Bir fabrika çatısı daha GES'lendi

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 03.08.2023 - 13:46, Güncelleme: 03.08.2023 - 13:46
 

Bir fabrika çatısı daha GES'lendi

Bir fabrika çatısı daha GES'lendi
  ANTALYA, (DHA)- TÜRKİYE'nin çeşitli noktalarındaki fabrikaların çatılarına güneş enerji santrali (GES) kuran CW Enerji, Kayseri'de faaliyet gösteren bir firmanın çatısına da imzasını attı. CW Enerji CEO'su Volkan Yılmaz, firmanın çatısına güneş enerji santrali kurulumunun tamamlandığını belirterek, “Uygulamasını tamamladığımız 22027,59 kWp gücündeki çatı üzeri GES projesi, yılda yaklaşık 2085 ağacı kurtararak, 18.580.112 kg karbondioksit eşdeğeri kadar emisyonun önüne geçecek. Firma artık enerji ihtiyacını CW Enerji'nin kurduğu güneş enerji santrali ile karşılayacak" dedi. Yılmaz, kurulan GES ile firmaların elektrik ihtiyacının önemli bir miktarını güneş panelleri ile karşıladığını, ayrıca çevreye sağlanan faydaların yanı sıra ülke ekonomisine de katkıda bulunulduğunu kaydetti. ENERJİ MALİYETLERİ DÜŞÜYOR Özellikle iklim kriziyle mücadele için güneş enerji santrallerine geçişin hızlanması gerektiğini dile getiren Yılmaz, “Özel sektörden kamuya kadar pek çok kurum ve kuruluş GES yatırımlarına yönelmeye başladı. Güneş panelleri ile üretimin en büyük gider kalemlerinden biri olan enerji maliyetlerini düşürme konusunda yatırımlar yapılıyor. Aynı zamanda karbon ayak izini azaltmak, temiz enerjinin üretim süreçlerindeki payını artırmak isteyen firmalar, GES ile bu sürece katkı sağlıyor" diye konuştu. FOTOĞRAFLI
Bir fabrika çatısı daha GES'lendi

 

ANTALYA, (DHA)- TÜRKİYE'nin çeşitli noktalarındaki fabrikaların çatılarına güneş enerji santrali (GES) kuran CW Enerji, Kayseri'de faaliyet gösteren bir firmanın çatısına da imzasını attı.
CW Enerji CEO'su Volkan Yılmaz, firmanın çatısına güneş enerji santrali kurulumunun tamamlandığını belirterek, “Uygulamasını tamamladığımız 22027,59 kWp gücündeki çatı üzeri GES projesi, yılda yaklaşık 2085 ağacı kurtararak, 18.580.112 kg karbondioksit eşdeğeri kadar emisyonun önüne geçecek. Firma artık enerji ihtiyacını CW Enerji'nin kurduğu güneş enerji santrali ile karşılayacak" dedi.
Yılmaz, kurulan GES ile firmaların elektrik ihtiyacının önemli bir miktarını güneş panelleri ile karşıladığını, ayrıca çevreye sağlanan faydaların yanı sıra ülke ekonomisine de katkıda bulunulduğunu kaydetti.
ENERJİ MALİYETLERİ DÜŞÜYOR
Özellikle iklim kriziyle mücadele için güneş enerji santrallerine geçişin hızlanması gerektiğini dile getiren Yılmaz, “Özel sektörden kamuya kadar pek çok kurum ve kuruluş GES yatırımlarına yönelmeye başladı. Güneş panelleri ile üretimin en büyük gider kalemlerinden biri olan enerji maliyetlerini düşürme konusunda yatırımlar yapılıyor. Aynı zamanda karbon ayak izini azaltmak, temiz enerjinin üretim süreçlerindeki payını artırmak isteyen firmalar, GES ile bu sürece katkı sağlıyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.