Türkiye ve Azerbaycan arasında hava trafiği yönetiminde iş birliği protokolü 

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 18.08.2023 - 13:51, Güncelleme: 18.08.2023 - 13:51
 

Türkiye ve Azerbaycan arasında hava trafiği yönetiminde iş birliği protokolü 

Türkiye ve Azerbaycan arasında hava trafiği yönetiminde iş birliği protokolü 
Enver ALAS / İSTANBUL, (DHA)- TÜRKİYE ile Azerbaycan arasında hava trafiği yönetiminde iş birliği protokolü imzalandı. İki ülkenin havacılık kuruluşları Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ile Azerbaycan Hava Seyrüsefer Hizmet Sağlayıcısı (AZANS) arasında imzalanan protokole göre; hava trafiği yönetimi ve hava seyrüsefer emniyeti hususunda iş birliği yapılacak. İstanbul Havalimanı'nda düzenlenen imza törenine DHMİ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hüseyin Keskin, AZANS Hava Trafik Departmanı Direktörü Farhan Guliyev ile yetkililer katıldı.  Törende konuşan Hüseyin Keskin, iki ülkenin iki büyük kuruluşunun çok önemli bir iş birliğini başlattıklarını söyledi. AZANS ile ortak stratejik hedeflere birlikte yürümekten gurur duyduklarını ve iki kuruluşun güçlerini birleştireceğini aktaran Keskin, "Bölgeden başlayarak çok daha büyük coğrafyalarda söz sahibi olmak vizyonuyla ilk adımı birlikte atıyoruz. Protokol ile faaliyete başlayacak olan Avrupa ve Asya Ülkeleri için Bölgesel Hava Seyrüsefer Hizmetleri İş Birliği Platformu 'SOCEA', sadece iki ülke havacılığı için değil, küresel havacılık için de önemli bir adım olacaktır" diye konuştu.    BÖLGENİN HAVA TRAFİK YÖNETİMİNDE ETKİNLİK ARTACAK SOCEA'nın başlıca amacının bölgedeki hava seyrüsefer hizmetlerine yönelik iş birliği sağlamak ve hava trafik yönetiminin etkinliğini artırmak olduğunu aktaran Keskin, şunları söyledi: "SOCEA, Avrupa ve Asya Ülkeleri için Bölgesel Hava Seyrüsefer Hizmetleri İş Birliği Platformu olarak da çalışmalarını sürdürecektir. SOCEA hava seyrüsefer emniyetine ilişkin uluslararası bir iş birliği platformu olup, bölgedeki diğer ülkelerin de katılımına açıktır. Bundan sonraki adımımız, bölgenin önemine istinaden diğer ülkeleri de katılıma teşvik ederek, uluslararası teşkilatlar nezdinde hava seyrüsefer alanında uluslararası iş birliğini ve bölgenin etkinliğini artırmaktır." AZANS Hava Trafik Departmanı Direktörü Farhan Guliyev ise, "Uçuşların tehlikesizliğini temin edecek bir platform yaratılması hem iki ülke hem de diğer ülkeler için önemli atılımlardan biridir. Bu platformun yaratılması esasında ümit ediyorum ki gelecekte çok büyük önemli işler yapılacak" ifadelerini kullandı.  Konuşmaların ardından Keskin ve Guliyev SOCEA protokolünü imzaladı. 
Türkiye ve Azerbaycan arasında hava trafiği yönetiminde iş birliği protokolü 

Enver ALAS / İSTANBUL, (DHA)- TÜRKİYE ile Azerbaycan arasında hava trafiği yönetiminde iş birliği protokolü imzalandı. İki ülkenin havacılık kuruluşları Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ile Azerbaycan Hava Seyrüsefer Hizmet Sağlayıcısı (AZANS) arasında imzalanan protokole göre; hava trafiği yönetimi ve hava seyrüsefer emniyeti hususunda iş birliği yapılacak.
İstanbul Havalimanı'nda düzenlenen imza törenine DHMİ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hüseyin Keskin, AZANS Hava Trafik Departmanı Direktörü Farhan Guliyev ile yetkililer katıldı. 
Törende konuşan Hüseyin Keskin, iki ülkenin iki büyük kuruluşunun çok önemli bir iş birliğini başlattıklarını söyledi. AZANS ile ortak stratejik hedeflere birlikte yürümekten gurur duyduklarını ve iki kuruluşun güçlerini birleştireceğini aktaran Keskin, "Bölgeden başlayarak çok daha büyük coğrafyalarda söz sahibi olmak vizyonuyla ilk adımı birlikte atıyoruz. Protokol ile faaliyete başlayacak olan Avrupa ve Asya Ülkeleri için Bölgesel Hava Seyrüsefer Hizmetleri İş Birliği Platformu 'SOCEA', sadece iki ülke havacılığı için değil, küresel havacılık için de önemli bir adım olacaktır" diye konuştu.   

BÖLGENİN HAVA TRAFİK YÖNETİMİNDE ETKİNLİK ARTACAK
SOCEA'nın başlıca amacının bölgedeki hava seyrüsefer hizmetlerine yönelik iş birliği sağlamak ve hava trafik yönetiminin etkinliğini artırmak olduğunu aktaran Keskin, şunları söyledi:
"SOCEA, Avrupa ve Asya Ülkeleri için Bölgesel Hava Seyrüsefer Hizmetleri İş Birliği Platformu olarak da çalışmalarını sürdürecektir. SOCEA hava seyrüsefer emniyetine ilişkin uluslararası bir iş birliği platformu olup, bölgedeki diğer ülkelerin de katılımına açıktır. Bundan sonraki adımımız, bölgenin önemine istinaden diğer ülkeleri de katılıma teşvik ederek, uluslararası teşkilatlar nezdinde hava seyrüsefer alanında uluslararası iş birliğini ve bölgenin etkinliğini artırmaktır."
AZANS Hava Trafik Departmanı Direktörü Farhan Guliyev ise, "Uçuşların tehlikesizliğini temin edecek bir platform yaratılması hem iki ülke hem de diğer ülkeler için önemli atılımlardan biridir. Bu platformun yaratılması esasında ümit ediyorum ki gelecekte çok büyük önemli işler yapılacak" ifadelerini kullandı. 
Konuşmaların ardından Keskin ve Guliyev SOCEA protokolünü imzaladı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.