi tek birimde topladık ve sonrasında elektronik ortama taşıdık. Böylece ihale düzeninde rekabet ortamını artırıp, firmalar arasında adaleti sağlayarak kamu kaynaklarını da koruduk” dedi. 113 E-İHALE GERÇEKLEŞTİRİLDİ İlçeyi geliştiren yatırım ve hizmetlerini aralıksız sürdüren Bucak Belediyesi bir yandan da ihale sisteminde adil rekabet ortamını sağladı. Yerel seçimlerin ardından kurulan Destek Hizmetleri Müdürlüğü sayesinde tüm ihaleler tek merkezde toplanarak kamu kaynakları korunarak israf engellendi. 2019 yılı Ekim itibarıyla de elektronik ihale sistemine geçildi. Hatta öyle ki bölgemizde E – İhale ’ye geçiş yapan ilk belediye olarak yine Bucak Modeli Belediyecilikle Örnek Model olmuştur. İhaleye giren firmaların birbirini görmediği, tekliflerin dijital ortamda toplandığı ve adil rekabetin sağlandığı sistem kapsamında, son dört yılda 113 e-ihale gerçekleştirildi. Böylece ihaleler daha şeffaf hale getirildi. “ŞEFFAF VE ADİL BİR DÜZEN KURDUK” Bucak Belediye Başkanı Emrullah ÜNAL “Göreve geldiğimizde her müdürlük kendi ihalesini yaparken, kurduğumuz Destek Hizmetleri Müdürlüğü sayesinde tüm ihaleleri tek merkezde topladık ve kamu kaynakları koruyarak israf engelledik. 2019 yılı itibarıyla da e- ihale yöntemine geçtik ve bu şekilde 113 ihale gerçekleştirdik. Firmalar arası rekabeti artırarak kamu kaynaklarını koruduk. Yönetmeliğe göre 01.08.2022 tarihi itibariyle de Elektronik İhale Kullanımının Zorunlu hale gelmiştir. Yönetim anlayışımız gereği biz yönetmelikten 3 yıl öncesinde E İHALE ye geçerek, Bucak Modeli Belediyeciliğimizin herkese örnek olmasını temenni ediyoruz” dedi.
Belediyenin iş ve işlemlerinde şeffaf bir yönetim politikası uygulayan Bucak Belediyesi, Başkan Emrullah Ünal’ın demokratik yönetim anlayışı çerçevesinde göreve geldikten kısa bir süre sonra Ekim 2019 tarihinde ihalelerin elektronik ortam yapılması talimatını vererek, görev süresi boyunca 4 yılda 113 ihaleyi elektronik ortamda gerçekleştirdi.

Belediyenin iş ve işlemlerinde şeffaf bir yönetim politikası uygulayan Bucak Belediyesi son 4 yılda 113 ihaleyi elektronik ortamda gerçekleştirdi. İhaleye giren firmaların birbirini görmediği, tekliflerin internet üzerinden alındığı ihaleler sayesinde firmalar arasında rekabet ve adalet ortamı da sağlanmış oldu. Başkan Emrullah Ünal “Demokratik yönetim anlayışımız gereği, göreve geldiğimizde tüm ihalelerimizi tek birimde topladık ve sonrasında elektronik ortama taşıdık. Böylece ihale düzeninde rekabet ortamını artırıp, firmalar arasında adaleti sağlayarak kamu kaynaklarını da koruduk” dedi.

113 E-İHALE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İlçeyi geliştiren yatırım ve hizmetlerini aralıksız sürdüren Bucak Belediyesi bir yandan da ihale sisteminde adil rekabet ortamını sağladı. Yerel seçimlerin ardından kurulan Destek Hizmetleri Müdürlüğü sayesinde tüm ihaleler tek merkezde toplanarak kamu kaynakları korunarak israf engellendi. 2019 yılı Ekim itibarıyla de elektronik ihale sistemine geçildi. Hatta öyle ki bölgemizde E – İhale ’ye geçiş yapan ilk belediye olarak yine Bucak Modeli Belediyecilikle Örnek Model olmuştur. İhaleye giren firmaların birbirini görmediği, tekliflerin dijital ortamda toplandığı ve adil rekabetin sağlandığı sistem kapsamında, son dört yılda 113 e-ihale gerçekleştirildi. Böylece ihaleler daha şeffaf hale getirildi.

“ŞEFFAF VE ADİL BİR DÜZEN KURDUK”

Bucak Belediye Başkanı Emrullah ÜNAL “Göreve geldiğimizde her müdürlük kendi ihalesini yaparken, kurduğumuz Destek Hizmetleri Müdürlüğü sayesinde tüm ihaleleri tek merkezde topladık ve kamu kaynakları koruyarak israf engelledik. 2019 yılı itibarıyla da e- ihale yöntemine geçtik ve bu şekilde 113 ihale gerçekleştirdik. Firmalar arası rekabeti artırarak kamu kaynaklarını koruduk. Yönetmeliğe göre 01.08.2022 tarihi itibariyle de Elektronik İhale Kullanımının Zorunlu hale gelmiştir. Yönetim anlayışımız gereği biz yönetmelikten 3 yıl öncesinde E İHALE ye geçerek, Bucak Modeli Belediyeciliğimizin herkese örnek olmasını temenni ediyoruz” dedi.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.