Burdur Valisi değişti

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 10.08.2023 - 10:36, Güncelleme: 10.08.2023 - 10:36
 

Burdur Valisi değişti

Burdur Valisi değişti
  Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)- CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan imzalı Valiler Kararnamesi ile Burdur Valiliği'ne Kars Valisi Türker Öksüz atandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de Valiler Kararnamesi yayımlandı. Kararnameye göre 57 ilin valisi değişti. 2020 yılından bu yana Burdur Valisi olarak görev yapan Ali Arslantaş Mülkiye Başmüfettişi olurken Burdur Valiliğine ise Kars Valisi Türker Öksüz atandı. TÜRKER ÖKSÜZ KİMDİR? 1970 yılında Elazığ'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Elazığ'da tamamladı. 1986 yılında başladığı Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden 1990 yılında mezun oldu. 2004-2005 yılları arasında yüksek lisansını Türkiye Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü'nde (TODAİE) tamamladı. Halen Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Yönetim Bilimleri Dalı'nda doktora çalışmaları devam ediyor. 1992 yılında İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak Mersin Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği görevine başladı, 1994 yılında dil eğitimi için 8 ay süreyle İngiltere'ye gönderildi. 1995 yılında Giresun- Yağlıdere Kaymakamı olarak atandı. Erzurum-Uzundere Kaymakamlığı, Adıyaman-Kahta Kaymakamlığı, Osmaniye ve Bartın Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2013 yılında yayınlanan Mülki İdare Amirleri Kararnamesi ile İçişleri Bakanlığı hukuk Müşavirliğine atanan Öksüz, 2016 yılında İçişleri Bakanlığı'nca TBMM'de görevlendirildi. İçişleri Bakanlığı Genel Sekreterliği görevini yürüttü. 27 Ekim 2018 tarihinden bu yana Kars Valiliği görevinde bulunan Türker Öksüz, 10.08.2023 tarihli Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile Burdur'a atandı. İyi derecede İngilizce bilen Öksüz evli ve iki çocuk babası. (DHA) FOTOĞRAFLI
Burdur Valisi değişti

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)- CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan imzalı Valiler Kararnamesi ile Burdur Valiliği'ne Kars Valisi Türker Öksüz atandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de Valiler Kararnamesi yayımlandı. Kararnameye göre 57 ilin valisi değişti. 2020 yılından bu yana Burdur Valisi olarak görev yapan Ali Arslantaş Mülkiye Başmüfettişi olurken Burdur Valiliğine ise Kars Valisi Türker Öksüz atandı.
TÜRKER ÖKSÜZ KİMDİR?
1970 yılında Elazığ'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Elazığ'da tamamladı. 1986 yılında başladığı Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden 1990 yılında mezun oldu. 2004-2005 yılları arasında yüksek lisansını Türkiye Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü'nde (TODAİE) tamamladı. Halen Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Yönetim Bilimleri Dalı'nda doktora çalışmaları devam ediyor. 1992 yılında İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak Mersin Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği görevine başladı, 1994 yılında dil eğitimi için 8 ay süreyle İngiltere'ye gönderildi. 1995 yılında Giresun- Yağlıdere Kaymakamı olarak atandı. Erzurum-Uzundere Kaymakamlığı, Adıyaman-Kahta Kaymakamlığı, Osmaniye ve Bartın Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2013 yılında yayınlanan Mülki İdare Amirleri Kararnamesi ile İçişleri Bakanlığı hukuk Müşavirliğine atanan Öksüz, 2016 yılında İçişleri Bakanlığı'nca TBMM'de görevlendirildi. İçişleri Bakanlığı Genel Sekreterliği görevini yürüttü. 27 Ekim 2018 tarihinden bu yana Kars Valiliği görevinde bulunan Türker Öksüz, 10.08.2023 tarihli Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile Burdur'a atandı. İyi derecede İngilizce bilen Öksüz evli ve iki çocuk babası. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.