Burdur'da 5 kişiye elektronik kelepçe

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 15.12.2021 - 15:57, Güncelleme: 15.12.2021 - 16:01
 

Burdur'da 5 kişiye elektronik kelepçe

Burdur'da 5 kişiye elektronik kelepçe
BURDUR Valisi Ali Arslantaş, kentte kadına yönelik şiddet nedeniyle 5 kişide elektronik kelepçe kullanıldığını söyledi. Vali Arslantaş, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde düzenlenen Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı çalıştayının açılışında konuşma yaptı. Türkiye genelinde elektronik kelepçe uygulaması ardından elektronik kelepçe takılanlarda sonrasında şiddet olayı rastlanmadığını dile getiren Vali Arslantaş, "Türkiye genelinde kullanılan sayı bine yaklaştı. İlimizde de beş tane" dedi. Kadına yönelik şiddetin kadının yaşantısını olumsuz yönde etkileyen önemli bir toplumsal sorun olduğuna dikkati çeken Arslantaş, şunları söyledi: "Birey, çocukluk yıllarında şiddete maruz kalmış veya tanık olmuşsa, yetişkinliğinde şiddeti bir çözüm mekanizması olarak kullanabilmektedir. Bu ve buna benzer nedenlerden dolayı şiddet hala dünyadan maalesef silinememiştir. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Yerel Eylem Planı hazırlık çalıştayı sonunda, Burdur'da 2022-2025 yıllarında kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında benimseyeceğimiz politikaların zemini oluşturmayı hedefliyoruz." Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Mehmet Şimşek de şöyle konuştu: "Araştırmalar, kadına yönelik şiddetin tüm coğrafi bölgelerde, ülkelerde, kültürlerde ve ekonomik sınıflarda meydana geldiğini gösteriyor. Birçok uzman kadına yönelik şiddeti, erkekler ve kadınlar arasındaki tarihsel olarak eşit olmayan güç ilişkisinin bir belirtisi olarak görmekte ve zaman içinde bu dengesizliğin, şiddet döngüsünü devam ettiren kültürel klişelere ve tutumlara yol açtığını ileri sürmektedir. Eşit olmayan güç ilişkisi olarak kastettiğimiz şey ise toplumsal cinsiyet eşitsizliğidir. Toplumsal cinsiyet; biyolojik cinsiyet üzerinde yapılanan, bazı gelenek göreneklerden, törel değerlerden ve özellikle çocukluktaki öğrenme deneyimlerinden beslenen, ülkelerin kalkınmasında önemli engellerden bir tanesidir." Burdur Aile ve Sosyal Hizmetler Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Pınar Doğan ise Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele alanında 2007'den bu yana 4 Ulusal Eylem Planı yürürlüğe girdiğini Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4'üncü Ulusal Eylem Planının 2021-2025 dönemini kapsadığını belirtti. Paydaş kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katıldığı çalıştay üç gün sürecek.    
Burdur'da 5 kişiye elektronik kelepçe

BURDUR Valisi Ali Arslantaş, kentte kadına yönelik şiddet nedeniyle 5 kişide elektronik kelepçe kullanıldığını söyledi.

Vali Arslantaş, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde düzenlenen Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı çalıştayının açılışında konuşma yaptı. Türkiye genelinde elektronik kelepçe uygulaması ardından elektronik kelepçe takılanlarda sonrasında şiddet olayı rastlanmadığını dile getiren Vali Arslantaş, "Türkiye genelinde kullanılan sayı bine yaklaştı. İlimizde de beş tane" dedi.

Kadına yönelik şiddetin kadının yaşantısını olumsuz yönde etkileyen önemli bir toplumsal sorun olduğuna dikkati çeken Arslantaş, şunları söyledi:

"Birey, çocukluk yıllarında şiddete maruz kalmış veya tanık olmuşsa, yetişkinliğinde şiddeti bir çözüm mekanizması olarak kullanabilmektedir. Bu ve buna benzer nedenlerden dolayı şiddet hala dünyadan maalesef silinememiştir. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Yerel Eylem Planı hazırlık çalıştayı sonunda, Burdur'da 2022-2025 yıllarında kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında benimseyeceğimiz politikaların zemini oluşturmayı hedefliyoruz."

Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Mehmet Şimşek de şöyle konuştu:

"Araştırmalar, kadına yönelik şiddetin tüm coğrafi bölgelerde, ülkelerde, kültürlerde ve ekonomik sınıflarda meydana geldiğini gösteriyor. Birçok uzman kadına yönelik şiddeti, erkekler ve kadınlar arasındaki tarihsel olarak eşit olmayan güç ilişkisinin bir belirtisi olarak görmekte ve zaman içinde bu dengesizliğin, şiddet döngüsünü devam ettiren kültürel klişelere ve tutumlara yol açtığını ileri sürmektedir. Eşit olmayan güç ilişkisi olarak kastettiğimiz şey ise toplumsal cinsiyet eşitsizliğidir. Toplumsal cinsiyet; biyolojik cinsiyet üzerinde yapılanan, bazı gelenek göreneklerden, törel değerlerden ve özellikle çocukluktaki öğrenme deneyimlerinden beslenen, ülkelerin kalkınmasında önemli engellerden bir tanesidir."

Burdur Aile ve Sosyal Hizmetler Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Pınar Doğan ise Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele alanında 2007'den bu yana 4 Ulusal Eylem Planı yürürlüğe girdiğini Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4'üncü Ulusal Eylem Planının 2021-2025 dönemini kapsadığını belirtti. Paydaş kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katıldığı çalıştay üç gün sürecek.

 

 

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.