Çizgili sırtlan sulama kanalına düştü

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 07.08.2023 - 14:24, Güncelleme: 07.08.2023 - 14:24
 

Çizgili sırtlan sulama kanalına düştü

Çizgili sırtlan sulama kanalına düştü
İskender ZENGİN/ANDIRIN(Kahramanmaraş), (DHA)- KAHRAMANMARAŞ’ın Andırın ilçesinde bir çizgili sırtlan sulama kanalına düştü. Çizgili sılanın kendi imkanıyla sulama kanalından çıkması cep telefonuyla görüntülendi. Kahramanmaraş’ta yıllardır varlığı bilinen ancak çok nadir görüntülenen çizgili sırtlan, Andırın’ın Yeşilova Mahallesi’nde görüldü. Bir sulama kanalına düşen çizgili sırtlan, daha sonra kendi imkânlarıyla kanaldan çıktı. Bu sırada bölgede bulunan bekçi Ali Bülbül, çizgili sırtlanın kanaldan çıkma anını kare kare fotoğrafladı. EN SON 2020’DE GÖRÜNTÜLENMİŞTİ Çizgili sırtlan, en son bölgede 3 yıl önce görüntülenmişti. Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’nde bölgeye yerleştirilen fotokapan ile 23 Mart 2020 tarihinde görüntülenen çizgili sırtlan, nesli tükenme tehlikesi altında olduğu için koruma altında olan hayvanlar arasında yer alıyor. FOTOĞRAFLI
Çizgili sırtlan sulama kanalına düştü

İskender ZENGİN/ANDIRIN(Kahramanmaraş), (DHA)- KAHRAMANMARAŞ’ın Andırın ilçesinde bir çizgili sırtlan sulama kanalına düştü. Çizgili sılanın kendi imkanıyla sulama kanalından çıkması cep telefonuyla görüntülendi.
Kahramanmaraş’ta yıllardır varlığı bilinen ancak çok nadir görüntülenen çizgili sırtlan, Andırın’ın Yeşilova Mahallesi’nde görüldü. Bir sulama kanalına düşen çizgili sırtlan, daha sonra kendi imkânlarıyla kanaldan çıktı. Bu sırada bölgede bulunan bekçi Ali Bülbül, çizgili sırtlanın kanaldan çıkma anını kare kare fotoğrafladı.
EN SON 2020’DE GÖRÜNTÜLENMİŞTİ
Çizgili sırtlan, en son bölgede 3 yıl önce görüntülenmişti. Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’nde bölgeye yerleştirilen fotokapan ile 23 Mart 2020 tarihinde görüntülenen çizgili sırtlan, nesli tükenme tehlikesi altında olduğu için koruma altında olan hayvanlar arasında yer alıyor.

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.