Bakan Yumaklı: Yusufeli Barajı'nda su miktarı 1,5 milyar metreküpe ulaştı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 03.08.2023 - 15:47, Güncelleme: 03.08.2023 - 15:47
 

Bakan Yumaklı: Yusufeli Barajı'nda su miktarı 1,5 milyar metreküpe ulaştı

Bakan Yumaklı: Yusufeli Barajı'nda su miktarı 1,5 milyar metreküpe ulaştı
Rukiye MEYVECİ/ANKARA, (DHA)- TARIM ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santralinde (HES) depolanan su miktarının 1,5 milyar metreküpe ulaştığını duyurdu. Bakan Yumaklı, geçen yıl 22 Kasım'da açılışı yapılan Yusufeli Barajı ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Yumaklı, "Mühendisliğin ve emeğin zirveye yükselişi sürüyor. Yusufeli Barajı ve HES’te su yüksekliği 188 metreye, depolanan su miktarı 1,5 milyar metreküpe ulaştı. Kendi kategorisinde dünyanın 5’inci en yüksek barajı, elektrik üretimi için gün sayıyor. Yüzyılın enerjisi yükleniyor" ifadelerini kullandı. Yumaklı, barajda dron ile çekilen görüntülere de yer verdi.  (DHA) FOTOĞRAFLI
Bakan Yumaklı: Yusufeli Barajı'nda su miktarı 1,5 milyar metreküpe ulaştı

Rukiye MEYVECİ/ANKARA, (DHA)- TARIM ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santralinde (HES) depolanan su miktarının 1,5 milyar metreküpe ulaştığını duyurdu.
Bakan Yumaklı, geçen yıl 22 Kasım'da açılışı yapılan Yusufeli Barajı ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Yumaklı, "Mühendisliğin ve emeğin zirveye yükselişi sürüyor. Yusufeli Barajı ve HES’te su yüksekliği 188 metreye, depolanan su miktarı 1,5 milyar metreküpe ulaştı. Kendi kategorisinde dünyanın 5’inci en yüksek barajı, elektrik üretimi için gün sayıyor. Yüzyılın enerjisi yükleniyor" ifadelerini kullandı. Yumaklı, barajda dron ile çekilen görüntülere de yer verdi.  (DHA)
FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.