Yangında 500 dönüm arazi zarar gördü

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 14.08.2023 - 11:16, Güncelleme: 14.08.2023 - 11:16
 

Yangında 500 dönüm arazi zarar gördü

Yangında 500 dönüm arazi zarar gördü
  Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)- BURDUR Bayındır Ovası'nda çıkan yangında 600 balya saman ile yaklaşık 500 dönüm arazi zarar gördü. Bayındır Ovası'nda dün akşam üzeri bir anda alevlerin yükseldiğini gören vatandaşlar itfaiye ve jandarma ekiplerine haber verdi. Elektrik tellerinin birbirine sürtmesi sonucu oluşan arktan meydana geldiği iddia edilen yangında 600 balya saman ile balya yapılmak için bekleyen biçilmiş tarlaların da aralarında bulunduğu yaklaşık 500 dönüm arazi ile onlarca ağaç yandı. Yangın, Burdur itfaiyesi, Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri ile çevredeki köylüler traktörlerle yaptığı müdahale sonrası söndürüldü. Yangında iki itfaiye eri de bir anda rüzgarın ters dönmesi ile hafif şekilde alevlere maruz kaldı. Burdur İtfaiye Müdürü Mehmet Ali Ballak, yaz mevsiminde şu ana kadar 100'ün üzerinde arazi yangınına müdahale ettiklerini belirterek, "Yangında tespitlerimize göre 500 dönüm alan zarar gördü. Binlerce saman balyası ve balya haline gelmeyi bekleyen ekinler zarar gördü. Bu sıcak havalarda vatandaşların yangına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor" dedi. Vatandaşları iki tarla arasında ara satıhlar oluşturması konusunda uyaran Ballak, "Çünkü bu 500 dönümlük arazinin yanma süresi sadece 15 dakika sürdü. Çok acıdır ki vatandaşların bir yıllık emeği bu tür yangınlarda heba oluyor. Bunun önüne geçmek için iki tarla arasında pullukla 1,5- 2 metre arasında bir satıh oluştururlarsa yangın en azından o alanla sınırlı kalır. Zarar gören bütün vatandaşlarımıza, çiftçi kardeşlerimize geçmiş olsun diyorum. Allah bir daha göstermesin" diye konuştu. (DHA) FOTOĞRAFLI
Yangında 500 dönüm arazi zarar gördü

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)- BURDUR Bayındır Ovası'nda çıkan yangında 600 balya saman ile yaklaşık 500 dönüm arazi zarar gördü.
Bayındır Ovası'nda dün akşam üzeri bir anda alevlerin yükseldiğini gören vatandaşlar itfaiye ve jandarma ekiplerine haber verdi. Elektrik tellerinin birbirine sürtmesi sonucu oluşan arktan meydana geldiği iddia edilen yangında 600 balya saman ile balya yapılmak için bekleyen biçilmiş tarlaların da aralarında bulunduğu yaklaşık 500 dönüm arazi ile onlarca ağaç yandı. Yangın, Burdur itfaiyesi, Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri ile çevredeki köylüler traktörlerle yaptığı müdahale sonrası söndürüldü. Yangında iki itfaiye eri de bir anda rüzgarın ters dönmesi ile hafif şekilde alevlere maruz kaldı.
Burdur İtfaiye Müdürü Mehmet Ali Ballak, yaz mevsiminde şu ana kadar 100'ün üzerinde arazi yangınına müdahale ettiklerini belirterek, "Yangında tespitlerimize göre 500 dönüm alan zarar gördü. Binlerce saman balyası ve balya haline gelmeyi bekleyen ekinler zarar gördü. Bu sıcak havalarda vatandaşların yangına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor" dedi.
Vatandaşları iki tarla arasında ara satıhlar oluşturması konusunda uyaran Ballak, "Çünkü bu 500 dönümlük arazinin yanma süresi sadece 15 dakika sürdü. Çok acıdır ki vatandaşların bir yıllık emeği bu tür yangınlarda heba oluyor. Bunun önüne geçmek için iki tarla arasında pullukla 1,5- 2 metre arasında bir satıh oluştururlarsa yangın en azından o alanla sınırlı kalır. Zarar gören bütün vatandaşlarımıza, çiftçi kardeşlerimize geçmiş olsun diyorum. Allah bir daha göstermesin" diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.