Rektör Dalgar Kanal 3’te MAKÜ’yü Tanıttı

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 04.08.2023 - 12:06, Güncelleme: 04.08.2023 - 12:06
 

Rektör Dalgar Kanal 3’te MAKÜ’yü Tanıttı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Kanal 3 televizyonunda yayınlanan Akademik Saat programına konuk oldu.
Rektör Prof. Dr. Dalgar Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih yapacak olan öğrenci ve ailelerine yönelik bilgilendirici açıklamalarda bulundu. Akademik Saat programında Berna Uğur Türksoy’un konuğu olan Rektör Dalgar, Burdur’un üniversite hayatından bahsederek başladığı konuşmasında; Burdur’un çok büyük bir şehir olmadığını ama üniversite okumak için ideal bir şehir olduğunu, öğrenciyi ekonomik olarak çok yormayan bir şehir olduğunu söyledi. Burdur’un orta öğretim düzeyinde ve üniversite sınavındaki başarısını da dikkat çeken Rektör Dalgar, Burdur’un yıllarca ilk üçte yer aldığını ve eğitim kalitesinin oldukça iyi olduğunu söyledi. Tercih yapacak öğrenciler için MAKÜ’nün öne çıkan özelliklerinden bahseden Rektör Dalgar, MAKÜ’nün uygulamalı eğitime çok önem verdiğini, öğrencileri sınıflarda bilgi bombardımanına tutmanın çok doğru olmadığını, bilgiye ulaşmanın çok kolay olduğu bir dönemde esas olanın uygulama becerisinin kazandırılmış olması gerektiğinin farkında olduklarını ve uzun zamandır bununla ilgili çalışmaları olduğunu aktardı. Türkiye’de 6+2 eğitim denilen eğitim modelini birkaç fakültede uyguladıklarını, adayların tercih yaparken üniversitenin kurumsal internet adresi ve aday öğrencilere yönelik hazırlanan aday.mehmetakif.edu.tr internet adresinin ziyaret etmelerini tavsiye etti. Aday öğrencilerinin neden MAKÜ’yü tercih etmeleri gerektiği konularına da değinen Rektör Dalgar, MAKÜ’nün olanaklarından, projelerinden ve imkanlarından bahsetti. Öğrencilere kampüs hakkında da bilgiler veren Rektör Dalgar öğrenci adaylarının MAKÜ’nün internet sitesini ziyaret etmesini istedi ve “Burdur’a bütün adaylarımızı davet ediyoruz.” dedi. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar’ın konuk olduğu programın kaydına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Kanal 3 televizyonunda yayınlanan Akademik Saat programına konuk oldu.

Rektör Prof. Dr. Dalgar Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih yapacak olan öğrenci ve ailelerine yönelik bilgilendirici açıklamalarda bulundu.

Akademik Saat programında Berna Uğur Türksoy’un konuğu olan Rektör Dalgar, Burdur’un üniversite hayatından bahsederek başladığı konuşmasında; Burdur’un çok büyük bir şehir olmadığını ama üniversite okumak için ideal bir şehir olduğunu, öğrenciyi ekonomik olarak çok yormayan bir şehir olduğunu söyledi. Burdur’un orta öğretim düzeyinde ve üniversite sınavındaki başarısını da dikkat çeken Rektör Dalgar, Burdur’un yıllarca ilk üçte yer aldığını ve eğitim kalitesinin oldukça iyi olduğunu söyledi.

Tercih yapacak öğrenciler için MAKÜ’nün öne çıkan özelliklerinden bahseden Rektör Dalgar, MAKÜ’nün uygulamalı eğitime çok önem verdiğini, öğrencileri sınıflarda bilgi bombardımanına tutmanın çok doğru olmadığını, bilgiye ulaşmanın çok kolay olduğu bir dönemde esas olanın uygulama becerisinin kazandırılmış olması gerektiğinin farkında olduklarını ve uzun zamandır bununla ilgili çalışmaları olduğunu aktardı. Türkiye’de 6+2 eğitim denilen eğitim modelini birkaç fakültede uyguladıklarını, adayların tercih yaparken üniversitenin kurumsal internet adresi ve aday öğrencilere yönelik hazırlanan aday.mehmetakif.edu.tr internet adresinin ziyaret etmelerini tavsiye etti.

Aday öğrencilerinin neden MAKÜ’yü tercih etmeleri gerektiği konularına da değinen Rektör Dalgar, MAKÜ’nün olanaklarından, projelerinden ve imkanlarından bahsetti.

Öğrencilere kampüs hakkında da bilgiler veren Rektör Dalgar öğrenci adaylarının MAKÜ’nün internet sitesini ziyaret etmesini istedi ve “Burdur’a bütün adaylarımızı davet ediyoruz.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar’ın konuk olduğu programın kaydına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.