MAKÜ’lü Akademisyenlerin TÜBİTAK 1001 Projeleri Kabul Edildi

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 02.08.2023 - 16:26, Güncelleme: 02.08.2023 - 16:26
 

MAKÜ’lü Akademisyenlerin TÜBİTAK 1001 Projeleri Kabul Edildi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) akademisyenleri tarafından hazırlanan 3 proje başvurusu akademik değerlendirme sonucu başarılı bulunarak Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’ndan (TÜBİTAK) destek almaya hak kazandı.
TÜBİTAK "1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” kapsamında 2023 yılı 1. döneminde Araştırma Destek Programları Başkanlığı’na (ARDEB) önerilen projelerin bilimsel değerlendirme süreçleri tamamlandı. Bu kapsamda MAKÜ Gıda Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Kavgacı’nın “Anadolu Karaçamı (Pinus Nigra J.F.Arnold Subsp. Pallasiana Lamb. Holmboe) Ormanlarında Yangın Sonrası Erken Dönemde Doğal ve Yapay Koşullar Altında Vejetasyon Yapısında Meydana Gelen Değişimler” başlıklı projesi, Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Anorganik Kimya Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Halil Zeki Gök’ün “Teranostik Uygulamalar İçin Çok Fonksiyonlu (Hedefe Yönelik, Ph ve Redoks Duyarlı, Biyobozunur, Otofloresans) Kurkumin İçerikli Akıllı Nanotaşıyıcılar” başlıklı projesi ile Veteriner Fakültesi Veterinerlik Patolojisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Volkan İpek’in “Farelerde Aom/Dss Kolorektal Kanser Modelinde Ca-170 ve Sivelestat'In Tümör Mikroçevresi Üzerindeki Terapötik Etkilerinin Araştırılması” başlıklı projesi TÜBİTAK 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) akademisyenleri tarafından hazırlanan 3 proje başvurusu akademik değerlendirme sonucu başarılı bulunarak Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’ndan (TÜBİTAK) destek almaya hak kazandı.

TÜBİTAK "1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” kapsamında 2023 yılı 1. döneminde Araştırma Destek Programları Başkanlığı’na (ARDEB) önerilen projelerin bilimsel değerlendirme süreçleri tamamlandı.

Bu kapsamda MAKÜ Gıda Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Kavgacı’nın “Anadolu Karaçamı (Pinus Nigra J.F.Arnold Subsp. Pallasiana Lamb. Holmboe) Ormanlarında Yangın Sonrası Erken Dönemde Doğal ve Yapay Koşullar Altında Vejetasyon Yapısında Meydana Gelen Değişimler” başlıklı projesi, Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Anorganik Kimya Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Halil Zeki Gök’ün “Teranostik Uygulamalar İçin Çok Fonksiyonlu (Hedefe Yönelik, Ph ve Redoks Duyarlı, Biyobozunur, Otofloresans) Kurkumin İçerikli Akıllı Nanotaşıyıcılar” başlıklı projesi ile Veteriner Fakültesi Veterinerlik Patolojisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Volkan İpek’in “Farelerde Aom/Dss Kolorektal Kanser Modelinde Ca-170 ve Sivelestat'In Tümör Mikroçevresi Üzerindeki Terapötik Etkilerinin Araştırılması” başlıklı projesi TÜBİTAK 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.