HAVA SICAKLIKLARI HAFTA ORTASINDAN İTİBAREN HİSSEDİLİR DERECEDE ARTACAK

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 31.07.2023 - 16:07, Güncelleme: 31.07.2023 - 16:07
 

HAVA SICAKLIKLARI HAFTA ORTASINDAN İTİBAREN HİSSEDİLİR DERECEDE ARTACAK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Antalya 4. Bölge Müdürlüğü hava sıcaklarının mevsim normalleri civarından etkisini arttırarak 4 ile 8 derece arasında artacağını belirtti.
Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yaptığı açıklamada “Yapılan son değerlendirmelere göre; mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının, bölge genelinde etkisini artırması beklenmektedir. Sıcak hava dalgasının 03.08.2023 Perşembe günü etkisini artıracağı ve hafta başına kadar devam edeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıkları, sahil kesimlerinde 2 ila 4 derece civarında, iç kesimlerde 4 ila 8 derece civarında artacağı tahmin ediliyor. Nem değerleri bölgemizin iç kesimlerinde % 30-50, sahil kesimlerinde %50-80 arasında seyretmesi bekleniyor. Antalya : 32-36 °C, Muğla : 37-39 °C , Isparta 36-39 °C, Burdur 36-39 °C Yüksek sıcaklık ve yüksek nem ile birlikte hissedilen sıcaklıklarda artış beklendiğinden, bölgemizde yaşayan kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir” denildi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Antalya 4. Bölge Müdürlüğü hava sıcaklarının mevsim normalleri civarından etkisini arttırarak 4 ile 8 derece arasında artacağını belirtti.

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yaptığı açıklamada “Yapılan son değerlendirmelere göre; mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının, bölge genelinde etkisini artırması beklenmektedir. Sıcak hava dalgasının 03.08.2023 Perşembe günü etkisini artıracağı ve hafta başına kadar devam edeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıkları, sahil kesimlerinde 2 ila 4 derece civarında, iç kesimlerde 4 ila 8 derece civarında artacağı tahmin ediliyor. Nem değerleri bölgemizin iç kesimlerinde % 30-50, sahil kesimlerinde %50-80 arasında seyretmesi bekleniyor.

Antalya : 32-36 °C, Muğla : 37-39 °C , Isparta 36-39 °C, Burdur 36-39 °C

Yüksek sıcaklık ve yüksek nem ile birlikte hissedilen sıcaklıklarda artış beklendiğinden, bölgemizde yaşayan kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir”

denildi.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.