BURDUR’DA AFETLER SONRASI ÇALIŞANA PSİKOSOSYAL DESTEK ÇALIŞTAYI YAPILDI

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 08.08.2023 - 14:00, Güncelleme: 08.08.2023 - 14:00
 

BURDUR’DA AFETLER SONRASI ÇALIŞANA PSİKOSOSYAL DESTEK ÇALIŞTAYI YAPILDI

Burdur Valisi Ali Arslantaş, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından düzenlenen Afetler Sonrası Çalışana Psikososyal Destek Çalıştayına katıldı.
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Lavanta Tepesi Otelde düzenlenen çalıştay saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.   Açılış konuşmaları ile devam eden programda Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mukaddes Kılınç, MAKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Savi Çakar tarafından konuşma yapıldı.   Deprem bölgesinde görev alan İl Sağlık Müdürü Sırrı Şenbayram, İŞKUR İl Müdürü Yunus Emre Akalın, Gençlik ve Spor İl Müdürü Orhan Kemerkaya, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Asım Ertilav ve AFAD Müdür V. Levent Köksel deneyimleri hakkında anlatım yaptılar. Vali Arslantaş’ın yaptığı konuşma sonrası Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü personeli Sosyal Çalışmacı Ersin Eren ve Psikolojik Danışman Umut Aydoğdu tarafından İletişim Oyunu düzenlendi.   Afet Yönetim Merkezi Şube Müdürü Süleyman Ilgar tarafından Türkiye Afet Müdahale Planı sunumu, MAKÜ Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Başkanı Prof. Dr. Özlem Tagay tarafından Psikolojik Sağlamlık başlığı adı altında sunum yapıldı.   Çalıştayın bu bölümünde gurup çalışmaları yapıldı. Kurumların afetlerdeki görevlerini paylaşması, afetlere ilişkin deneyimleri, afetlerin psikolojik etkileri, psikolojik olarak nasıl daha sağlam olabiliriz, Psikososyal destek bağlamında beklentiler ve öneriler başlıkları adı altında guruplar çalışmalarını tamamladı.   Gurup çalışmaları sonunda gurup modaratörleri çalışmalarındaki sonuçlarını sunum yaparak katılımcılara aktardılar. Programın sonunda çalıştaya destek veren katılımcılara teşekkür belgesi takdim edildi.
Burdur Valisi Ali Arslantaş, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından düzenlenen Afetler Sonrası Çalışana Psikososyal Destek Çalıştayına katıldı.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Lavanta Tepesi Otelde düzenlenen çalıştay saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

 

Açılış konuşmaları ile devam eden programda Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mukaddes Kılınç, MAKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Savi Çakar tarafından konuşma yapıldı.

 

Deprem bölgesinde görev alan İl Sağlık Müdürü Sırrı Şenbayram, İŞKUR İl Müdürü Yunus Emre Akalın, Gençlik ve Spor İl Müdürü Orhan Kemerkaya, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Asım Ertilav ve AFAD Müdür V. Levent Köksel deneyimleri hakkında anlatım yaptılar.

Vali Arslantaş’ın yaptığı konuşma sonrası Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü personeli Sosyal Çalışmacı Ersin Eren ve Psikolojik Danışman Umut Aydoğdu tarafından İletişim Oyunu düzenlendi.

 

Afet Yönetim Merkezi Şube Müdürü Süleyman Ilgar tarafından Türkiye Afet Müdahale Planı sunumu, MAKÜ Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Başkanı Prof. Dr. Özlem Tagay tarafından Psikolojik Sağlamlık başlığı adı altında sunum yapıldı.

 

Çalıştayın bu bölümünde gurup çalışmaları yapıldı. Kurumların afetlerdeki görevlerini paylaşması, afetlere ilişkin deneyimleri, afetlerin psikolojik etkileri, psikolojik olarak nasıl daha sağlam olabiliriz, Psikososyal destek bağlamında beklentiler ve öneriler başlıkları adı altında guruplar çalışmalarını tamamladı.

 

Gurup çalışmaları sonunda gurup modaratörleri çalışmalarındaki sonuçlarını sunum yaparak katılımcılara aktardılar.

Programın sonunda çalıştaya destek veren katılımcılara teşekkür belgesi takdim edildi.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.